To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-07-07
Wasilków: Przygotowanie i dostawę posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie.
Numer ogłoszenia: 168738 - 2015; data zamieszczenia: 07.07.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 154462 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie, ul. Polna 1/4A, 16-010 Wasilków, woj. podlaskie, tel. 085 7185498, faks 085 7185498.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawę posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 300 - 460 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych w tym: - od 2-5 porcji dla dzieci z nietolerancją mleka - od 3- 10 porcji dla dzieci na diecie bez wieprzowiny - od2-5 porcji dla dzieci na diecie bez ryby oraz przygotowanie i dostarczenie codziennie około 20 świeżych i urozmaiconych zestawów podwieczorkowych uczniom z oddziałów zerowych. a także dostarczenie przygotowanych posiłków dla uczniów szkół filialnych w Jurowcach / w ilości od 5-10 porcji/ i w Sochoniach / w ilości od 10-20 porcji/ w opakowaniach jednorazowych, przeznaczonych do pakowania żywności wraz ze sztućcami Ilość obiadów i podwieczorków jest uzależniona od zainteresowania rodziców. Skład posiłków: - zupa- ok. 250ml. na osobę, pieczywo/ w tym chleb razowy/ - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 150-200g, porcja mięsa lub ryby- 80-100g, surówka ze świeżych warzyw lub gotowane jarzyny- 100g, - kompot - ok.200ml na osobę, - podwieczorek np. zupy owocowe, mleczne, kanapki z wędliną, serem oraz warzywami świeże owoce, kisiele, budynie, jogurty, galaretki, soki, itp. nie więcej niż 1 raz w tygodniu słodkie ciasto lub bułka, podwieczorek powinien być co najmniej dwuskładnikowy (np. zupa mleczna plus owoce itp.) Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie powinny się powtarzać w ciągu 2 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych produktów i składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (sezonowych warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem świeżych owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych bez dodatku substancji konserwujących, bez użycia produktów typu instant. - w jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych. - surówki np. w sezonie wiosennym powinny zawierać świeże warzywa sezonowe np. sałata, pomidor, ogórek świeży i inne. Ważna jest estetyka potraw i posiłków. Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej oraz przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późniejszymi zmianami oraz przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowywanych i dostarczonych posiłków, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wymagania dotyczące jakości posiłków: - wykorzystanie produktów wysokiej jakości o odpowiedniej wartości odżywczej, - urozmaicenie posiłków żywnościowych ze szczególnym uwzględnieniem sezonowości dostępnych na rynku świeżych produktów, szczególnie owoców i warzyw, - przestrzeganie gramatury poszczególnych porcji żywnościowych. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z normami HACCP. Dostarczane posiłki powinny być świeże, urozmaicone, niezbyt pikantne, nie ociekające tłuszczem. Dostawa posiłków: - godziny dostaw obiadów: 09:45-10:00; podwieczorków na godz. 13:30-13:45, przez 10 miesięcy z przerwami feryjnymi, świątecznymi, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. Do każdej dostawy należy dołączyć dokument potwierdzający ilość zamówionych i dostarczonych posiłków podpisany przez osobę realizującą i kontrolującą realizowane zamówienie. - wyprodukowane posiłki należy dostarczać w pojemnikach ze stali nierdzewnej, w termosach lub szczelnych pojemnikach, zapewniających odpowiednią jakość przewożonych potraw, właściwą temperaturę oraz ochronę, własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności do punktu żywieniowego obiadów przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, opakowania jednorazowe powinny być przystosowane do przechowywania żywności, uniemożliwiające np. wylanie się zupy w czasie transportu. Produkty wchodzące w skład drugiego dania: kotlety, kurczak, ryba, naleśniki itp. Powinny być zapakowane w sposób zapobiegający ich sklejaniu, deformowaniu. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw, wraz ze wstawieniem pojemników do podgrzewaczy, odbiera termosy własnym transportem zapewnia dokładne ich umycie i wyparzenie; Wykonawca wraz z naczyniami i termosami każdego dnia odbiera odpady pokonsumpcyjne. Zamawiający będzie powiadamiał wykonawcę na bieżąco o liczbie posiłków zamawianych na dzień następny, Wykonawca będzie dostarczał posiłki zgodnie ze złożonym wraz z ofertą i zaakceptowanym przez Zamawiającego jadłospisem miesięcznym, który będzie realizowany cyklicznie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków w zależności od bieżących potrzeb. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.07.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- CASABLANCA CATERING Sp. Zoo, ul. Legionowa10 lok209, 15-099 Białystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 400000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 5,94
Oferta z najniższą ceną: 5,83 / Oferta z najwyższą ceną: 6,92
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 68 im. II Tysiąclecia Wrocławia we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu
- Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach
- "Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części".
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 91 im. Orląt Lwowskich przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 24 we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.