eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy i jaj kurzych - nr sprawy Dkw220/11/2015

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-02

Warszawa: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy i jaj kurzych - nr sprawy Dkw220/11/2015
Numer ogłoszenia: 177627 - 2015; data zamieszczenia: 02.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 279 73 00, faks 22 279 73 21.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http//:www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka nieposiadająca osobowości prawnej-wymiar sprawiedl.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy i jaj kurzych - nr sprawy Dkw220/11/2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 - artykuły spożywcze różne: Mąka pszenna Opakowanie 1kg - 1000kg; Kasza gryczana palona Opakowanie 1kg - 800kg; Kasza jęczmienna Opakowanie 1kg - 1000kg; Kasza manna Opakowanie 1kg - 700kg; Ryż Opakowanie 1kg - 700kg; Makaron świderki Opakowanie 1kg - 3000kg; Bułka tarta Opakowanie 1kg - 720kg; Miód sztuczny Słoik ok 1kg - 1500kg; Herbata granulowana Opakowanie od 0,2 do 1kg - 300kg; Bulion o smaku wędzonki Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Bulion z kury Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Przyprawa do zup w płynie Opakowanie ok. 1 l - 200 l; Przyprawa do zup sypka Opakowanie od 1 do 5kg - 200kg; Sos cygański Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Zupa grzybowa w proszku Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Zupa barszcz biały w proszku Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Zupa pieczarkowa w proszku Opakowanie od 1 do 5kg - 360kg; Liść laurowy Opakowanie 1kg - 5kg; Majeranek Opakowanie 1kg - 8kg; Papryka słodka mielona Opakowanie 1kg - 20kg; Pieprz czarny naturalny mielony Opakowanie 1kg - 20kg; Ziele angielskie Opakowanie 1kg - 1kg; Ocet spirytusowy Butelka 0,5 l - 240 l; Sól drobnoziarnista Opakowanie 1kg - 500kg; Cukier biały Opakowanie 1kg - 3500kg; Kotlet sojowy schabowy Opakowanie do 5kg - 300kg; Musztarda Opakowanie od 1 do 5kg - 250kg. Część nr 2 - nabiał: Mleko 2% Dopuszczalne opakowania: folia 1l, karton 1l, butelka 1l - 10500 l; Twaróg półtłusty Kostka pergamin od 0.2 do 1kg - 1000kg; Śmietana 18% Opakowanie od 0,25 do 1 l - 100 l; Serek homogenizowany Opakowanie 150g - 800kg. Część nr 3 - tłuszcze: Margaryna Opakowanie od 0,5 do1kg - 3000kg; Olej uniwersalny Opakowanie do 1 l - 800 l. Część nr 4 - jaja kurze: Jaja kurze kl A (konsumpcyjne) kategoria wagowa M Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem - 25000szt.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 2. posiadania wiedzy i doświadczenia. 3. dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 4. sytuacji ekonomicznej i finansowej.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć. W okresie obowiązywania umowy, w przypadku wystąpienia nieprzewidzianych w chwili obecnej okoliczności Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości zamówienia

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie-Białołęce, ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Warszawie-Białołęce, ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, sekretariat. Godziny pracy sekretariatu: od poniedziałku do piątku w godz. 08:00-16:00..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy od daty rozpoczęcia obowiązywania umowy (nie wcześniej jednak niż: Część 1 - artykuły spożywcze różne; Część 2 - nabiał; Część 3 - tłuszcze; Część 4 - jaja kurze: od 27.01.2016 r. do 26.01.2017 r.).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: artykuły spożywcze różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna Opakowanie 1kg - 1000kg; Kasza gryczana palona Opakowanie 1kg - 800kg; Kasza jęczmienna Opakowanie 1kg - 1000kg; Kasza manna Opakowanie 1kg - 700kg; Ryż Opakowanie 1kg - 700kg; Makaron świderki Opakowanie 1kg - 3000kg; Bułka tarta Opakowanie 1kg - 720kg; Miód sztuczny Słoik ok 1kg - 1500kg; Herbata granulowana Opakowanie od 0,2 do 1kg - 300kg; Bulion o smaku wędzonki Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Bulion z kury Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Przyprawa do zup w płynie Opakowanie ok. 1 l - 200 l; Przyprawa do zup sypka Opakowanie od 1 do 5kg - 200kg; Sos cygański Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Zupa grzybowa w proszku Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Zupa barszcz biały w proszku Opakowanie od 1 do 5kg - 240kg; Zupa pieczarkowa w proszku Opakowanie od 1 do 5kg - 360kg; Liść laurowy Opakowanie 1kg - 5kg; Majeranek Opakowanie 1kg - 8kg; Papryka słodka mielona Opakowanie 1kg - 20kg; Pieprz czarny naturalny mielony Opakowanie 1kg - 20kg; Ziele angielskie Opakowanie 1kg - 1kg; Ocet spirytusowy Butelka 0,5 l - 240 l; Sól drobnoziarnista Opakowanie 1kg - 500kg; Cukier biały Opakowanie 1kg - 3500kg; Kotlet sojowy schabowy Opakowanie do 5kg - 300kg; Musztarda Opakowanie od 1 do 5kg - 250kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% Dopuszczalne opakowania: folia 1l, karton 1l, butelka 1l - 10500 l; Twaróg półtłusty Kostka pergamin od 0.2 do 1kg - 1000kg; Śmietana 18% Opakowanie od 0,25 do 1 l - 100 l; Serek homogenizowany Opakowanie 150g - 800kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna Opakowanie od 0,5 do1kg - 3000kg; Olej uniwersalny Opakowanie do 1 l - 800 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze kl A (konsumpcyjne) kategoria wagowa M Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem - 25000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.