eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zielona Góra › dostawa żywności do Szkoły Podstawowej nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37 z podziałem na zadania- liczba zadań 9.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-05-23

Zielona Góra: dostawa żywności do Szkoły Podstawowej nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37 z podziałem na zadania- liczba zadań 9.
Numer ogłoszenia: 168366 - 2012; data zamieszczenia: 23.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 15 im. 4 Dywizji Wojska Polskiego w Zielonej Górze , ul. Lisia 37, 65-098 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. 068 4531777, faks 068 4531778.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp15.zgora.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa żywności do Szkoły Podstawowej nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37 z podziałem na zadania- liczba zadań 9..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do Szkoły Podstawowej nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37 z podziałem na zadania- liczba zadań 9: 1.1.Zadanie nr 1- dostawa produktów mleczarskich Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku Nr 7.1. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3- Produkty mleczarskie, 1.2.Zadanie nr 2 - dostawa mięsa , produktów mięsnych i wędlin Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2 zawarty jest w załączniku Nr 7.2. do SIWZ Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, 15.13.11.30-5- Wędliny, 1.3. Zadanie nr 3 - dostawa różnych produktów spożywczych (w tym tłuszcze) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 3 zawarty jest w załączniku Nr 7.3. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6- Różne produkty spożywcze, 15.41.11.00-3- Olej roślinny 1.4.Zadanie nr 4 - dostawa owoców, warzyw (w tym ziemniaki) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 4 zawarty jest w załączniku Nr 7.4. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3- Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy. 1.5.Zadanie nr 5- dostawa pieczywa Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 5 zawarty jest w załączniku Nr 7.5. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6- Pieczywo 1.6.Zadanie nr 6 - dostawa dań gotowych (świeżych) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 6 zawarty jest w załączniku Nr 7.6. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od od dnia podpisania umowy. do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.89.43.00.-4 - Dania gotowe 1.7. Zadanie 7- dostawa mrożonek warzywno-owocowych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 7 zawarty jest w załączniku Nr 7.7. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0- Przetworzone owoce i warzywa 1.8. Zadanie 8- dostawa jaj świeżych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 8 zawarty jest w załączniku Nr 7.8. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3- Jaja 1.9. Zadanie 9- dostawa ryb i przetworów rybnych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 9 zawarty jest w załączniku Nr 7.9. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia.. Oznaczenie przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6- Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 2. Dostawy powinny odpowiadać normom sanitarnym i higienicznym przewidzianym dla żywności na terenie RP. 3. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, tej samej partii produkcyjnej, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami: a. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie Żywności i żywienia ( t.j. Dz.U.z 2010r. Nr 136, poz.914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 z późn. zm.) wraz z aktami wykonawczymi , b. rozporządzenia (WE) 178 -2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa Żywnościowego, powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa Żywności (Dz. U. UE L Nr 31, poz. 1), c. rozporządzenia (WE) 1935-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z Żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80-590-EWG i 89-109-EWG (Dz. U. UE L Nr 338, poz. 4), d. ustawy z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn zm.), e. rozporządzenia (WE) 853-2004, Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do Żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 55 z późn zm.), f. rozporządzenia (WE) 854-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz. 206 z późn zm.), g. rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późn zm.), h. rozporządzenia (WE) 852-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139, poz. 1 z późn zm.), i. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno spożywczych (Dz. U. z 2005 Nr 187, poz. 1577 z późn zm.). 4. Płatność za wykonanie przedmiotu umowy nastąpi przelewem po każdej dostawie na podstawie faktur częściowych w terminie 14 dni, od daty jej złożenia. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 (od 7.1 do 7.9 ) do SIWZ. W przypadku podania w tabeli - wykaz asortymentu - załącznik nr 7.1 - 7.9, nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych.Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w tabelach występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów, równoważnych o właściwościach , parametrach nie gorszych niż określone w tabelach. Dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych w stosunku do opisanych norm i systemów odniesienia 6. Informacje ogólne dla zadania 1-9: 6.1 Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. 6.2.Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie i potwierdzone pisemnie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 6.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.6.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 6.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 6.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 6.7.Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 6.8. Wykonawca winien posiadać atest laboratoryjny. 6.9. Przy posiadaniu towaru w innych opakowaniach Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej przez Zamawiającego. 6.10.W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.6.5 SIWZ. 6.11.Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie o 30%..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 15.80.00.00-6, 15.41.11.00-3, 03.20.00.00-3, 15.81.10.00-6, 15.89.43.00-4, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 23.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie warunku posiadania niezbędnego doświadczenia Zamawiający uzna wykazanie, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert do udziału w postępowaniu , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, wykonał lub wykonuje: 1) zadanie nr 1 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy produktów mleczarskich, o minimalnej wartości 10.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 2) zadanie nr 2 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy mięsa i/lub produktów mięsnych lub wyrobów wędliniarskich o minimalnej wartości 15.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 3) zadanie nr 3 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy produktów spożywczych o minimalnej wartości 10.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 4) zadanie nr 4 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy owoców i warzyw o minimalnej wartości 15.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 5) zadanie nr 5 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy pieczywa o minimalnej wartości 1.500,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 6) zadanie nr 6 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy dań gotowych o minimalnej wartości 2.500,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 7) zadanie nr 7 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy mrożonek warzywno-owocowych o minimalnej wartości 10.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia. 8) zadanie nr 8 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy jaj świeżych o minimalnej wartości 1.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, 9) zadanie nr 9 minimum jedno zadanie w zakresie dostawy ryb i/lub przetworów rybnych o minimalnej wartości 3.000,00 zł brutto, udokumentowane, że zostało wykonane lub jest wykonywane należycie. Sprawdzenie ww. warunku udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg zasady spełnia / nie spełnia, .

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- wypełniony formularz oferty wg załącznika Nr 1 do SIWZ; - oświadczenie, że Wykonawca wykona zamówienie własnymi siłami lub określi część zamówienia, której wykonanie powierzy Podwykonawcom wg załącznika Nr 5 do SIWZ; - wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków art. 22 ust. 1 pkt 1 - 4 ustawy pzp w załącznika Nr 6 do SIWZ; - pisemne zobowiązanie, o którym mowa w pkt 5.2. SIWZ, o ile Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy pzp; - dokładnie wypełniona tabela- wykaz asortymentu ( w polskich złotych , z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku) wg załącznika Nr 7 (od 7.1 do 7.9 ) do SIWZ w zależności od ilości zadań ( dotyczy każdego zadania oddzielnie ); - zaakceptowany projekty umowy wg załącznika Nr 8 do SIWZ ; - pełnomocnictwo lub inny dokument określający zakres umocowania do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik Wykonawcy.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiany dopuszczalne w zakresie przewidzianym w SIWZ.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp15.bipzielonagora.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego tj. Szkoła Podstawowa Nr 15, ul. Lisia 37, 65-093 Zielona Góra, sekretariat szkoły..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.05.2012 godzina 10:00, miejsce: siedziba Zamawiającego, Szkoła Podstawowa Nr 15, sekretariat szkoły, ul. Lisia 37, 65-093 Zielona Góra..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: noe dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa produktów mleczarskich do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku Nr 7.1. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa mięsa , produktów mięsnych i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa , produktów mięsnych i wędlin do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2 zawarty jest w załączniku Nr 7.2. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa różnych produktów spożywczych ( w tym tłuszcze).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych ( w tym tłuszcze) do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 3 zawarty jest w załączniku Nr 7.3. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawa owoców, warzyw ( w tym ziemniaki).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa owoców, warzyw ( w tym ziemniaki) do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 4 zawarty jest w załączniku Nr 7.4. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pieczywa do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 5 zawarty jest w załączniku Nr 7.5. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: dostawa dań gotowych ( świeżych).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa dań gotowych(świeżych) do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 6 zawarty jest w załączniku Nr 7.6. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: dostawa mrożonek warzywno-owocowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mrożonek warzywno-owocowych do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 7 zawarty jest w załączniku Nr 7.7. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: dostawa jaj świeżych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa jaj świeżych do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 8 zawarty jest w załączniku Nr 7.8. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: dostawa ryb i przetworów rybnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa ryb i przetworów rybnych do Szkoły Podstawowej Nr 15 w Zielonej Górze przy ul. Lisiej 37. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 9zawarty jest w załączniku Nr 7.9. do SIWZ. Termin wykonania zamówienia od dnia podpisania umowy do 23 grudnia 2012r. z przerwą od 1 lipca do 31 sierpnia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.