eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Mazowiecki › Usługi przygotowania i dostawy do Zamawiającego oraz dystrybucji posiłków dla pacjentów Szpitala Rejonowego w Tomaszowie Mazowieckim



Ogłoszenie z dnia 2009-06-02

Tomaszów Mazowiecki: Usługi przygotowania i dostawy do Zamawiającego oraz dystrybucji posiłków dla pacjentów Szpitala Rejonowego w Tomaszowie Mazowieckim
Numer ogłoszenia: 175416 - 2009; data zamieszczenia: 02.06.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Rejonowy Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Jana Pawła II 35, Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie, tel. 044 7257134, 7257235, faks 044 7257251.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi przygotowania i dostawy do Zamawiającego oraz dystrybucji posiłków dla pacjentów Szpitala Rejonowego w Tomaszowie Mazowieckim.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostawa posiłków do Zamawiającego oraz dystrybucja posiłków do oddziałów Szpitala a następnie do łóżka pacjenta. Szacunkowa ilość osobodni wynosi około 300 dziennie, 9000 miesięcznie. 2. Dzienna ilość posiłków oraz rodzaj diet ustalana będzie codziennie na podstawie pisemnych zgłoszeń z oddziałów i zamawiana będzie u Wykonawcy do godz. 11.00 dnia poprzedniego. Korekta zamawianych ilości osobodni może być dokonywana do godz. 9.30 dnia bieżącego. 3. Termin realizacji zamówienia: od 01.04.2009 r. do 30.06.2009 r. 4. Oddziały Szpitala ( 15 ) mieszczą się: - przy ul. Jana Pawła II 35 Chirurgii Ogólnej, Chirurgii Urazowo - Ortopedycznej, Ginekologiczno-Położniczy, Neuro-logiczny, Chorób Wewnętrznych, Urologiczny, Otolaryngologiczny, Pediatryczny, Anestezjo-logii i Intensywnej Terapii oraz w oddzielnym budynku, Obserwacyjno-Zakaźny i Psychia-tryczny, Szpitalny Oddział Ratunkowy. - przy ul. Niskiej 14 Rehabilitacyjny i Zakład Pielęgnacyjno - Opiekuńczy. 5. Żywienie chorych oparte jest na niżej wymienionych dietach: 1) Dieta normalna - Sposób przyrządzania posiłków może uwzględniać wszystkie metody zgodnie z nowoczesną technologią potraw. Stosować można gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie - dieta stanowi 45 % ilości miesięcznej. 2) Dieta lekkostrawna - Wyklucza ostre przyprawy, używki, produkty wzdymające. Jako tech-nologie sporządzania potraw stosować można gotowanie w wodzie, na parze, duszenie bez tłuszczu. Jej modyfikacja z ograniczeniem soli kuchennej i płynów stosowana w chorobach nerek i dróg moczowych - dieta stanowi 24 % ilości miesięcznej. 3) Dieta żołądkowa - Stosować można potrawy w postaci rozdrobnionej oraz potrawy zmniejszające czynność ruchową i wydzielniczą żołądka - dieta stanowi 2 % ilości miesięcznej. 4) Dieta wątrobowa - Potrawy gotowane z ograniczeniem tłuszczu i błonnika - dieta stanowi 3 % ilości miesięcznej. 5) Dieta płynno-papkowata, sonda - miesięcznie dieta stanowi 2 % 6) Dieta stosowana w chorobach zakaźnych i WZW - Żywienie dostosowane jest do rodza-ju i przebiegu choroby pacjenta - dieta stanowi 5 % ilości miesięcznej. 7) Dieta cukrzycowa - indywidualna, w zależności od zaleceń lekarza - dieta stanowi 18 % ilo-ści miesięcznej. 8) Inne diety realizowane na indywidualne zalecenie lekarza. W dieto-terapii Szpitala reali-zowane są diety nisko i wysokobiałkowe, nisko i wysokoenergetyczne oraz diety stosowane w chorobach przemiany materii i chorobach układu krążenia (otyłość, zawał mięśnia sercowe-go, nadciśnienie tętnicze, miażdżyca itp.) - diety stanowią 1 % ilości miesięcznej. 5. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczna i zawartość składników odżywczych wg obowiązują-cych norm zgodnie z normami Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie. 6. Dostarczanie posiłków na koszt wykonawcy, transportem przystosowanym do przewozu żyw-ności, z barierą higieniczną (tzw. część czysta i brudna) lub oddzieleniem transportu czystych posiłków i brudnych naczyń, posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicz-nej lub organu równorzędnego. 7. Dostarczanie posiłków na swój koszt i ryzyko do oddziałów szpitala a następnie do łóżek pacjentów. Wydawanie posiłków codziennie w godzinach: - śniadanie i drugie śniadanie - 730 - 800 - obiad i podwieczorek - 1200 - 1230 - kolacja - 1700 - 1730 8. Naczynia i sztućce wykonawca zapewnia w odpowiedniej ilości. W oddziale zakaźnym i dla pacjentów reżimowych naczynia jednorazowe. 9. Pacjenci na diecie cukrzycowej, oraz dzieci muszą otrzymywać 5 posiłków dziennie tj. trzy posiłki podstawowe plus drugie śniadanie o godz. 1000-1030 i podwieczorek o godz. 1430-1500 - ilość mie-sięczna około 70. 10. Do obiadu wykonawca doda kompot, kisiel płynny, itp. Natomiast do pozostałych posiłków herbatę, kawę lub kakao wraz z cukrem oraz zapewni zupę mleczną sześć razy w tygodniu do śnia-dania. 11. Wykonawca zapewni do śniadania i kolacji masło naturalne. 12. Wykonawca zapewni pacjentom wodę przegotowaną w termosach w Oddziałach: Wewnętrzny, Chirurgia, Neurologia, Psychiatria w ilości 70 litrów dziennie. 13. Wykonawca ma obowiązek przygotowywać kanapki dla pacjentów Oddziału Dziecięcego oraz dla pacjentów mających problemy z samoobsługą. 14. Wykonawca ma zapewnić wartość procentową poszczególnych posiłków w cenie jednostkowej usługi: - śniadanie30% wartości ceny jednostkowej usług, - obiad 50% wartości ceny jednostkowej usług, - kolacja 20% wartości ceny jednostkowej usług, 15. Wykonawca utworzy w siedzibie zamawiającego rezerwę posiłków ( suchy prowiant) dla pacjen-tów przyjmowanych do oddziałów w godzinach popołudniowych i nocnych oraz zapewni kleiki sypkie, suchary i zupę mleczną w razie zlecenia przez lekarza takiej diety. 16. Wykonawca przy dystrybucji posiłków zabezpieczy wózki we własnym zakresie. WYMAGANIA 1. Sporządzanie jadłospisów dekadowych diety normalnej i jej modyfikacji z uwzględnieniem sezonowości oraz tradycji święta Wielkanocy. 2. Kuchnia dopuszczona do świadczenia usług żywieniowych przez Stację Sanitarno - Epidemiologiczną lub organ równoważny. 3. Wykonawca ponosi odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli (Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, PIP, BHP i inne) w zakresie wykonywanej usługi w zakresie jakości pro-duktów i przygotowywanych posiłków, ich zgodności z normami oraz w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych ze szczególnym uwzględnieniem reżimów w oddziale zakaźnym. 4. W przypadku zaleceń Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej właściwej dla siedziby Za-mawiającego, Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania u Zamawiającego prób żywieniowych z każdego posiłku. 5. Prawo do bieżącej kontroli przez Zamawiającego w swojej siedzibie pod względem sanitarno-epidemiologicznym. 6. Prawo do badań na czystość mikrobiologiczną z urządzeń, sprzętów i powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz rąk personelu na koszt Wykonawcy. Materiał do powyższych badań zamawiający będzie pobierał w swojej siedzibie: - W okresie obowiązywania umowy z 15 punktów, - w przypadku stwierdzenia zagrożenia epidemiologicznego, częstotliwość oraz ilość punktów zostanie określona przez Pielęgniarki Epidemiologiczne Zamawiającego, o czym Zamawia-jący jest zobowiązany powiadomić Wykonawcę. 7. Wykonawca będzie zobowiązany do odbioru i zagospodarowania lub utylizacji resztek pokarmu zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność za przestrzeganie przez pracowników przepisów HACCP, BHP i p/pożarowych oraz higieniczno-sanitarnych i porządkowych obowiązujących na terenie szpitala. 9. Zamawiający wymaga by pracownicy Wykonawcy posiadali szkolenie Minimum sanitarne. 10. Wykonawca jest zobowiązany zgodnie z przepisami HACAP do monitorowania i zwalczania szkodników w kuchenkach i punkcie dystrybucji. 11. Wykonawca zobowiązany jest do używania przy wykonywaniu usługi surowców i produktów do-puszczonych do obrotu krajowego, ponosząc odpowiedzialność za ich jakość. 12. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania preparatów myjących i dezynfekujących dopuszczonych do stosowania w kontakcie z żywnością. 13. Zamawiający może udostępnić Wykonawcy pomieszczenia o łącznej powierzchni 84,11 m 2 zlokalizowanych w budynku B3 (niski parter) Szpitala Rejonowego w Tomaszowie Mazowieckim ul. Jana Pawła II 35 na wynajem pomieszczeń w których będzie realizowana usługa przygotowania, dostawy oraz dystrybucji posiłków dla pacjentów Szpitala Rejonowego w Tomaszowie Mazowieckim za kwotę miesięcznego czynszu brutto w wysokości 5.620,00 zł słownie złotych: pięć tysięcy sześćset dwadzieścia, 00/100). Uchwała Nr 421/2009 Zarządu Powiatu w Tomaszowie Mazowieckim z dnia 18 marca 2009 roku. 14. Wykonawca korzystając w oddziałach z pomieszczeń (kuchenki oddziałowej) jest zobowiązany do utrzymania bieżącej czystości. Zobowiązuje się również Wykonawcę do mycia lodówki - 1 raz w tygodniu oraz mycia okien co najmniej 1 raz na kwartał..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 309150 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.03.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.P.H.U Niezapominajka, ul. Iglasta 19, 92-736 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 309150
  • Oferta z najniższą ceną: 309150 oferta z najwyższą ceną: 309150
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.