Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-06-02
Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły mięsne i wędliniarskie.
Numer ogłoszenia: 176698 - 2009; data zamieszczenia: 02.06.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka administracyjna administracyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły mięsne i wędliniarskie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: MIĘSO 1. Boczek surowy wędzony 650 kg, 2. Żeberka wędzone paski 1200 kg, 3. Kaszanka 900 kg, 4. Kurczak świeży 3800 kg, 5. Mięso mielone wieprzowe 3500 kg, 6. Łopatka wieprzowa bez kości 3500 kg, 7. Karczek wieprzowy bez kości 200 kg, 8. Łopatka wołowa ekstra bez kości 1000 kg, 9. Wątroba wieprzowa 1000 kg, WĘDLINY 10. Kiełbasa śląska 1400 kg, 11. Kiełbasa toruńska 1000 kg, 12. Kiełbasa zwyczajna 1400 kg, 13. Kiełbasa biała parzona 800 kg, 14. Szynka mielona wieprzowa 1400 kg, 15. Lunch meat 1400 kg, 16. Mortadela 600 kg, 17. Pieczeń rzymska 1400 kg, 18. Kiełbasa podwawelska 1200 kg, 19. Pasztetowa 800 kg, WĘDLINY DROBIOWE 20. Mortadela drobiowa 200 kg, 21. Pieczeń drobiowa 1000 kg, 22. Serdelki drobiowe 800 kg, 23. Szynka drobiowa 800 kg, 24. Baleron drobiowy 600 kg, 25. Blok z indyka 1000 kg, 26. Kiełbasa senatorska drobiowa 1000 kg, 27. Kiełbasa śląska drobiowa 1000 kg, 28. Mielonka drobiowa 800 kg, 29. Parówki drobiowe 800 kg, 30. Polędwica drobiowa 600 kg, 31. Salceson drobiowy 400 kg, 32. Rolada drobiowa 1000 kg,.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym, i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 24 Ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne Oceny spełnienia warunków przez oferentów zamawiający będzie dokonywał na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów wymienionych w rozdziale X Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: Spełnia / Nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, - oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z wykorzystaniem wzoru (załacznik nr 3).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu ul.Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.06.2009 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Brzegu ul. B. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, sekretariat Dyrektora ZK w Brzegu.
IV.3.5) Termin związania ofertą: do 16.07.2009.
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Boczek surowy wędzony 650 kg, 2.Żeberka wędzone paski 1200 kg, 3.Kaszanka 900 kg, 4.Kurczak świeży 3800 kg, 5.Mięso mielone wieprzowe 3500 kg, 6.Łopatka wieprzowa bez kości 3500 kg, 7.Karczek wieprzowy bez kości 200 kg, 8.Łopatka wołowa ekstra bez kości 1000 kg, 9. Wątroba wieprzowa 1000 kg,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00-7, 15.13.11.34-3, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.11.40.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: WĘDLINY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 10.Kiełbasa śląska 1400 kg, 11.Kiełbasa toruńska 1000 kg, 12.Kiełbasa zwyczajna 1400 kg, 13.Kiełbasa biała parzona 800 kg, 14.Szynka mielona wieprzowa 1400 kg, 15.Lunch meat 1400 kg, 16.Mortadela 600 kg, 17.Pieczeń rzymska 1400 kg, 18.Kiełbasa podwawelska 1200 kg, 19.Pasztetowa 800 kg,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: WĘDLINY DROBIOWE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 20. Mortadela drobiowa 200 kg, 21. Pieczeń drobiowa 1000 kg, 22. Serdelki drobiowe 800 kg, 23. Szynka drobiowa 800 kg, 24. Baleron drobiowy 600 kg, 25. Blok z indyka 1000 kg, 26. Kiełbasa senatorska drobiowa 1000 kg, 27. Kiełbasa śląska drobiowa 1000 kg, 28. Mielonka drobiowa 800 kg, 29. Parówki drobiowe 800 kg, 30. Polędwica drobiowa 600 kg, 31. Salceson drobiowy 400 kg, 32. Rolada drobiowa 1000 kg,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z BRZEGU
- Modernizacja układu komunikacyjnego w obszarze zabytkowego centrum Brzegu" - trzy części
- Dostawa endoprotez stawu biodrowego i innych implantów ortopedycznych oraz zestawu do plastyki ACL dla Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu.
- Przebudowa bud. dawnego Gimnazjum Piastowskiego w Brzegu wraz z adaptacją na cele muzealne i zagosp. terenu dla Muzeum Dziedzictwa i Kultury Kresów. Wyłonienie Inwestora zastępczego dla etapu I
- "Wzmocnienie mostu kratownicowego wraz z remontem ulicy Kępa Młyńska"- II postępowanie.
więcej: przetargi w Brzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola w Grębowie w roku szkolnym 2024/2025
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 7 w Bełchatowie
- Dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. K. Maciejewicza w Szczecinie
- Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i konserw dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Kochłowach w okresie od 01.07.2024 r. do 30.09.2024 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Radzyminie z podziałem na zadania
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.