eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gniezno › Usługa szkoleniowa dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w GnieźnieI. Podstawowy kurs florystyczny dla 25 osób II. Kurs fryzjerski dla 11 osób III. Kurs przygotowujący do zawodu kucharza dla 15 osób

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-08-26

Gniezno: Usługa szkoleniowa dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gnieźnie: I. Podstawowy kurs florystyczny dla 25 osób II. Kurs fryzjerski dla 11 osób III. Kurs przygotowujący do zawodu kucharza dla 15 osób
Numer ogłoszenia: 169141 - 2013; data zamieszczenia: 26.08.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 302880 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gnieźnie, ul. Kolejowa 2, 62-200 Gniezno, woj. wielkopolskie, tel. 61 426-25-82; 426 30 16, faks 61 426-25-82 wew. 68.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa szkoleniowa dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gnieźnie: I. Podstawowy kurs florystyczny dla 25 osób II. Kurs fryzjerski dla 11 osób III. Kurs przygotowujący do zawodu kucharza dla 15 osób.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Podstawowy kurs florystyczny dla 25 osób: Kurs musi się odbywać wg następującego programu: Zajęcia teoretyczne: 6 godz. zegarowych po 60 minut osobę przedstawienie narzędzi potrzebnych do pracy florysty, zapoznanie z zasadami BHP, omówienie układania bukietów techniką spiralną, techniki wiązania bukietów, przedstawienie zasad dotyczących kompozycji bukietu, zasady doboru barw bukiety monochromatyczne i kontrastowe , oddziaływanie barw na ludzi, odmianoznawstwo, zapoznanie się z teoretycznymi podstawami tworzenia bukietów w stylu: dekoracyjnym i formalno linearnym, techniki mocowania kwiatów w naczyniu: wykorzystanie gąbki florystycznej, techniki moczenia, zastosowanie różnych rodzajów naczyń, zachowanie odpowiednich proporcji i promienistego rozmieszczenia łodyg, kształt kompozycji w zależności od rodzaju naczynia, florystyka ślubna, przedstawienie ogólnych zasad florystyki ślubnej oraz budowy bukietu okrągłego typu biedermayer, podstawy teoretyczne procesu przedłużania trwałości kwiatów po ścięciu, techniki i środki chemiczne służące kondycjonowaniu kwiatów, temperatury przechowywania kwiatów, postępowanie z kwiatami od momentu zakupu do sprzedaży, wystrój kwiaciarni, urządzenia niezbędne w kwiaciarni, florystyka pogrzebowa. Zajęcia praktyczne: 48 godzin zegarowych po 60 minut osobę w tym egzamin końcowy . Florystyka okolicznościowa: nauka wykonywania kokard ozdobnych i dostosowanie ich do kompozycji, rodzaje technik układania kwiatów, cechy dobrych bukietów, dekoracja jednego kwiatu, wiązanki skrętne i równoległe, bukiety w stylu dekoracyjnym, bukiety w stylu formalno liniowym. Sztuka układania kwiatów w naczyniach: kompozycje w naczyniach klasyczne i nowoczesne, Dekoracja kwiatów doniczkowych: dobór odpowiednich akcesoriów do dekoracji kwiatów doniczkowych, dekoracja kwiatów doniczkowych. Florystyka komunijna: wianki, dekoracja świecy. Florystyka ślubna: dobór bukietu ślubnego, techniki wykonywania bukietów ślubnych, wiązanka ślubna typu biedermeier, wiązanka spływająca angielska, przypinki i korsarze. Florystyka żałobna: dobór materiałów do kompozycji pogrzebowych, nauka wiązania szarfy, wiązanka pogrzebowa, wiązanka pogrzebowa we florecie, wiązanka pogrzebowa na podkładzie. Wykonanie kompozycji w zależności od pory roku lub dekoracji w koszu: kompozycja wielkanocna, kompozycja bożonarodzeniowa. Łączna liczba godzin osobę: 54 godziny zegarowe po 60 minut , w tym egzamin końcowy. Zajęcia muszą odbywać się w podziale uczestników na 2 grupy, których liczebność nie będzie przekraczała 14 osób, z uwzględnieniem, iż 1 grupa będzie odbywać zajęcia w godz. 8.00 14.00. 2 grupa będzie odbywać zajęcia w godz. 14.30 20.30. Kurs musi być realizowany wg planu nauczania obejmującego nie więcej niż 6 godzin zegarowych dziennie na osobę. Miejsce kursu: wszystkie zajęcia muszą odbywać się na terenie miasta Gniezna. Uczestnicy kursu zostaną wybrani przez Zamawiającego, a Wykonawca przed rozpoczęciem kursu otrzyma wykaz skierowanych osób. W przypadku nie podjęcia przez wskazaną osobę kursu lub przerwanie w trakcie trwania kursu Wykonawca niezwłocznie ma obowiązek zawiadomić o tym fakcie Zamawiającego, który ma prawo skierować na to miejsce inną osobę. Kurs musi być prowadzony wyłącznie dla uczestników projektu Edukacja ku samodzielności propagowanie aktywnej integracji osób oddalonych od rynku pracy w mieście Gnieźnie i wyłącznie z ich udziałem. Wykonawca musi zapewnić: odpowiednią ilość materiałów niezbędnych do nabycia umiejętności praktycznych, w tym: żywe kwiaty, zieleń cięta, gąbka florystyczna, mikrofony, drut techniczny oraz inne materiały szkoleniowe: druty ozdobne, taśma florystyczna, rafia sztuczna do wiązania bukietów, rafia naturalna, wstążki, susz, koraliki i inne ozdoby, siatka metalowa, naczynia i inne materiały w zależności od potrzeb kleje, plastelina, itp. narzędzia do wykonywania czynności: sekatory, noże, ceramika itp. , Wykonawca musi zapewnić uczestnikom kursu wszelkie niezbędne i odpowiednie materiały szkoleniowe np. podręczniki, zeszyty, materiały piśmienne, prezentacje lub tym podobne oraz materiały niezbędne do przygotowania do zawodu. Materiały szkoleniowe związane z częścią teoretyczną muszą być adekwatne do treści szkolenia i opatrzone informacją o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej, logo UE oraz logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zgodnie z aktualnym Planem Komunikacji POKL 20072013 oraz Wytycznymi dot. oznaczania projektów w ramach POKL . Materiały powinny być przekazane każdemu uczestnikowi za pokwitowaniem na początku szkolenia bądź na bieżąco zgodnie z tematyką realizowanych zajęć. Ponadto 1 egzemplarz materiałów lub ich kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem Wykonawca jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu. Wykonawca musi prowadzić dziennik zajęć zawierający: wymiar godzin, tematy zajęć edukacyjnych oraz listy obecności podpisane przez uczestników szkolenia na zajęciach i przekazać je Zamawiającemu po zakończeniu kursu w oryginale wraz z potwierdzeniem przez wykładowców i wykonawcę podpis i pieczęć . Wykonawca musi zapewnić uczestnikom w odpowiedniej ilości ciepłe kawa, herbata i zimne napoje soki, woda mineralna gazowana i niegazowana oraz przekąski w postaci kruchych ciastek, maślanych, biszkoptowych lub słonych np. paluszki , itp. Zamawiający wymaga, aby kurs odbywał się w pomieszczeniach przestronnych, zapewniających odpowiednią do liczby osób uczestniczących ilość miejsc siedzących w trakcie części teoretycznej w układzie pozwalającym na swobodne wykonywanie notatek i poruszanie się po sali i odpowiednią ilość stanowisk w taki sposób, aby każdy uczestnik mógł swobodnie wykonywać praktykę. Wykonawca musi zapewnić zaplecze socjalne i sanitarne zarówno w trakcie części teoretycznej jak i praktycznej. Wykonawca musi zapewnić odpowiednie warunki BHP. Zamawiający wymaga, aby kurs zakończył się oceną opanowania wiedzy i nabytych umiejętności w formie egzaminu końcowego przeprowadzonego przez Wykonawcę. Termin egzaminu końcowego należy wskazać w harmonogramie kursu. Kurs musi zakończyć się wydaniem zaświadczeń o jego ukończeniu opatrzonych informacją o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej oraz logo UE, EFS i POKL. Wykonawca jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu kserokopii zaświadczeń potwierdzonych za zgodność z oryginałem i oryginalnej listy potwierdzającej odbiór w w zaświadczeń lub certyfikatów, potwierdzonej przez Wykonawcę podpisem i pieczęcią. Wykonawca przed rozpoczęciem kursu jest zobowiązany do pokrycia kosztów ubezpieczenia NNW uczestników kursu na czas jego trwania. Kurs fryzjerski dla 11 osób: Kurs musi się odbywać wg następującego programu: Zajęcia teoretyczne: 15 godzin lekcyjnych po 45 minut osobę. Charakteryzowanie rozwoju rzemiosła i sztuki fryzjerskiej, Bezpieczeństwo i higiena pracy w salonie fryzjerskim, Charakterystyka budowy i fizjologii skóry, Organizowanie prac fryzjerskich, Technologia fryzjerstwa i materiały fryzjerskie, Stylizacja dobór koloru włosów i fryzury do typu urody, Zajęcia praktyczne: 85 godzin zegarowych po 60 minut osobę w tym egzamin końcowy Dobieranie preparatów do pielęgnacji włosów, Planowanie i wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych, Projektowanie fryzur, Barwienie włosów, Rozjaśnianie i odbarwianie włosów, Stosowanie form kolorystycznych baleyage, pasemka, kontrasty, Stosowanie różnych form kształtowania fryzur modelowanie włosów nawijanie na wałki, układanie fal, modelowanie za pomocą szczotki, suszarki i fenu, prostowanie włosów, Strzyżenie włosów, Wykonywanie wodnej ondulacji, Wykonywanie zabiegów trwałego ondulowania. Wymagana liczba godzin osobę: 100 godzin, w tym 15 godzin lekcyjnych po 45 minut teorii i 85 godzin zegarowych po 60 minut praktyki, w tym egzamin końcowy. Zajęcia muszą odbywać się w podziale uczestników na 2 grupy, których liczebność nie będzie przekraczała 7 osób, z uwzględnieniem, iż 1 grupa będzie odbywać zajęcia w godz. 8.00 14.00. 2 grupa będzie odbywać zajęcia w godz. 14.30 20.30. Kurs musi być realizowany wg planu nauczania obejmującego nie więcej niż 6 godzin zegarowych dziennie na osobę. Miejsce kursu: wszystkie zajęcia muszą odbywać się na terenie miasta Gniezna. Uczestnicy kursu zostaną wybrani przez Zamawiającego, a Wykonawca przed rozpoczęciem kursu otrzyma wykaz skierowanych osób. W przypadku nie podjęcia przez wskazaną osobę kursu lub przerwanie w trakcie trwania kursu Wykonawca niezwłocznie ma obowiązek zawiadomić o tym fakcie Zamawiającego, który ma prawo skierować na to miejsce inną osobę. Kurs musi być prowadzony wyłącznie dla uczestników projektu Edukacja ku samodzielności propagowanie aktywnej integracji osób oddalonych od rynku pracy w mieście Gnieźnie i wyłącznie z ich udziałem. Wykonawca musi zapewnić uczestnikom kursu wszelkie niezbędne i odpowiednie materiały szkoleniowe np. podręczniki, zeszyty, materiały piśmienne, prezentacje lub tym podobne oraz materiały niezbędne do przygotowania do zawodu. Materiały szkoleniowe związane z częścią teoretyczną muszą być adekwatne do treści szkolenia i opatrzone informacją o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej, logo UE oraz logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zgodnie z aktualnym Planem Komunikacji POKL 20072013 oraz Wytycznymi dot. oznaczania projektów w ramach POKL . Materiały powinny być przekazane każdemu uczestnikowi za pokwitowaniem na początku szkolenia bądź na bieżąco zgodnie z tematyką realizowanych zajęć. Ponadto 1 egzemplarz materiałów lub ich kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem Wykonawca jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu. Wykonawca musi prowadzić dziennik zajęć zawierający: wymiar godzin, tematy zajęć edukacyjnych oraz listy obecności podpisane przez uczestników szkolenia na zajęciach i przekazać je Zamawiającemu po zakończeniu kursu w oryginale wraz z potwierdzeniem przez wykładowców i wykonawcę podpis i pieczęć . Wykonawca musi zapewnić odzież ochronną fartuchy, rękawice dla wszystkich osób uczestniczących w kursie, zgodnie z obowiązującymi przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy, jednocześnie musi zapewnić indywidualne środki ochrony. Wykonawca musi zapewnić uczestnikom w odpowiedniej ilości ciepłe kawa, herbata i zimne napoje soki, woda mineralna gazowana i niegazowana oraz przekąski w postaci kruchych ciastek, maślanych, biszkoptowych lub słonych np. paluszki , itp. Zamawiający wymaga, aby kurs odbywał się w pomieszczeniach przestronnych, zapewniających odpowiednią do liczby osób uczestniczących ilość miejsc siedzących w trakcie części teoretycznej w układzie pozwalającym na swobodne wykonywanie notatek i poruszanie się po sali a także odpowiednią ilość stanowisk w trakcie części praktycznej w taki sposób, aby każdy uczestnik mógł swobodnie wykonywać praktykę co najmniej 1 stanowisko dla 2 osób uczestniczących . Wykonawca musi zapewnić zaplecze socjalne i sanitarne zarówno w trakcie części teoretycznej jak i praktycznej. Zamawiający wymaga, aby kurs zakończył się oceną opanowania wiedzy i nabytych umiejętności w formie egzaminu końcowego przeprowadzonego przez Wykonawcę. Termin egzaminu końcowego należy wskazać w harmonogramie kursu. Kurs musi zakończyć się wydaniem zaświadczeń o jego ukończeniu opatrzonych informacją o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej oraz logo UE, EFS i POKL. Wykonawca jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu kserokopii zaświadczeń potwierdzonych za zgodność z oryginałem i oryginalnej listy potwierdzającej odbiór w w zaświadczeń lub certyfikatów, potwierdzonej przez Wykonawcę podpisem i pieczęcią. Wykonawca przed rozpoczęciem kursu jest zobowiązany do pokrycia kosztów ubezpieczenia NNW uczestników kursu na czas jego trwania. Kurs przygotowujący do zawodu kucharza dla 15 osób: Kurs musi się odbywać wg następującego programu: Zajęcia teoretyczne: 40 godzin lekcyjnych po 45 minut osobę: Wiadomości wstępne, pojęcie i podział gastronomii, rodzaje zakładów gastronomicznych, zakres działalności, Organizacja zakładów gastronomicznych, wyposażenie techniczne, działy zakładu gastronomicznego, magazyny żywnościowe, wyposażenie pomieszczeń. Zasady bezpieczeństwa i higieny pracy, zasady dobrej praktyki higienicznej, cateringowej, system HACCAP, wymagania higieniczne dla zakładów gastronomicznych, wymagania dla pracowników pracujących w gastronomii, Przygotowywanie potraw: Potrawy z warzyw i ziemniaków, obróbka wstępna warzyw i ziemniaków, podział warzyw, sporządzanie surówek, asortyment surówek, gotowanie warzyw, asortyment z warzyw gotowanych, dodatki, potrawy z ziemniaków, postępowanie z produktem i wyrobem gotowym, Potrawy z grzybów, podział grzybów, obróbka wstępna, zastosowanie w produkcji gastronomicznej, wpływ na zdrowie człowieka. Potrawy z owoców, podział owoców, obróbka wstępna owoców, zastosowanie w produkcji gastronomicznej, wpływ na zdrowie człowieka. Potrawy z mleka, zastosowanie mleka słodkiego w produkcji gastronomicznej, napoje mleczne fermentowane, śmietana i śmietanka, masło, sery twarogowe, sery dojrzewające. Potrawy z jaj, ogólna charakterystyka potraw z jaj, zastosowanie jaj w produkcji gastronomicznej. Potrawy mączne, cechy użytkowe mąki, etapy produkcji ciast, technika wykonania ciasta makaronowego i kluskowego, sporządzenie pierogów i gotowanie potraw. Potrawy z kasz, rodzaje kasz, obróbka wstępna kasz, potrawy z kasz, gotowanie kasz. Zupy i sosy gorące, sporządzanie zup, asortyment zup, podział zup, dodatki, zagęszczanie zup, podział sosów, asortyment sosów, zastosowanie i technika wykonania. Potrawy z mięsa, przygotowanie półproduktu, sporządzanie, asortyment potraw z mięsa, dodatki do mięs, sposób podania. Potrawy z drobiu, przygotowanie półproduktu, sporządzanie, asortyment potraw z drobiu, dodatki, sposób podania. Potrawy z ryb, przygotowanie półproduktu, sporządzanie, asortyment potraw z ryb, dodatki, sposób podania. Potrawy półmięsne, sporządzanie potraw gotowanych, smażonych, duszonych, pieczonych, zapiekanych, asortyment potraw półmięsnych, dobór dodatków, sposób podania. Zakąski na zimno i gorąco, sporządzanie zakąsek z warzyw, mięsa, drobiu i ryb, zasady dekoracji, zdobienia zakąsek. Napoje zimne i gorące, pojęcie i podział napojów, technika sporządzania, asortyment, technika podania, dekoracja. Zajęcia praktyczne: 110 godzin zegarowych po 60 minut osobę w tym egzamin końcowy Potrawy jarskie, Potrawy z ziemniaków, Zakąski z warzyw, Sałatki, Potrawy z grzybów, Potrawy z owoców, Potrawy z jaj, Zakąski z jaj, Potrawy z mleka i przetworów mlecznych, Ciasta makaronowe i sosy gorące, Naleśniki, Ciasto ziemniaczane i serowe, Potrawy z kasz, Zupy, Mięsa gotowane, Mięsa duszone, Mięsa smażone, Mięsa pieczone, Podroby, Potrawy z grilla, Zakąski z mięsa, Drób gotowany, Drób duszony, Drób smażony, Drób pieczony, Zakąski z drobiu, Potrawy z ryb, Zakąski z ryb, Potrawy ze śledzi, Potrawy półmięsne. Łączna liczba godzin osobę: 150 godzin w tym 40 godzin lekcyjnych po 45 minut teorii, 110 godzin zegarowych po 60 minut praktyki, w tym egzamin końcowy. Zajęcia muszą odbywać się w podziale uczestników na 2 grupy, których liczebność nie będzie przekraczała 9 osób, z uwzględnieniem, iż 1 grupa będzie odbywać zajęcia w godz. 8.00 14.00. 2 grupa będzie odbywać zajęcia w godz. 14.30 20.30. Kurs musi być realizowany wg planu nauczania obejmującego nie więcej niż 6 godzin zegarowych dziennie na osobę. Miejsce kursu: wszystkie zajęcia muszą odbywać się na terenie miasta Gniezna. Uczestnicy kursu zostaną wybrani przez Zamawiającego, a Wykonawca przed rozpoczęciem kursu otrzyma wykaz skierowanych osób. W przypadku nie podjęcia przez wskazaną osobę kursu lub przerwanie w trakcie trwania kursu Wykonawca niezwłocznie ma obowiązek zawiadomić o tym fakcie Zamawiającego, który ma prawo skierować na to miejsce inną osobę. Kurs musi być prowadzony wyłącznie dla uczestników projektu Edukacja ku samodzielności propagowanie aktywnej integracji osób oddalonych od rynku pracy w mieście Gnieźnie i wyłącznie z ich udziałem. Wykonawca musi zapewnić uczestnikom kursu wszelkie niezbędne i odpowiednie materiały szkoleniowe np. podręczniki, zeszyty, materiały piśmienne, prezentacje lub tym podobne oraz materiały niezbędne do przygotowania do zawodu. Materiały szkoleniowe związane z częścią teoretyczną muszą być adekwatne do treści szkolenia i opatrzone informacją o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej, logo UE oraz logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zgodnie z aktualnym Planem Komunikacji POKL 20072013 oraz Wytycznymi dot. oznaczania projektów w ramach POKL . Materiały powinny być przekazane każdemu uczestnikowi za pokwitowaniem na początku szkolenia bądź na bieżąco zgodnie z tematyką realizowanych zajęć. Ponadto 1 egzemplarz materiałów lub ich kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem Wykonawca jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu. Wykonawca musi prowadzić dziennik zajęć zawierający: wymiar godzin, tematy zajęć edukacyjnych oraz listy obecności podpisane przez uczestników szkolenia na zajęciach i przekazać je Zamawiającemu po zakończeniu kursu w oryginale wraz z potwierdzeniem przez wykładowców i wykonawcę podpis i pieczęć . Wykonawca musi zapewnić wykonanie i opłatę niezbędnych badań lekarskich orzekających brak przeciwwskazań zdrowotnych do odbycia kursu i uzyskania uprawnień, w tym sanepidowskich. Wykonawca musi zapewnić odzież ochronną fartuchy, rękawice dla wszystkich osób uczestniczących w kursie, zgodnie z obowiązującymi przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy, jednocześnie musi zapewnić indywidualne środki ochrony. Wykonawca musi zapewnić uczestnikom w odpowiedniej ilości ciepłe kawa, herbata i zimne napoje soki, woda mineralna gazowana i niegazowana oraz przekąski w postaci kruchych ciastek, maślanych, biszkoptowych lub słonych np. paluszki , itp. Zamawiający wymaga, aby kurs odbywał się w pomieszczeniach przestronnych, zapewniających odpowiednią do liczby osób uczestniczących ilość miejsc siedzących w trakcie części teoretycznej w układzie pozwalającym na swobodne wykonywanie notatek i poruszanie się po sali i odpowiednią ilość stanowisk w taki sposób, aby każdy uczestnik mógł swobodnie wykonywać praktykę. Wykonawca musi zapewnić zaplecze socjalne i sanitarne zarówno w trakcie części teoretycznej jak i praktycznej. Zamawiający wymaga, aby kurs zakończył się oceną opanowania wiedzy i nabytych umiejętności w formie egzaminu końcowego przeprowadzonego przez Wykonawcę. Termin egzaminu końcowego należy wskazać w harmonogramie kursu. Kurs musi zakończyć się wydaniem zaświadczeń o jego ukończeniu opatrzonych informacją o współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej oraz logo UE, EFS i POKL. Wykonawca jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu kserokopii zaświadczeń potwierdzonych za zgodność z oryginałem i oryginalnej listy potwierdzającej odbiór w w zaświadczeń lub certyfikatów, potwierdzonej przez Wykonawcę podpisem i pieczęcią. Wykonawca przed rozpoczęciem kursu jest zobowiązany do pokrycia kosztów ubezpieczenia NNW uczestników kursu na czas jego trwania.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Edukacja ku samodzielności - propagowanie aktywnej integracji osób oddalonych od rynku pracy w mieście Gnieźnie współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet VII, Działanie 7.1, Poddziałanie 7.1.1 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Podstawowy kurs florystyczny dla 25 osób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • POLSKA SZKOŁA FLORYSTYCZNA Małgorzata Bukalska, ul. Pawłowskiego 6, 60-681 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27985,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24400,00

  • Oferta z najniższą ceną: 24400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 25500,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Kurs fryzjerski dla 11 osób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Policealna Szkoła Kosmetyczna Barbara Miedziak w Kołobrzegu, ul. 1-go Maja 47, 78-100 Kołobrzeg, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19739,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24090,00

  • Oferta z najniższą ceną: 24090,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24090,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Kurs przygotowujący do zawodu kucharza dla 15 osób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Doskonalenia Zawodowego Centrum Kształcenia w Poznaniu, ul. Jeleniogórska 4/6, 60-179 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 36937,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 39810,00

  • Oferta z najniższą ceną: 39810,00 / Oferta z najwyższą ceną: 39810,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.