eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › dostawy różnych produktów spożywczych oraz przetworzonych owoców i warzyw

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-05-26

Łódź: dostawy różnych produktów spożywczych oraz przetworzonych owoców i warzyw
Numer ogłoszenia: 166196 - 2009; data zamieszczenia: 26.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Łodzi , ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6750415, 6750415, faks 042 6750500.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia/info/.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych produktów spożywczych oraz przetworzonych owoców i warzyw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: część 1 cukier w ilości szacunkowej 7800 kg. sól w ilości szacunkowej 2200 kg. część 2 makaron - różny asortyment, łącznie w ilości szacunkowej 9000 kg. część 3 dżem - różny asortyment, łącznie w ilości szacunkowej 4600 kg. powidła śliwkowe w ilości szacunkowej 2000 kg. marmolada wieloowocowa w ilości szacunkowej 2000 kg. jabłko prażone w ilości szacunkowej 1500 kg. część 4 chrzan tarty w ilości szacunkowej 500 kg. leczo pieczarkowe w ilości szacunkowej 1500 kg. ogórki konserwowe w ilości szacunkowej 1200 kg. sałatka naddunajska w ilości szacunkowej 600 kg. sałatka szwedzka w ilości szacunkowej 600 kg. szczaw konserwowy w ilości szacunkowej 200 kg. koncentrat pomidorowy 30 % w ilości szacunkowej 1500 kg. kompot śliwkowy z pestką w ilości szacunkowej 1000 kg. kompot wiśniowy z pestką w ilości szacunkowej 1000 kg. patison konserwowy w ilości szacunkowej 500 kg. ocet spirytusowy 10% w ilości szacunkowej 500 kg. groszek konserwowy w ilości szacunkowej 250 kg. część 5 pierogi z mięsem w ilości szacunkowej 2000 kg. pierogi z serem w ilości szacunkowej 2000 kg. pierogi z kapustą i grzybami w ilości szacunkowej 500 kg. Pierogi z kapustą i mięsem w ilości szacunkowej 1500 kg..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3. Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne: Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, który: - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w pkt 1.1 do 1.4, - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, - wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, - złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, - nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Prawa zamówień publicznych, - nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą,.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 1, 2. oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru- załącznik nr 2, 3, zaakceptowany wzór umowy- załącznik nr 3. 4. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego Oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, 7. Oświadczenie wykonawcy lub zaświadczenie wydany przez właściwy organ o wdrożeniu systemu HACCP. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez osobę - osoby uprawnioną do podpisania oferty z dopiskiem-za zgodność z oryginałem..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl/index.php/zamówienia.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Beskidzka 54 91-612 Łódź e-mail zk_lodz_1@sw.gov.pl strona www. http://www.sw.gov.pl godziny urzędowania 8.00-16.00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.06.2009 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Beskidzka 54 91-612 Łódź.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: cukier i sól.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier w ilości szacunkowej 7800 kg. sól w ilości szacunkowej 2200 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: makaron - różny asortyment, łącznie w ilości szacunkowej 9000 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 10.07.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dżem - różny asortyment, powidła śliwkowe marmolada wieloowocowa i jabłko prażone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżem - różny asortyment, łącznie w ilości szacunkowej 4600 kg. powidła śliwkowe w ilości szacunkowej 2000 kg. marmolada wieloowocowa w ilości szacunkowej 2000 kg. jabłko prażone w ilości szacunkowej 1500 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: chrzan tarty, leczo pieczarkowe,ogórki konserwowe, sałatka naddunajska, szczaw konserwowy koncentrat pomidorowy 30 % kompot śliwkowy z pestką kompot wiśniowy z pestk.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chrzan tarty w ilości szacunkowej 500 kg. leczo pieczarkowe w ilości szacunkowej 1500 kg. ogórki konserwowe w ilości szacunkowej 1200 kg. sałatka naddunajska w ilości szacunkowej 600 kg. sałatka szwedzka w ilości szacunkowej 600 kg. szczaw konserwowy w ilości szacunkowej 200 kg. koncentrat pomidorowy 30 % w ilości szacunkowej 1500 kg. kompot śliwkowy z pestką w ilości szacunkowej 1000 kg. kompot wiśniowy z pestką w ilości szacunkowej 1000 kg. patison konserwowy w ilości szacunkowej 500 kg. ocet spirytusowy 10% w ilości szacunkowej 500 kg. groszek konserwowy w ilości szacunkowej 250 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 10.07.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pierogi z mięsem,pierogi z serem, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z kapustą i mięsem.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pierogi z mięsem w ilości szacunkowej 2000 kg. pierogi z serem w ilości szacunkowej 2000 kg. pierogi z kapustą i grzybami w ilości szacunkowej 500 kg. pierogi z kapustą i mięsem w ilości szacunkowej 1500 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 21.07.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.