eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Mazowiecki › ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIEKUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII Z ELEMENTAMI CATERINGU DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-08-29

Tomaszów Mazowiecki: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIE: KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII Z ELEMENTAMI CATERINGU DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE
Numer ogłoszenia: 172169 - 2013; data zamieszczenia: 29.08.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 153731 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie, tel. 044 7237353, faks 044 7233489.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIE: KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII Z ELEMENTAMI CATERINGU DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest szkolenie grupowe dla 18 kobiet - beneficjentów ostatecznych w zakresie Kucharz małej gastronomii z elementami cateringu: - czas trwania szkolenia: szkolenie winno być przeprowadzone w okresie od 09.09.2013r. do 28.10.2013r. Szkolenie winno rozpocząć się po wykonaniu badań lekarskich: profilaktycznych i specjalistycznych dla celów sanitarno-epidemiologicznych potwierdzających zdolność beneficjentów ostatecznych do podjęcia zatrudnienia w w/w zakresie. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić i pokryć koszty badań lekarskich. Oryginał zaświadczenia Wykonawca zobowiązany jest przekazać beneficjentowi ostatecznemu projektu Wsparcie, natomiast kopię zaświadczenia Wykonawca powinien dostarczyć zamawiającemu w terminie 7 dni od wykonania badań lekarskich (profilaktycznych i specjalistycznych dla celów sanitarno-epidemiologicznych); - liczba dni szkolenia: maksymalnie 36 kolejnych dni roboczych; - przez wykonanie całości zamówienia zamawiający rozumie przeprowadzenie zajęć teoretycznych i zajęć praktycznych zgodnie z programem szkolenia oraz przeprowadzenie egzaminów z części teoretycznej i praktycznej; - liczba godzin szkolenia: 252 godzin (1 godzina = 60 min) na jednego uczestnika, 7 godzin (1 godzina = 60 min) dziennie, w tym: 56 godzin (1 godzina = 60 min) z wiedzy teoretycznej i 196 godzin (1 godzina = 60 min) z wiedzy praktycznej w godzinach od 8.00 do 18.00 maksymalnie. Zajęcia praktyczne powinny być zorganizowane dla trzech grup sześcioosobowych; - zamawiający wymaga aby po każdej godzinie zajęć odbywała się przerwa minimum 5 minut. Zamawiający wymaga aby przerwy nie były wliczane w liczbę godzin szkolenia, natomiast wykazywane były i uwzględnione w programie szkolenia i harmonogramie zajęć; - miejsce odbywania szkolenia: teren miasta Tomaszowa Mazowieckiego; - szkolenie winno odbywać się pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku, w dni robocze; - zakres tematyczny szkolenia: dobieranie surowców i półproduktów do produkcji w małej gastronomii; dobieranie, obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu w małej gastronomii; przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów w małej gastronomii; przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki w małej gastronomii; dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów w małej gastronomii; sporządzanie różnymi technikami i metodami podstawowego asortymentu potraw i napojów w małej gastronomii; planowanie posiłków i układanie prostego menu w małej gastronomii; porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii; organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy w małej gastronomii zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska; przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w małej gastronomii; ocenianie jakościowe i ilościowe surowców i półproduktów w małej gastronomii; ocenianie jakościowe i ilościowe wyrobów gotowych małej gastronomii; maszyny, urządzenia i wyposażenie zakładów gastronomicznych; podstawy żywienia człowieka; przygotowanie stanowiska pracy; przygotowywanie potraw zgodnie z rodzajem przyjęcia; dekoracja potraw, kształcenie umiejętności planowania przygotowywania potraw, do wykonywania pracy w zakresie organizacji usług cateringowych, nabycie wiadomości z zakresu rodzajów napojów oraz technik ich sporządzania, zapoznanie z różnorodnymi formami obsługi konsumenta, przygotowywanie potraw, przekąsek, podawanie potraw, organizację pracy w małej gastronomii, organizację imprez okolicznościowych, dekoracje stołu, prawo spożywcze, podstawowe zagadnienia sanitarno - epidemiologiczne, etykę zawodową, wdrażanie zasad utrzymania czystości (elementy systemu HACCP). - program szkolenia powinien uwzględniać opis zawodu, składowe kwalifikacji i zadania zawodowe ujęte w opisie zawodu kucharz oraz organizator usług kateringowych znajdujących się na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl; - Wykonawca zobowiązany jest najpóźniej w dniu rozpoczęcia szkolenia wyposażyć każdego uczestnika szkolenia w komplet odzieży ochronnej, na który składają się: obuwie, spodnie, fartuch ochronny, czepek ochronny, rękawice zgodnie z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dla danego rodzaju zawodu, w tym każdy uczestnik szkolenia potwierdza odebranie w/w odzieży własnoręcznym podpisem. Wykonawca dostarczy protokół do siedziby zamawiającego w terminie 5 dni po wydaniu odzieży. Po zakończeniu szkolenia komplet odzieży ochronnej staje się własnością uczestnika szkolenia. - Wykonawca zobowiązany jest zapewnić każdemu uczestnikowi szkolenia indywidualne stanowisko do szkolenia; - zajęcia szkoleniowe zostaną przeprowadzone w pomieszczeniach z odpowiednim oświetleniem, ogrzewaniem i wentylacją, dostosowanych do prowadzenia zajęć szkoleniowych, z zapewnionym zapleczem, posiadających odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa i higieny pracy, akustyczne i jakościowe, których powierzchnia, ilość stanowisk oraz wyposażenie w sprzęt i pomoce dydaktyczne dostosowane są do zakresu szkolenia oraz liczby uczestników szkolenia, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 2. Wykonawca realizujący zamówienie musi być zarejestrowany w rejestrze instytucji szkoleniowych, zgodnie z art. 20 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (tekst jednolity: Dz. U. 2008 r. Nr 69 poz. 415 z późn. zm.) i pozostawać w rejestrze przez cały okres realizacji zamówienia, w przypadku wykreślenia Wykonawcy z rejestru instytucji szkoleniowych, przed zakończeniem realizacji zamówienia Zamawiający uzyska prawo odstąpienia od umowy a Wykonawca nie otrzyma wynagrodzenia należnego mu zgodnie z niniejszą umową, niezależnie od zakresu i zaawansowania realizacji zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Gmina Miasto Tomaszów Mazowiecki - Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej (MOPS) w Tomaszowie Mazowieckim, jest realizatorem projektu Wsparcie w ramach Poddziałania 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Projekt Wsparcie jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Stanisław Fijałkowski, Centrum Kształcenia Zawodowego i Języków Obcych PRO EUROPA, ul. Szeroka 7/11 a lok. 17, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 70812,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 47358,00

  • Oferta z najniższą ceną: 47358,00 / Oferta z najwyższą ceną: 108657,54

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.