eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-09-11

Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH
Numer og³oszenia: 184351 - 2013; data zamieszczenia: 11.09.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy , ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka organizacyjna S³u¿by Wiêziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2 Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy warzyw ¶wie¿ych i przetworzonych w ilo¶ciach i czê¶ciach ni¿ej wymienionych: 3.2.1 Czê¶æ I - dostawy ziemniaków jadalnych 3.2.1.1 ziemniaki jadalne CPV 03212100-1 - 240000 kg (ziemniaki w I gatunku, pakowane w worki 15kg-50kg) 3.2.2 Czê¶æ II - dostawy warzyw ¶wie¿ych w I gatunku 3.2.2.1 pietruszka korzeñ CPV 03221100-7 - 55000 kg 3.2.2.2 por CPV 03221100-7 - 9500 kg 3.2.2.3 seler CPV 03221100-7 - 60000 kg 3.2.2.4 burak æwik³owy CPV 03221100-7 - 20000 kg 3.2.2.5 marchew CPV 03221100-7 - 80000 kg 3.2.2.6 cebula CPV 03221100-7 - 20000 kg 3.2.2.7 kapusta bia³a CPV 03221410-3 - 13000 kg 3.2.2.8 kapusta czerwona CPV 03221410-3 - 5000 kg 3.2.2.9 kapusta pekiñska CPV 03221410-3 - 5000 kg 3.2.2.10 fasola Ja¶ CPV 15331130-7 - 5000 kg 3.2.2.11 groch ³uskany CPV 15331130-7 - 5000 kg 3.2.2.12 ogórek gruntowy CPV 15331130-7 - 8000 kg 3.2.2.13 pomidor CPV 15331130-7 - 9000 kg 3.2.2.14 kalafior CPV 03221400-0 - 3000 kg 3.2.3 Czê¶æ III - dostawy kiszonek w I gatunku 3.2.3.1 kapusta kiszona (wiadra, beczki poj. 15-120 kg) CPV 15331000-7 - 17000 kg 3.2.3.2 ogórek kiszony (wiadra, beczki poj. 15-120 kg) CPV 15331000-7 - 16000 kg 3.2.4 Czê¶æ IV - dostawy warzyw przetworzonych 3.2.4.1 leczo pieczarkowe ( op. 3-10 kg) CPV 15331000-7 - 3000 kg 3.2.4.2 koncentrat pomidorowy ( op. 1-5 kg) CPV 15331000-7 - 2500 kg 3.2.4.3 groszek konserwowy (op. 400g-3 kg) CPV 15331000-7 - 1500 kg 3.2.4.4 kukurydza konserwowa (op. 400g-3 kg) CPV 15331000-7 - 1300 kg 3.3 Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. 3.4 Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. 3.5 Czêstotliwo¶æ dostaw: 3.5.1 Czê¶æ I - dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Dostawy ziemniaka m³odego nale¿y realizowaæ od drugiej po³owy lipca. 3.5.2 Czê¶æ II - dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Dostawy ogórka, pomidora i kalafiora nale¿y realizowaæ w okresie od lipca. 3.5.3 Czê¶æ III - dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. 3.5.4 Czê¶æ IV - dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w miesi±cu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. 3.6 Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. 3.7 Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lanych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± lub rachunkiem..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.21.21.00-1, 03.22.11.00-7, 03.22.14.10-3, 03.22.14.00-0, 15.33.11.30-7, 15.33.10.00-7.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 8.1 Zamawiaj±cy wymaga wniesienia wadium na ka¿d± z czê¶ci zamówienia o udzielenie której Wykonawca siê ubiega w wysoko¶ci: 8.1.1 1.300,00 z³. dla czê¶ci I (dostawy ziemniaków jadalnych) 8.1.2 6.700,00 z³. dla czê¶ci II (dostawy warzyw ¶wie¿ych w I gatunku) 8.1.3 600,00 z³. dla czê¶ci III (dostawy kiszonek w I gatunku) 8.1.4 600,00 z³. dla czê¶ci IV (dostawa warzyw przetworzonych) 8.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem sk³adania ofert okre¶lonym w pkt. 11.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poni¿szych formach: 8.2.1 w pieni±dzu na nieoprocentowane konto zamawiaj±cego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 8.2.2 w porêczeniach bankowych lub porêczeniach spó³dzielczej kasy oszczêdno¶ciowo - kredytowej, z tym ¿e porêczenie kasy jest zawsze porêczeniem pieniê¿nym; 8.2.3 w gwarancjach bankowych; 8.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 8.2.5 w porêczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiêbiorczo¶ci (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 8.3 Na dowodzie wp³aty wadium, wniesionego w formie okre¶lonej w pkt. 8.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220(13(2013. 8.4 Wykonawca wybieraj±c wadium okre¶lone w pkt. 8.2.2 - 8.2.5: orygina³ sk³ada w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220(13(2013.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez Wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez Wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez Wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez Wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez Wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

6.5 Istnieje konieczno¶æ za³±czenia do oferty pe³nomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pe³nomocnika.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

12.2 Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany towar.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: 11.1 Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 19.09.2013 godzina 12:00, miejsce: 11.1 Miejsce sk³adania ofert: Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, sekretariat I piêtro (budynek administracji)..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: dostawy ziemniaków jadalnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.1.1 ziemniaki jadalne CPV 03212100-1 - 240000 kg (ziemniaki w I gatunku, pakowane w worki 15kg-50kg).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: dostawy warzyw ¶wie¿ych w I gatunku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.2.1 pietruszka korzeñ CPV 03221100-7 - 55000 kg 3.2.2.2 por CPV 03221100-7 - 9500 kg 3.2.2.3 seler CPV 03221100-7 - 60000 kg 3.2.2.4 burak æwik³owy CPV 03221100-7 - 20000 kg 3.2.2.5 marchew CPV 03221100-7 - 80000 kg 3.2.2.6 cebula CPV 03221100-7 - 20000 kg 3.2.2.7 kapusta bia³a CPV 03221410-3 - 13000 kg 3.2.2.8 kapusta czerwona CPV 03221410-3 - 5000 kg 3.2.2.9 kapusta pekiñska CPV 03221410-3 - 5000 kg 3.2.2.10 fasola Ja¶ CPV 15331130-7 - 5000 kg 3.2.2.11 groch ³uskany CPV 15331130-7 - 5000 kg 3.2.2.12 ogórek gruntowy CPV 15331130-7 - 8000 kg 3.2.2.13 pomidor CPV 15331130-7 - 9000 kg 3.2.2.14 kalafior CPV 03221400-0 - 3000 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.11.00-7, 03.22.14.10-3, 03.22.14.00-0, 15.33.11.30-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: dostawy kiszonek w I gatunku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.3.1 kapusta kiszona (wiadra, beczki poj. 15-120 kg) CPV 15331000-7 - 17000 kg 3.2.3.2 ogórek kiszony (wiadra, beczki poj. 15-120 kg) CPV 15331000-7 - 16000 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: dostawy warzyw przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.4.1 leczo pieczarkowe ( op. 3-10 kg) CPV 15331000-7 - 3000 kg 3.2.4.2 koncentrat pomidorowy ( op. 1-5 kg) CPV 15331000-7 - 2500 kg 3.2.4.3 groszek konserwowy (op. 400g-3 kg) CPV 15331000-7 - 1500 kg 3.2.4.4 kukurydza konserwowa (op. 400g-3 kg) CPV 15331000-7 - 1300 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.