eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łomża › Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-05-25

Łomża: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR
Numer ogłoszenia: 174102 - 2012; data zamieszczenia: 25.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Podlaski Oddział Regionalny Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa , ul. Nowa 2, 18-400 Łomża, woj. podlaskie, tel. 086 2156314, faks 086 2164513.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arimr.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR. 1) Zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień: 55100000-1-Usługi hotelarskie. 2) Zamawiający wymaga zapewnienia kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych w następujących terminach: a) 13-14 czerwca br. dla 40 osób, b) 21-22 czerwca br. dla 60 osób, c) 26-27 czerwca br. dla 70 osób, d) 20-21 września br. dla 30 osób, e) 27-28 września br. dla 60 osób, f) 18-19 października br. dla 30 osób, g) 25-26-27 października br. dla 30 osób, h) 13-14 grudnia br. dla 30 osób. 2. Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów, oprócz terminu 25-26-27 października br., obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 3. Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas terminu 25-26-27 października br., obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-9:30 do wyjazdu po obiedzie trzeciego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali szkoleniowej na min. 50 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, kolacja, c) w trzecim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, c) w trzecim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. 4) Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. 6) Zamawiający zakończy szkolenia ostatniego dnia pobytu po obiedzie (około godziny 14.00). 7) Zamawiający zastrzega sobie prawo: a) przesunięcia terminu poszczególnych szkoleń, b) zmniejszenia ilości uczestników poszczególnych szkoleń, z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem, przy czym w/w zmiany zostaną uwzględnione w formie aneksu do niniejszej Umowy, na podstawie art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2010 r., nr 113, poz. 759, z późn. zm.).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 14.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku dotyczącego posiadania wiedzy i doświadczenia w zakresie świadczenia kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń , przy czym Zamawiający wymaga wykazania wiedzy i doświadczenia w zakresie świadczenia co najmniej jednej kompleksowej usługi hotelarsko-restauracyjnej niezbędnej do przeprowadzenia szkolenia dla grupy 30 osób o wartości nie mniejszej niż 6.000,00 zł brutto, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Zamawiający nie wymaga przedłożenia innych dokumentów niewymienionych w pkt III.4) albo w pkt III.5)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający zastrzega sobie prawo: 1) przesunięcia terminu poszczególnych szkoleń, 2) zmniejszenia ilości uczestników poszczególnych szkoleń, z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem, przy czym w/w zmiany zostaną uwzględnione w formie aneksu do niniejszej Umowy, na podstawie art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2010 r., nr 113, poz. 759, z późn. zm.)

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arimr.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Podlaski Oddział Regionalny w Łomży, ul. Nowa 2, 18-400 Łomża.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.06.2012 godzina 10:30, miejsce: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Podlaski Oddział Regionalny w Łomży, ul. Nowa 2, 18-400 Łomża, pokój 109.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-40-osobowa grupa w terminie 13-14 czerwca br..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-dwóch 30-osobowych grup w terminie 21-22 czerwca br..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-dwóch 35-osobowych grup w terminie 26-27 czerwca br.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 27.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-30 osobowej grupy w terminie 20-21 września br..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.09.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-dwóch 30-osobowych grup w terminie 27-28 września br..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.09.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-jednej 30-osobowej grupy w terminie 18-19 października br..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 19.10.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-jednej 30-osobowej grupy w terminie 25-26-27 października br.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3. Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas terminu 25-26-27 października br., obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-9:30 do wyjazdu po obiedzie trzeciego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali szkoleniowej na min. 50 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, kolacja, c) w trzecim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, c) w trzecim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. 4) Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego. 6) Zamawiający zakończy szkolenia ostatniego dnia pobytu po obiedzie (około godziny 14.00).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 27.10.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-jednej 30-osobowej grupy w terminie 13-14 grudnia br.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe: 1) zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia, 2) zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych, 3) przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób. 4) wyżywienie uczestników w okresie szkolenia: a) w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja, b) w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, 5) zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu: a) w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe, b) w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy, 6) udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15. 4. Warunki wykonania zamówienia 1) Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km. 2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych). 3) Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami. Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił: a) co najmniej: - 70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br., - co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br., b) pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym, c) możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie), d) sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane, e) 1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej. 5) Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto: a) serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce, b) obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach, c) śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru), przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.