eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa mięsa i podrobów, wędlin - 2 pakiety

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-07-23

Warszawa: Dostawa mięsa i podrobów, wędlin - 2 pakiety
Numer ogłoszenia: 168702 - 2008; data zamieszczenia: 23.07.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka", Al. Dzieci Polskich 20, 04-730 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8151024, fax 022 8151015.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.czd. pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka badawczo-rozwojowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i podrobów, wędlin - 2 pakiety.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa: a)Pakiet nr 1 - Mięso i podroby - poz. 17 1. Jakość organoleptyczna żywności, której nie można ocenić przy przyjęciu towaru, sprawdzana jest przy produkcji. W przypadku nie spełnienia wymagań, surowiec, zostaje zwrócony do dostawcy a fakt ten zostanie odnotowany w formularzu reklamacyjnym. 2. Znakowanie artykułów spożywczych musi zapewnić ich identyfikowalność. Wymagania dotyczące znakowania dla wszystkich artykułów zgodne z obowiązującym prawem żywnościowym (min. Dyrektywa 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 marca 2000r. w sprawie zbliżenia ustawodastw Państw Członkowskich w zakresie etykietowania prezentacji i reklamy środków spożywczych) w przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz środków spożywczych po dacie minimalnej trwałości lub przekroczonym terminie przydatności do spożycia, nastąpi odmowa przyjęcia odnotowana w formularzu reklamacyjnym. 3. Dostawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego Rozp. MRiRW z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowanie środków spożywczych (Dz. U z 2007r. nr 137, poz. 966), ustawa z dnia 25.08.2006r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (dz. U z dnia 27.09.2006r., Nr. 171, poz. 1225), ustawa z dnia 16.12.2005r., o produktach pochodzenia zwierzęcego oDz.U 2006, Nr. 17, poz. 127, Rozp. WE nr. 178/2002 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 28.01. 2002r., ustanawiający ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, Rozp. WE nr. 853/2004 Parlamentu Eorpoejskieg i Rady z dnia 29.04.2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Urz.UEL 139 z dnia 30.04.2004). 4. Opakowania: a/ VAC lub luzem, folia b/ pojemniki czyste nie uszkodzone, zamknięte, prawidłowo oznakowane bez wody i pozostałości lodu 5. Właściwości fizyko - chemiczne i biologiczne: a/ brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni - brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych 6. Zapach: a/ charakterystyczny, bez obcych zapachów, niedopuszczalny obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje 7. Wymagania przy każdej dostawie: a/ do każdej dostawy, na każdą partię określonego surowca, handlowy dokument identyfikacyjny, b/ Etykieta zawierająca minimum: opis asortymentu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia c/ temperatura surowców (mierzona w produkcie w momencie odbioru dostawy musi mieścić się w zakresie od 0°C do 4 °C. d/ warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP, do wglądu książeczka mycia i dezynfekcji pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy, powinien posiadać na sobie czysty fartuch. b)Pakiet nr 2 - Wędliny - poz. 26 1. Jakość organoleptyczna żywności, której nie można ocenić przy przyjęciu towaru, sprawdzana jest przy produkcji. W przypadku nie spełnienia wymagań, surowiec, zostaje zwrócony do dostawcy a fakt ten zostanie odnotowany w formularzu reklamacyjnym. 2. Znakowanie artykułów spożywczych musi zapewnić ich identyfikowalność: 3. Dostawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego Rozp. MRiRW z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowanie środków spożywczych (Dz. U z 2007r. nr 137, poz. 966), ustawa z dnia 25.08.2006r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (dz. U z dnia 27.09.2006r., Nr. 171, poz. 1225), ustawa z dnia 16.12.2005r., o produktach pochodzenia zwierzęcego oDz.U 2006, Nr. 17, poz. 127, Rozp. WE nr. 178/2002 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 28.01. 2002r., ustanawiający ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, Rozp. WE nr. 853/2004 Parlamentu Eorpoejskieg i Rady z dnia 29.04.2004r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Urz.UEL 139 z dnia 30.04.2004) 4. Opakowania: a/ VAC lub luzem, folia, trwale oznakowane b/ pojemniki czyste nie uszkodzone, zamknięte, prawidłowo oznakowane bez wody i pozostałości lodu 5. Właściwości fizyko - chemiczne i biologiczne: a/ brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni - brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych 6. Zapach: a/ charakterystyczny, bez obcych zapachów, niedopuszczalny obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje 7. Wymagania przy każdej dostawie: a/ do każdej dostawy, na każdą partię określonego surowca, handlowy dokument identyfikacyjny b/ Etykieta zawierająca minimum: opis asortymentu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia c/ temperatura surowców (mierzona w produkcie w momencie odbioru dostawy musi mieścić się w zakresie od 4°C do 6 °C, z tolerancją +- 2 C d/ warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP, do wglądu książeczka mycia i dezynfekcji pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy, powinien posiadać na sobie czysty fartuch.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: Warunki podmiotowe: 1.1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, tj. dysponują samochodami posiadającymi dopuszczenie do transportu żywności; 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 2.Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą (spełnia - nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach załączonych do oferty na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki udziału w postępowaniu - załącznik nr 5 do SIWZ; 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3. Wykaz samochodów niezbędnych do wykonania zamówienia wg załącznika nr 6 do SIWZ. Do wykazu należy załączyć dokument(y) dopuszczający(e) wykazane samochody Wykonawcy do transportu żywności. 4. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w SIWZ, Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, że oferowana żywność, będąca przedmiotem zamówienia, będzie odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP (Good Agricultural Practice) lub EUREPGAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005 lub równoważnym.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czd.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego, budynek K, pokój nr 103 - cena 20 zł.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2008 godzina 10:30, miejsce: Siedziba Zamawiającego, budynek K, pokój nr 103. Otwarcie ofert nastapi tego samego dnia o godz. 11:00 - pokój nr 104.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1- Mięso i podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa i podrobów - poz. 17.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wędlin - poz. 26.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.