eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Dostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-06-29

Poznań: Dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 177450 - 2011; data zamieszczenia: 29.06.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu , ul. Polna 33, 60-535 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8419294, faks 061 8419620.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gpsk.am.poznan.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych w podziale na 11 części: 1.Część nr 1 - jajka 2.Część nr 2 - makarony 3.Część nr 3 - pieczywo 4.Część nr 4 - ryby i przetwory rybne 5.Część nr 5 - mrożonki 6.Część nr 6 - wędliny wieprzowe 7.Część nr 7 - mięso wołowe, wieprzowe, podroby, wędliny, smalec 8.Część nr 8 - podroby i wędliny podrobowe 9.Część nr 9 - artykuły sypkie 10.Część nr 10 - przyprawy 11.Część nr 11 - kurczaki, mięso i wędliny drobiowe 2)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 3)Zamawiający w odniesieniu do przedmiotu zamówienia wymaga: a)realizacji dostaw w terminie określonym w załączniku nr 1 - formularzu specyfikacji cenowej stanowiącym jednocześnie zestawienie i opis przedmiotu zamówienia;, b)realizacji dostaw na CITO zgodnie z zadeklarowanym przez Wykonawcę w ofercie terminem (nie dłuższym niż 24 godziny) c)aktualnego terminu ważności / daty przydatności do spożycia oferowanych produktów d)dostaw produktów spożywczych identycznych z zaproponowanymi w ofercie.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże się posiadaniem aktualnego zezwolenia na prowadzenie działalności w zakresie produkcji lub umieszczania na rynku produktów pochodzenia zwierzęcego, wydawanego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii (zgodnie z art. 20, ust. 1 ustawy z dnia 16.12.2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006, nr 17, poz. 127) - w odniesieniu do części nr 1, 6, 7, 8, 11.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, tym samym nie dokonuje jego opisu. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków, o którym mowa w art. 22 ust. 1 Pzp wykonawca zobowiązany jest złozyć (wraz z ofertą) oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, tym samym nie dokonuje jego opisu. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków, o którym mowa w art. 22 ust. 1 Pzp wykonawca zobowiązany jest złozyć (wraz z ofertą) oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, tym samym nie dokonuje jego opisu. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków, o którym mowa w art. 22 ust. 1 Pzp wykonawca zobowiązany jest złozyć (wraz z ofertą) oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, tym samym nie dokonuje jego opisu. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków, o którym mowa w art. 22 ust. 1 Pzp wykonawca zobowiązany jest złozyć (wraz z ofertą) oświadczenie - załącznik nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    a) Aktualna decyzja administracyjna o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie żywnościowym oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (art. 27, ust. 2 ustawy z dnia 11.05.2011 roku o warunkach zdrowotnych żywności i zywienia - Dz. U. z 2005 roku, nr 178, poz. 1480) wydana przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Inspeckcji Sanitarnej) - w odniesiniu do części nr 2, 3, 4, 5, 9, 10 b) Aktualna decyzja administracyjna o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontrolii produktów pochodzenia zwierzęcego (art. 7, ust. 1 ustawy z dnia 16.12.2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z dnia 02.02.2006 roku, Nr 17, poz. 127) wydana przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Onspekcji Weterynaryjnej - w odniesieniu do części nr 1, 6, 7, 8, 11 c) Oświadczenie Wykonawcy, iż do każdej dostawy oferowanych produktów spożywczych zostanie dołączony Handlowy dokument identyfikacyjny - w odniesieniu do części nr 1, 4, 6, 7, 8, 11 d) Oświadczenie Wykonawcy, iż warunki transportu oferowanych produktów spożywczych odpowiadają wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 roku, nr 171, poz. 1225 oraz Rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności - Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) - w odniesieniu do wszystkich części zamówienia. e) Oświadczenie Wykonawcy, iż oferowane przez niego produkty spożywcze są zgodne z obowiązującymi dla tego rodzaju produktów normami oraz wytycznymi GMP, GHP i HACCP - w odniesieniu do wszystkich części zamówienia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Oferta - wypełniony formularz oferty, załącznik nr 2 do specyfikacji. 2) Załączniki do oferty; a) formularz specyfikacji cenowej - opis przedmiotu zamówienia: załącznik nr 1 do specyfikacji, b) parafowany przez Wykonawcę wzór umowy: załącznik nr 5 do specyfikacji. Oferta wraz z załącznikami musi być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, w przypadku przedsiębiorcy zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub np. ewidencji działalności gospodarczej. Do oferty należy dołączyć dokument lub pełnomocnictwo, z którego wynika uprawnienie osoby ( osób ) do składania oświadczeń woli i reprezentowania Wykonawcy, jeżeli prawo to nie wynika z rejestru. W takiej sytuacji dokument lub pełnomocnictwo muszą być integralną częścią oferty.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Z uwzględnieniem zapisu art. 144 ust. 1 ustawy Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy oraz określa warunki tych zmian poprzez wprowadzenie do zawartej umowy następujących aneksów; a) aneks cenowy dopuszczający zmianę ceny w przypadku zmiany stawki podatku VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami, b) aneks dopuszczający zmianę oznaczenia przedmiotu umowy w zakresie nazwy produktu przy zachowaniu jego właściwości, sposobu konfekcjonowania, liczby opakowań, nie zmieniający ceny jednostkowej i wartości umowy, c) aneks dopuszczający zmianę umówionego terminu wykonania zamówienia z powodu okoliczności siły wyższej, np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach, d) aneks dopuszczający zmianę umówionego terminu wykonania zamówienia z powodu działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie dostaw, a które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek ze stron.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpsk.am.poznan.pl/dzp
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Odbiór osobisty w siedzibie Zamawiającego przy ul. Polnej 33 w Poznaniu, budynek E1, pokój nr 105 lub drogą pocztową po uprzednio złożonym wniosku.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.07.2011 godzina 09:00, miejsce: W siedzibie Zamawiającego przy ul. Polnej 33, w pokoju nr 317 - Kancelaria Ogólna, mieszcząca się w Budynku Wielofunkcyjnym Szpitala, wejście Da lub drogą pocztową na adres Zamawiającego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.12.00-7, 15.81.14.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby i przetwory rybne Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.21.10.00-0, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Wędliny wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny wieprzowe Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.21-0, 15.13.41.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso wołowe, podroby, wędliny, smalec.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wołowe, podroby, wędliny, smalec szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Podroby i wędliny podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Podroby i wędliny podrobowe Szczególwy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0, 15.13.11.34-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Artykuły sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły sypkie Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.12.12-2, 15.61.41.00-6, 15.83.10.00-2, 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe Szczególwy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.