eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Przetarg nieograniczony - dostawa mięsa, wędlin, podrobów, konserw mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-09-26

Nysa: Przetarg nieograniczony - dostawa mięsa, wędlin, podrobów, konserw mięsnych
Numer ogłoszenia: 176325 - 2007; data zamieszczenia: 26.09.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie, ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony - dostawa mięsa, wędlin, podrobów, konserw mięsnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Mięso wieprzowe: 1.Łopatka surowa z kością bez golonki, skóry i tłuszczu kg 2.800, 2.Golonka surowa przednia kg 2.500, 3.Karczek surowy bez kości kg 230. Część II Mięso wołowe: 1.Wołowina surowa bez kości - ekstra kg 480, 2.Wołowina surowa bez kości - gulasz kg 950, Część III Mięso i artykuły drobiowe: 1.Ćwiartka tylna surowa z kurczaka kg 750, 2.Mięso drobiowe gulaszowe surowe kl.I, kg 4.000, 3.Filet z kurczaka surowy kg 60, 4.Żołądki drobiowe surowe kg 900, 5.Serca drobiowe surowe kg 900, 6.Wątróbka drobiowa surowa kg 900, Część IV Wędliny i artykuły wędliniarskie: 1.Kiełbasa litewska kg 3.000, 2.Kiełbasa kanapkowa kg 2.200, 3.Kiełbasa- mortadela ex. kg 7.500, 4.Mortadela z pieczarkami kg 2.000, 5.Kiełbasa- parówki śl. kg 2.200, 6.Kiełbasa parówkowa kg 2.200, 7.Kiełbasa zwyczajna kg 2.200, 8.Kiełbasa opolska/regionalna kg 2.200, 9.Kiełbasa - przysmak śniadaniowy kg 2.200, 10.Kiełbasa podolska/podlaska kg 2.200, 11.Kiełbasa toruńska kg 2.200, 12.Kiełbasa wiejska kg 2.200, 13.Kiełbasa szynkowa kg 220, 14.Kiełbasa krakowska parzona kg 500, 15.Kiełbasa śląska kg 170, 16.Kiełbasa głogowska kg 170, 17.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska kg 2.200, 18.Kiełbasa biała parzona kg 1.300, 19.Pieczeń z papryką/ pieczeń rzymska kg 600, 20.Pieczeń myśliwska kg 600, 21.Boczek wędzony kg 400, 22.Szynka gotowana- chuda kg 650, 23.Baleron gotowany kg 100, 24.Łopatka prasowana/ogonówka kg 200, 25.Rolada schabowa kg 200, 26.Polędwica drobiowa kg 200, 27.Blok drobiowy kg 200, Część V Podroby wieprzowe, drobiowe oraz wędliny podrobowe: 1.Wątroba wieprzowa surowa kg 2.400, 2.Flaczki domowe w rosole - baton w osłonce poliamidowej o zawartości flaka nie mniejszej niż 30 % - kg 4.200, 3.Kaszanka jęczmienna - baton w osłance naturalnej lub poliamidowej - kg 1.000, 4.Pasztet luksusowy -baton w osłance poliamidowej - kg 500, 5.Salceson zwykły -baton w osłance poliamidowej - kg 500, 6.Mozaika zwykła/galareta,studzienina/-baton w osłance poliamidowej - kg 500, Część VI Konserwy wieprzowe, wołowe i drobiowe: 1.Mielonka wieprzowa - turystyczna 200 lub 300g - kg 1.000, 2.Mielonka wieprzowa - tyrolska 200 lub 300g - kg 1.000, 3.Przysmak śniadaniowy 200 lub 300g - kg 1.000, 4.Mielonka wołowa 200 lub 300g - kg 1.000, 5.Mielonka drobiowa 110 g - kg 100, 6.Szynka drobiowa 110g - kg 100, 7.Boczek konserwowy 200 lub 300g - kg 1.000, 8.Pasztet drobiowy 130g -kg 1.000, 9.Pasztet mazowiecki 200 lub 300g - kg 1.000. Cały asortyment powinien spełniac Polskie Normy przenoszace europejskie normy zharmonizowane

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków w oparciu o przedstawione dokumenty dokonana zostanie z formułą: spełnia - nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uznania ważności ofert i w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U. Nr 19, poz 177 z póź. zm.), wykonawca składa następujące dokumenty: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualne zaświadczenie właściwego Urzędu Skarbowego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; -aktualne zaświadczenie właściwego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; -aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 4-8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; -dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, - oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 22 Ustawy - Prawo zamówień publicznych wykorzystaniem informacji z załącznika nr 1, - oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 Ustawy -Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika nr 2, - wypełniony formularz ofertowy według danych zawartych w załączniku nr 3a,3b,3c,3d,3e,3f, - podpisany projekt umowy - czytelny podpis i pieczęć wykonawcy pod informacją - akceptuję warunki umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 4. Dokumenty powyższe mogą być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem na każdej ze stron zawierającej treść i opatrzone czytelnym podpisem wykonawcy lub pełnomocnika wykonawcy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład karny 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a w godz. 7:00 - 15:00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.10.2007 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny 48-300 Nysa ul. Kosciuszki 4a.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Łopatka surowa z kością bez golonki, skóry i tłuszczu kg 2.800 2.Golonka surowa przednia kg 2.500 3.Karczek surowy bez kości kg 230.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Wołowina surowa bez kości - ekstra kg 480 2.Wołowina surowa bez kości - gulasz kg 950.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso i artykuły drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ćwiartka tylna surowa z kurczaka kg 750 2.Mięso drobiowe gulaszowe surowe- kl.I kg 4.000 3.Filet z kurczaka surowy kg 60 4.Żołądki drobiowe surowe kg 900 5.Serca drobiowe surowe kg 900 6.Wątróbka drobiowa surowa kg 900.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1, 15.11.23.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny i artykuły wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kiełbasa litewska kg 3.000 2.Kiełbasa kanapkowa kg 2.200 3.Kiełbasa- mortadela ex. kg 7.500 4.Mortadela z pieczarkami kg 2.000 5.Kiełbasa- parówki śl. kg 2.200 6.Kiełbasa parówkowa kg 2.200 7.Kiełbasa zwyczajna kg 2.200 8.Kiełbasa opolska/regionalna kg 2.200 9.Kiełbasa - przysmak śniadaniowy kg 2.200 10.Kiełbasa podolska/podlaska kg 2.200 11.Kiełbasa toruńska kg 2.200 12.Kiełbasa wiejska kg 2.200 13.Kiełbasa szynkowa kg 220 14.Kiełbasa krakowska parzona kg 500 15.Kiełbasa śląska kg 170 16.Kiełbasa głogowska kg 170 17.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska kg 2.200 18.Kiełbasa biała parzona kg 1.300 19.Pieczeń z papryką/ pieczeń rzymska kg 600 20.Pieczeń myśliwska kg 600 21.Boczek wędzony kg 400 22.Szynka gotowana- chuda kg 650 23.Baleron gotowany kg 100 24.Łopatka prasowana/ogonówka kg 200 25.Rolada schabowa kg 200 26.Polędwica drobiowa kg 200 27.Blok drobiowy kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.20-2, 15.13.12.20-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pdroby wieprzowe i wedliny podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Wątroba wieprzowa surowa kg 2.400 2.Flaczki domowe w rosole - baton w osłonce poliamidowej o zawartości wsadu flaka nie mniejszej niż 30% - kg 4.200 3.Kaszanka jęczmienna - baton w osłonce naturalnej lub poliamidowej kg 1.000 4.Pasztet luksusowy - baton w osłonce poliamidowej kg 500 5.Salceson zwykły - baton w osłonce poliamidowej kg 500 6.Mozaika zwykła/galareta,studzienina/ - baton w osłonce poliamidowej kg 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0, 15.13.17.00-2, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Konserwy wieprzowe, wołowe i drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mielonka wieprzowa - turystyczna 200 lub 300g - kg 1.000 2.Mielonka wieprzowa - tyrolska 200 lub 300g - kg 1.000 3.Przysmak śniadaniowy 200 lub 300g - kg 1.000 4.Mielonka wołowa 200 lub 300g - kg 1.000 5.Mielonka drobiowa 110 g -kg 100 6.Szynka drobiowa 110g - kg 100 7.Boczek konserwowy 200 lub 300g - kg 1.000 8.Pasztet drobiowy 130g - kg 1.000 9.Pasztet mazowiecki 200 lub 300g - kg 1.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.