eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › ¦wiadczenie us³ug cateringu dla Szko³y G³ównej Handlowej w Warszawie podczas Konferencji EUCEN 2014 oraz Konferencji IRMC 2014

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2014-05-15

Warszawa: ¦wiadczenie us³ug cateringu dla Szko³y G³ównej Handlowej w Warszawie podczas Konferencji EUCEN 2014 oraz Konferencji IRMC 2014
Numer og³oszenia: 164900 - 2014; data zamieszczenia: 15.05.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szko³a G³ówna Handlowa w Warszawie , Aleja Niepodleg³o¶ci 162, 02-554 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 5648608, faks 22 5648608.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sgh.waw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringu dla Szko³y G³ównej Handlowej w Warszawie podczas Konferencji EUCEN 2014 oraz Konferencji IRMC 2014.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringu dla Szko³y G³ównej Handlowej w Warszawie podczas Konferencji EUCEN 2014 oraz Konferencji IRMC 2014 Zadanie nr 1 - Konferencja EUCEN 2014 Zadanie nr 2 - Konferencja IRMC 2014.

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 11.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wykonawca przystêpuj±cy do przetargu jest obowi±zany wnie¶æ wadium w wysoko¶ci: - Zadanie nr 1 - 350,00 z³ ( trzysta piêædziesi±t z³otych) - Zadanie nr 2 - 700,00 z³ ( siedemset z³otych)

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spe³nienia powy¿szego warunku Wykonawca musi wykazaæ, ¿e: a) w celu z³o¿enia oferty na Zadanie nr 1 - w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuje co najmniej dwa zamówienia, których przedmiotem by³o (jest) ¶wiadczenie us³ug cateringowych dla min. 60 osób, ka¿de o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 4.200,00 z³ brutto, oraz przedstawi dowody potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonanie lub wykonywanie, b) w celu z³o¿enia oferty na Zadanie nr 2 - w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuje co najmniej dwa zamówienia, których przedmiotem by³o (jest) ¶wiadczenie us³ug cateringowych dla min. 100 osób, ka¿de o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 7.000,00 z³ brutto, oraz przedstawi dowody potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonanie lub wykonywanie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonywana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawców dokumenty i o¶wiadczenia, o których mowa w czê¶ci IV SIWZ na zasadzie spe³nia/nie spe³nia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna powy¿szy warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia na kwotê ubezpieczenia nie mniejsz± ni¿: Zadanie nr 1 - 10.000,00 z³. Zadanie nr 2 - 10.000,00 z³ W przypadku sk³adania oferty na dwa Zadania nale¿y wykazaæ siê ubezpieczeniem na kwotê stanowi±c± sumê kwot ubezpieczenia na sk³adane Zadania tj. je¿eli wykonawca zamierza z³o¿yæ ofertê na Zadanie nr 1 i nr 2 to nale¿y wykazaæ siê ubezpieczeniem w wysoko¶ci 20.000,00 z³. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonywana w oparciu o przed³o¿one przez Wykonawców dokumenty i o¶wiadczenia, o których mowa w czê¶ci IV SIWZ na zasadzie spe³nia/nie spe³nia

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
  • okre¶lenie dostaw lub us³ug, których dotyczy obowi±zek wskazania przez wykonawcê w wykazie lub z³o¿enia po¶wiadczeñ, w tym informacja o dostawach lub us³ugach niewykonanych lub wykonanych nienale¿ycie
    Zadanie 1-¶wiadczenie us³ug cateringowych dla min. 60 osób, ka¿de o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 4.200,00 z³ brutto Zadanie 2-¶wiadczenie us³ug cateringowych dla min. 100 osób, ka¿de o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 7.000,00 z³ brutto;
  • op³acon± polisê, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia.

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Dowód wniesienia wadium

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany umowy w nastêpuj±cych przypadkach: a) w przypadku zmian w przepisach prawa dotycz±cych stawki podatku od towarów i us³ug umowa bêdzie odpowiednio zmieniona w zakresie dotycz±cym kwoty podatku VAT i wynagrodzenia brutto Wykonawcy, b) gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczno¶ci powoduj±ca, ¿e bez odpowiedniej zmiany umowy strony nie bêd± mog³y w sposób nale¿yty wywi±zaæ siê z postanowieñ umowy, czego nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sgh.waw.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Szko³a G³ówna Handlowa w Warszawie al. Niepodleg³o¶ci 162 02-554 Warszawa Dzia³ Zamówieñ Publicznych pokój 420.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 23.05.2014 godzina 10:00, miejsce: Szko³a G³ówna Handlowa w Warszawie al. Niepodleg³o¶ci 162 02-554 Warszawa Dzia³ Zamówieñ Publicznych pokój 420.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - Konferencja EUCEN 2014.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 obejmowaæ bêdzie ¶wiadczenie us³ug cateringowych podczas Konferencji EUCEN 2014 dla ok. 75 osób.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 11.06.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - Konferencja IRMC 2014.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2 obejmowaæ bêdzie ¶wiadczenie us³ug cateringowych podczas Konferencji IRMC 2014 dla ok. 165 osób.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 23.06.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.