eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brzesko › Kursy zawodowe cz. II w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-07-01

Brzesko: Kursy zawodowe cz. II w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce
Numer og³oszenia: 180823 - 2011; data zamieszczenia: 01.07.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Brzesku , ul. G³owackiego 51, 32-800 Brzesko, woj. ma³opolskie.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.powiatbrzeski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Kursy zawodowe cz. II w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja kursów zawodowych w szko³ach ponadgimnazjalnych, dla których organem prowadz±cym jest Powiat Brzeski wspó³finansowanych przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w podziale na nastêpuj±ce zadania: Zadanie 1: Kurs baristy dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze. Zadanie 2: Kurs kuchnia regionalna dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 3: Kurs kuchnie ¶wiata dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku. Zadanie 4: Kurs obs³ugi kas fiskalnych dla ZS w Szczurowej. Zadanie 5: Zak³adanie i prowadzenie dzia³alno¶ci gospodarczej, tworzenie biznesplanu dla uczniów ZS w Czchowie. Zadanie 6: Kurs Obs³uga specjalistycznych programów finansowo - ksiêgowych dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 7: Kurs obs³ugi programów magazynowych dla uczniów ZSP nr 1 w Brzesku Zadanie 8: Kurs obs³ugi nowoczesnych urz±dzeñ multimedialnych dla uczniów ZSP nr 1 w Brzesku Zadanie 9: Kurs administrowania sieci± i obs³uga baz danych dla uczniów ZSP nr 1 w Brzesku Zadanie 10: Kurs jêzyka migowego dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze Zadanie 11: Kurs na specjalistê do spraw turystyki dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze Szczegó³ow± specyfikacjê (Opis przedmiotu zamówienia) ka¿dego kursu zawarto w za³±czniku nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia . Kursy realizowane s± w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego. 2. Szczegó³owe wymagania Zamawiaj±cego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych w podziale na w/w Zadania. Szczegó³owy opis poszczególnych czê¶ci zamówienia zawarto w za³±czniku nr 1 do SIWZ. 2) Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ realizacji czê¶ci zamówienia przez podwykonawcê. 3) Ukoñczenie kursu musi byæ potwierdzone stosownym za¶wiadczeniem lub certyfikatem potwierdzaj±cym ukoñczenie kursu. 4) Wykonawca jest zobowi±zany prowadziæ odpowiedni± dokumentacjê w postaci: dziennika zajêæ, listy obecno¶ci uczestników kursu, oraz innych dokumentów je¶li wymaga tego specyfikacja kursu. 5) W przypadku niemo¿liwo¶ci ukoñczenia kursu przez uczestnika z przyczyny le¿±cej po jego stronie (tj. d³ugotrwa³ej choroby, ¶mierci lub dobrowolnej rezygnacji) Wykonawca zamiast za¶wiadczenia o ukoñczeniu kursu przeka¿e Zamawiaj±cemu wraz z list± obecno¶ci stosowne o¶wiadczenie ze wskazaniem powodu przerwania kursu danego uczestnika. 6) Wykonawca po zakoñczeniu kursu przedstawi Zamawiaj±cemu nastêpuj±ce dokumenty: a) listê obecno¶ci z w³asnorêcznymi podpisami uczestników kursu w ka¿dym dniu szkolenia, program kursu oraz dziennik zajêæ, podpisan± przez prowadz±cego kurs (wzór listy obecno¶ci zostanie przekazany Wykonawcy po podpisaniu umowy o realizacjê kursu). b) potwierdzenia odbioru materia³ów szkoleniowych oraz potwierdzenie odbioru posi³ków podpisane przez prowadz±cego kurs - je¶li ich zapewnienie by³o wymagane w opisie przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 1 do SIWZ), c) kopie wydanych za¶wiadczeñ i certyfikatów oraz listê potwierdzaj±c± ich odbiór przez uczestników. 7) W ramach promocji przedmiotu umowy Wykonawca zobowi±zany jest tak¿e do: a) oznakowania sal, w których bêd± odbywa³y siê zajêcia, zgodnie z Wytycznymi dotycz±cymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, b) informowania uczestników kursu o fakcie wspó³finansowania zajêæ ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego, c) stosowania na wszystkich dokumentach w trakcie wykonywania przedmiotowego zamówienia znaków takich jak: logo POKL, logo Unii Europejskiej wraz z odwo³aniem do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Spo³ecznego, logo Województwa Ma³opolskiego, logo projektu, logo powiatu brzeskiego, has³o promocyjne POKL. 8) Wykonawca mo¿e w trakcie przeprowadzania kursu korzystaæ z pomocy dydaktycznych bêd±cych w³asno¶ci± szko³y wyszczególnionych w specyfikacji - w za³±czniku nr 1 do SIWZ, przy czym odpowiada on za wszelkie uszkodzenia powsta³e na wskutek niew³a¶ciwego ich u¿ytkowania. Dyrektor lub osoba przez niego upowa¿niona udostêpnia sprzêt oraz dokonuje sprawdzenia jego stanu w obecno¶ci Wykonawcy ka¿dorazowo przed rozpoczêciem i po zakoñczeniu kursu. Pozosta³y sprzêt niezbêdny do realizacji zadania Wykonawca musi zorganizowaæ na swój koszt. 9) Je¶li w opisie przedmiotu zamówienia - za³±cznik nr 1 do SIWZ okre¶lono podzia³ na grupy to kurs musi zostaæ przeprowadzony dla ka¿dej grupy oddzielnie i nie dopuszczalne jest ³±czenie grup celem prowadzenia wspólnych zajêæ. 10) Przed podpisaniem umowy Wykonawca przeka¿e Zamawiaj±cemu planowany harmonogram spotkañ wraz z terminem przeprowadzenia kursu. Szczegó³owy harmonogram realizacji kursu musi byæ uzgodniony z liderem szkolnym projektu w³a¶ciwym dla ka¿dego zadania i podpisany przez w³a¶ciwego Dyrektora Szko³y. 11) Wykonawca po zakoñczeniu kursu przeprowadzi anonimow± ankietê w¶ród jego uczestników oraz dokona na ich podstawie jego ewaluacji (oceny). 12) Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do pe³nej kontroli przeprowadzanych kursów..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.11.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Starostwo Powiatowe w Brzesku Wydzia³ Edukacji (pok. 102, Ip.) ul. Piastowska 2 32-800 Brzesko.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 12.07.2011 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Brzesku ul. G³owackiego 51 32-800 Brzesko pok. 213 (Sekretariat, IIp.).

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Projekt: Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce. Projekt w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Dzia³anie 9.2, wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1: Kurs baristy dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin (2 dni) w tym 10 godzin zajêæ praktycznych i 5 godzin zajêæ teoretycznych. 4. Przedmiotem zamówienia jest organizacja kursu baristy dla 10 uczniów Zespo³u Szkó³ Technicznych i Ogólnokszta³c±cych w £ysej Górze. 5. Wykonawca na swój koszt zapewnia transport 11 osób (tj. 10 uczestników kursu oraz 1 opiekuna) z parkingu przy Zespole Szkó³ Technicznych i Ogólnokszta³c±cych w £ysej Górze do miejsca prowadzenia kursu oraz transport powrotny po zakoñczeniu ca³ego kursu z miejsca prowadzenia kursu na parking w/w szko³y. 6. Wykonawca zapewni uczestnikom materia³y i produkty niezbêdne do przeprowadzenia kursu, zw³aszcza produkty dla czê¶ci praktycznej. 7. Wykonawca zapewni na czas trwania kursu uczestnikom i opiekunowi wy¿ywienie w postaci ¶niadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji ( wszystkie posi³ki, serwowane wyporcjowane). 8. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu i opiekuna od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu). 9. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± oraz opiekunowi nocleg w pokoju 1 osobowym z ³azienk± na czas trwania kursu..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2: Kurs kuchnia regionalna dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godzin, w tym 52 godziny zajêæ praktycznych i 8 godzin zajêæ teoretycznych. 3. Wykonawca zapewni uczestnikom materia³y i produkty niezbêdne do przeprowadzenia kursu, miêdzy innymi ¶wie¿e produkty ¿ywno¶ciowe dla czê¶ci praktycznej oraz zeszyt w formacie A4, w twardej oprawie wraz z d³ugopisem dla ka¿dego uczestnika kursu. 4. Wykonawca zapewni ubezpieczenie wszystkich uczestników kursu od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu)..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3: Kurs kuchnie ¶wiata dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godz. lekcyjnych, w tym zajêæ praktycznych 40 godzin oraz zajêæ teoretycznych 20 godz. 3. Wykonawca zapewni swój sprzêt szkoleniowy oraz materia³y i produkty niezbêdne do przeprowadzenia kursu, miêdzy innymi ¶wie¿e produkty ¿ywno¶ciowe dla czê¶ci praktycznej oraz zeszyt w formacie A4, w twardej oprawie wraz z d³ugopisem dla ka¿dego uczestnika kursu. 4. Wykonawca zapewni ubezpieczenie wszystkich uczestników kursu od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu)..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4: Kurs obs³ugi kas fiskalnych dla ZS w Szczurowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin (3 dni) - 5 godzin dziennie. 4. Przedmiotem zamówienia jest organizacja kursu kasy fiskalne dla 15 uczniów Zespo³u Szkó³ w Szczurowej. 5. Wykonawca na swój koszt zapewnia transport 16 osób (tj. 15 uczestników kursu oraz 1 opiekuna) z parkingu przy Zespole Szkó³ w Szczurowej do miejsca prowadzenia kursu oraz transport powrotny po zakoñczeniu ca³ego kursu z miejsca prowadzenia kursu na parking w/w szko³y. 6. Wykonawca zapewni sprzêt i warunki niezbêdne do realizacji kursu. 7. Wykonawca zapewni ka¿dego dnia uczestnikom kursu i opiekunowi wy¿ywienie w postaci ¶niadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji ( wszystkie posi³ki, serwowane, wyporcjowane). 8. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± na okres trwania kursu. 9. Wykonawca ubezpieczy wszystkich uczestników kursu od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu)..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5: Zak³adanie i prowadzenie dzia³alno¶ci gospodarczej, tworzenie biznesplanu dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 40 godzin w tym co najmniej 20 godzin zajêæ praktycznych. 3. Wykonawca zapewni sprzêt oraz materia³y dydaktyczne niezbêdne do przeprowadzenia kursu oraz zeszyt w formacie A4, w twardej oprawie wraz z d³ugopisem dla ka¿dego uczestnika kursu. 4. Zamawiaj±cy wymaga by Wykonawca na swój koszt zapewni³ podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min 85g. i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dot. higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6: Kurs - Obs³uga specjalistycznych programów finansowo - ksiêgowych dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godz. zajêæ, w tym co najmniej 55 godzin praktycznej obs³ugi programów. 3. Celem szkolenia jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejêtno¶ci zwi±zanych z obs³ug± ksiêgowych programów komputerowych. 4. Wykonawca zapewni materia³y dydaktyczne niezbêdne do przeprowadzenia kursu oraz zeszyt w formacie A4, w twardej oprawie wraz z d³ugopisem dla ka¿dego uczestnika kursu. 5. Zamawiaj±cy wymaga by Wykonawca na swój koszt zapewni³ podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min 85g. i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dot. higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7: Kurs obs³ugi programów magazynowych dla uczniów ZSP nr 1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników zajêæ - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 30 godz. zajêæ. 3. Przedmiotem zamówienia jest organizacja kursu Obs³ugi nowoczesnych urz±dzeñ multimedialnych dla uczniów Zespo³u Szkó³ Ponadgimnazjalnych nr 1 w Brzesku. 4. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na w³asno¶æ w ramach zajêæ pakiet materia³ów szkoleniowych obejmuj±cy m.in. skrypt z materia³ami do æwiczeñ, pamiêæ przeno¶n± (pendrive) min. 2GB, teczkê na materia³y, zeszyt A4 w twardej oprawie, przybory do pisania i inne ¶rodki dydaktyczne niezbêdne do realizacji szkolenia. 5. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na swój koszt podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min. 85 g i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8: Kurs obs³ugi nowoczesnych urz±dzeñ multimedialnych dla uczniów ZSP nr 1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników zajêæ - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 20 godz. zajêæ. 3. Wykonawca zobowi±zany jest do przeprowadzenia szkolenia umo¿liwiaj±cego nabycie umiejêtno¶ci obs³ugi nowoczesnych multimediów tj. tablicy interaktywnej, projektora, wizualizera, skanera, aparatu oraz kamery cyfrowej oraz umiejêtno¶æ tworzenia prostych prac z wykorzystaniem nowoczesnych ¶rodków multimedialnych. 4. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na w³asno¶æ w ramach zajêæ pakiet materia³ów szkoleniowych obejmuj±cy m.in. skrypt, pamiêæ przeno¶n± (pendrive) min. 2GB, teczkê na materia³y, zeszyt A4 w twardej oprawie, przybory do pisania i inne ¶rodki dydaktyczne niezbêdne do realizacji szkolenia. 5. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na swój koszt podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min. 85 g i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9: Kurs administrowania sieci± i obs³uga baz danych dla uczniów ZSP nr 1 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników zajêæ - 12 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 35 godz. zajêæ. 3. Przedmiotem zamówienia jest organizacja kursu umo¿liwiaj±cego nabycie umiejêtno¶ci administrowania sieci± oraz obs³ugi baz danych dla uczniów Zespo³u Szkó³ Ponadgimnazjalnych nr 1 w Brzesku. 4. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ w ramach zajêæ pakiet materia³ów szkoleniowych obejmuj±cy m.in. podrêcznik zawieraj±cy informacje nt. tworzenia i administrowania sieci± b±d¼ tworzenia baz w jêzyku SQL , pamiêæ przeno¶n± (pendrive) min. 2GB, teczkê na materia³y, zeszyt a4 w twardej oprawie, przybory do pisania i inne ¶rodki dydaktyczne niezbêdne do realizacji szkolenia. 5. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na swój koszt podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min. 85 g i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10: Kurs jêzyka migowego dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników zajêæ - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 30 godz. zajêæ. 3. Przedmiotem zamówienia jest organizacja kursu jêzyka migowego dla uczniów Zespo³u Szkó³ Technicznych i Ogólnokszta³c±cych w £ysej Górze, którego celem jest, aby s³uchacze opanowali podstawy jêzyka migowego w stopniu umo¿liwiaj±cym rozumienie prostych wypowiedzi w tym jêzyku oraz formu³owanie wypowiedzi. 4. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na w³asno¶æ w ramach zajêæ pakiet materia³ów szkoleniowych obejmuj±cy m.in. odpowiednio dobrany podrêcznik i materia³ wizualny (dostosowany do poziomu nauki), P³yta DVD ze znakami jêzyka migowego, zeszyt A4 w twardej oprawie, przybory do pisania i inne ¶rodki dydaktyczne niezbêdne do realizacji szkolenia. 5.Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na swój koszt podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min. 85 g i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11: Kurs na specjalistê do spraw turystyki dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników zajêæ - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 30 godz. zajêæ praktyczno-teoretycznych 3. Przedmiotem zamówienia jest organizacja kursu na specjalistê do spraw turystyki dla uczniów Zespo³u Szkó³ Technicznych i Ogólnokszta³c±cych w £ysej Górze. 4. Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca zapewni³ na swój koszt podczas prowadzenia zajêæ teoretycznych ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min. 85 g i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Posi³ek musi byæ ¶wie¿y i przygotowany zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dotycz±cych higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.