eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostarczenie drobnego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do realizacji kursów zawodowych w związku z realizacją projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36



Ogłoszenie z dnia 2010-06-24

Warszawa: Dostarczenie drobnego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do realizacji kursów zawodowych w związku z realizacją projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36
Numer ogłoszenia: 182504 - 2010; data zamieszczenia: 24.06.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd m. st. Warszawy dla Dzielnicy Praga Południe, ul. Grochowska 274, 03-841 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 33 80 717, faks 22 33 80 767.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostarczenie drobnego sprzętu gastronomicznego niezbędnego do realizacji kursów zawodowych w związku z realizacją projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostarczenie sprzętu gastronomicznego szczegółowo opisanego w załączniku 5 niniejszej SIWZ, na potrzeby realizacji projektu Będę atrakcyjnym pracownikiem współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 2. Dopuszcza się składanie ofert dotyczących wyłącznie produktów w całości nowych, nieużywanych, nie naprawianych, w pełni służących swojemu celowi. 3. W każdą cenę jednostkową ujętą w formularzu cenowym Wykonawca wliczy: transport i dostarczenie sprzętu w miejscu wskazanym przez Zamawiającego (Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich, przy ul. Majdańskiej 30/36 w Warszawie)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.22.10.00 - Sprzęt kuchenny .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: projekt Będę atrakcyjnym pracownikiem współfinansowany z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.06.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 3.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Stalgast Sp. z o.o., Staniewicka 5, 03-310 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 41658,14 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 22673,90

  • Oferta z najniższą ceną: 22673,90 / Oferta z najwyższą ceną: 27208,68

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Uzasadnienie faktyczne: Przedmiotem zamówienia jest dostawa drobnego sprzętu gastronomicznego przeznaczonego do realizacji szkoleń uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich przy ul . Majdańskiej 30/36 tak więc dostawa jest usługą powszechnie dostępną o ustalonych parametrach jakościowych a szacunkowa wartość zamówienia wynosi 41 658,14 zł tj. 10 851,29 euro czyli jest mniejsza od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. W związku z powyższym zostały spełnione przesłanki określone w art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.