eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-12

Bytom: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części
Numer ogłoszenia: 164733 - 2015; data zamieszczenia: 12.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie , ul. Strzelców Bytomskich 16, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886740, 032 3886700, faks 032 2818093.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.bytom.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna m.Bytomia działająca w formie jednostki budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną MOPR w Bytomiu z podziałem na pięć części.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja minimum 100g/1 osobę). 2.Przedmiot zamówienia realizowany będzie z podziałem na następujące części: część A: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 1 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik A do Specyfikacji; część B: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 4 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik B do Specyfikacji; część C: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 10 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik C do Specyfikacji; część D: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 7 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik D do Specyfikacji; część E: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 9 - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik E do Specyfikacji.UWAGA: 1) Zamawiający przewiduje dla części A; B; C postępowania, w razie wystąpienia takiej konieczności, możliwość wydawania gorących posiłków osobom dorosłym z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 2; 3; 9; 2) maksymalna prognozowana ilość gorących posiłków wydanych w trakcie realizacji umowy będzie wynosić: w przypadku części A: maksymalnie 18.240 posiłków, w przypadku części B: maksymalnie 18.240 posiłków, w przypadku części C: maksymalnie 18.240 posiłków, w przypadku części D: maksymalnie 9.120 posiłków, w przypadku części E: maksymalnie 9.120 posiłków; 3) Zamawiający zastrzega, iż rzeczywista ilość gorących posiłków w poszczególnych okresach rozliczeniowych będzie wynikać z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób dorosłych objętych tą formą pomocy; 4) ponadto Zamawiający zastrzega, iż określone w pkt. 2 prognozowane ilości gorących posiłków w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia mogą ulec zmniejszeniu z przyczyn niezależnych od Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za nie zgłoszenie się osoby uprawnionej do odbioru posiłku w danym dniu; 5) z uwagi na to, iż ilość gorących posiłków ma charakter prognozowany, Zamawiający zastrzega sobie, przy zachowaniu ceny jednostkowej i w ramach przysługującego Wykonawcy wynagrodzenia, prawo do zmiany ilości posiłków w przypadkach, o których mowa w pkt. 3 i 4. Wykonawcy z tego tytułu nie przysługują żadne roszczenia, w szczególności z tytułu praw do zapłaty lub odszkodowania.3.Ogólne zasady i sposób realizacji zamówienia określają Istotne postanowienia umowne stanowiące załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji..

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego, polegających na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla osób dorosłych objętych pomocą społeczną w zakresie odpowiadającym opisowi przedmiotu zamówienia (dotyczy wszystkich części).

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) formularz oferty; 2)oświadczenie o spełnianiu warunków udziału (załącznik nr 3 do specyfikacji);oraz - jeżeli dotyczy:3) dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnika zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, w przypadku gdy o udzielenie niniejszego zamówienia Wykonawcy ubiegają się wspólnie - pełnomocnictwo należy złożyć w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza;4)pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy, jeżeli do reprezentowania Wykonawcy wskazano inną osobę niż upoważnioną z mocy prawa - oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez notariusza lub innego dokumentu, z którego wynika upoważnienie o reprezentowania Wykonawcy oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę;5)informację, czy wybór oferty będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego, wskazując nazwę (rodzaj) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będzie prowadzić do jego powstania oraz wskazując ich wartość bez kwoty podatku, zgodnie z cz. XIV ust. 2 specyfikacji.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin płatności (nie krótszy niż 14 dni oraz nie dłuższy niż 30 dni)(kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust.2 SIWZ) - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zakazuje się istotnych zmian postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty, za wyjątkiem niżej wymienionych możliwości i warunków dokonania takiej zmiany:1)Zamawiający przewiduje możliwość zmiany strony umowy, tj. w sytuacji wystąpienia następstwa prawnego wynikającego z odrębnych przepisów;2) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wynagrodzenia brutto, w tym cen jednostkowych brutto, w przypadku zmiany obowiązujących przepisów dotyczących podatku VAT;3)Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany podwykonawcy i/lub części wykonywanego przez niego zakresu przedmiotu umowy, bądź wprowadzenie nowego podwykonawcy, bądź zrezygnowania z podwykonawcy.;4)Zamawiający przewiduje, z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, możliwość zmiany miejsca realizacji przedmiotu zamówienia, o którym mowa w § 1 ust. 1 umowy, pod warunkiem zachowania wymogów określonych w specyfikacji odnośnie wskazanej nowej lokalizacji. 2.Dokonanie zmiany umowy w zakresie jw. wymaga uprzedniego złożenia na piśmie wniosku Wykonawcy wykazującego zasadność wprowadzenia zmian i zgody Zamawiającego na jej dokonanie lub przedłożenia propozycji zmiany przez Zamawiającego. Jakiekolwiek zmiany niniejszej umowy wymagają - pod rygorem nieważności - zachowania formy pisemnej w formie aneksu, za wyjątkiem sytuacji opisanej w ust. 1 pkt 4, wynikającej z zagrożenia żywiołem, dla ważności zmian, strony dokonają niezwłocznego ich potwierdzenia na piśmie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopr.bytom.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Bytomiu, ul. Strzelców Bytomskich 16 41-902 Bytom, Dział Administracyjny, II piętro, pokój nr 131.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.11.2015 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Bytomiu, ul. Strzelców Bytomskich 16 41-902 Bytom, Dział Administracyjny, II piętro, pokój nr 131.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1.Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej oraz nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów. 2. Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art.24 ust. 2a ustawy pzp.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZĘŚĆ A Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2016 r. do dnia 31.12.2016 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście. 2.Przez Śródmieście należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3. Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno-higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4.Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca.5.Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności (nie krótszy niż 14 dni oraz nie dłuższy niż 30 dni) - kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust. 2 specyfikacji) - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚĆ B Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2016 r. do dnia 31.12.2016 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście. 2.Przez Śródmieście należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3.Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno-higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4.Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca. 5.Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności (nie krótszy niż 14 dni oraz nie dłuższy niż 30 dni) - kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust. 2 specyfikacji) - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ C Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 60 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie.Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę).Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2016 r. do dnia 31.12.2016 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście. usytuowanego w obrębie miasta Bytom - Śródmieście.2.Przez Śródmieście należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3.Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno-higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4.Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca.5.Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu -przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności (nie krótszy niż 14 dni oraz nie dłuższy niż 30 dni) - kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust. 2 specyfikacji) - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CZĘŚĆ D Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie.Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę).Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2016 r. do dnia 31.12.2016 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1.Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00 usytuowanego w obrębie miasta Bytom - dzielnica Stroszek - Dąbrowa Miejska. 2. Przez dzielnica Stroszek - Dąbrowa Miejska należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3.Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno-higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie.4.Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 24 miejsca. 5.Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności (nie krótszy niż 14 dni oraz nie dłuższy niż 30 dni) - kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust. 2 specyfikacji) - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: CZĘŚĆ E Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla maksymalnie 30 osób dorosłych z Terenowego Punktu Pomocy Środowiskowej nr 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem nin. zamówienia jest przygotowywanie, gotowanie i wydawanie na sali konsumpcyjnej znajdującej się w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, w którym prowadzona jest bieżąca stacjonarna działalność gastronomiczna w godzinach otwarcia lokalu - gorących posiłków osobom dorosłym, którym decyzją administracyjną przyznano świadczenie w tej formie.Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie danie obiadowe składające się z gorącej zupy (1 porcja min. 350 ml/1 osobę - po obróbce, w tym termicznej) oraz świeżego pieczywa (1 porcja min. 100g/1 osobę). Wymagany termin realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2016 r. do dnia 31.12.2016 r.Wymagania odnośnie miejsca wydawania posiłków: 1. Przygotowywanie, gotowanie i wydawanie gorących posiłków musi odbywać się w godzinach otwarcia lokalu gastronomicznego Wykonawcy (tj. w dniach od poniedziałku do piątku co najmniej od godz. 11:00 do godz. 16:00) usytuowanego w obrębie miasta Bytom - dzielnica Łagiewniki. 2. Przez dzielnica Łagiewniki należy rozumieć obszar podany na mapie na stronie Urzędu Miejskiego w Bytomiu http://sitplan.um.bytom.pl/map/. 3. Lokal gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarno- higieniczne, być w odpowiednim stanie technicznym i posiadać odpowiednie wyposażenie. 4.Sala konsumpcyjna musi być wyposażona w stoły/ławy/krzesła z miejscami siedzącymi umożliwiającymi spożycie wydanego posiłku, tj. co najmniej 16 miejsc. 5. Wykonawca umożliwi uprawnionym osobom spożycie wydanego posiłku na sali konsumpcyjnej. W przypadku gdy nie będzie to możliwe z uwagi na brak wolnych miejsc siedzących, Zamawiający dopuszcza wydanie - na wyraźne życzenie posiadacza bonu - przysługującego mu w danym dniu posiłku w formie posiłku na wynos w odpowiednim opakowaniu termicznym bez dodatkowej opłaty z tego tytułu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00-3, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności (nie krótszy niż 14 dni oraz nie dłuższy niż 30 dni) - kryterium szczegółowo opisane w cz. XV ust. 2 specyfikacji) - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.