eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łomża › organizacja i przeprowadzenie ośmiu praktycznych szkoleń indywidualnych dla pracowników przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i Odnawialnych Źródeł Energii (OZE) w ramach realizowanego przez Państwową Wyższą Szkołę Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży w partnerstwie z Urzędem Miasta Łomża projektu pt. projektu Wspieramy praktyków - współpraca nauka - biznes współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Zamówienie będzie realizowane w ramach zadania nr 3. WDROŻENIE INNOWACJI - STAŻE I SZKOLENIA PRAKTYCZNE

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-07-28

Łomża: organizacja i przeprowadzenie ośmiu praktycznych szkoleń indywidualnych dla pracowników przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i Odnawialnych Źródeł Energii (OZE) w ramach realizowanego przez Państwową Wyższą Szkołę Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży w partnerstwie z Urzędem Miasta Łomża projektu pt. projektu Wspieramy praktyków - współpraca nauka - biznes współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Zamówienie będzie realizowane w ramach zadania nr 3. WDROŻENIE INNOWACJI - STAŻE I SZKOLENIA PRAKTYCZNE
Numer ogłoszenia: 163309 - 2014; data zamieszczenia: 28.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży , ul. Akademicka 14, 18-400 Łomża, woj. podlaskie, tel. 086 2155953, faks 086 2156601.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsip.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: organizacja i przeprowadzenie ośmiu praktycznych szkoleń indywidualnych dla pracowników przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i Odnawialnych Źródeł Energii (OZE) w ramach realizowanego przez Państwową Wyższą Szkołę Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży w partnerstwie z Urzędem Miasta Łomża projektu pt. projektu Wspieramy praktyków - współpraca nauka - biznes współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Zamówienie będzie realizowane w ramach zadania nr 3. WDROŻENIE INNOWACJI - STAŻE I SZKOLENIA PRAKTYCZNE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie ośmiu praktycznych szkoleń indywidualnych dla pracowników przedsiębiorstw przemysłu spożywczego i Odnawialnych Źródeł Energii (OZE) w ramach realizowanego przez Państwową Wyższą Szkołę Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży w partnerstwie z Urzędem Miasta Łomża projektu pt. projektu Wspieramy praktyków - współpraca nauka - biznes współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Zamówienie będzie realizowane w ramach zadania nr 3. WDROŻENIE INNOWACJI - STAŻE I SZKOLENIA PRAKTYCZNE, szczegółowy opis określa załącznik nr 2 do SIWZ..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: 1.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. 1.2 Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. 2.1, 2.2, 2.3 działu VI siwz dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 30
  • 2 - doświadczenie wykładowców - 30
  • 3 - ocena konspektu szkolenia - 40

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwsip.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży ul. Akademicka 14, 18-400 Łomża.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2014 godzina 12:00, miejsce: Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży ul. Akademicka 14, 18-400 Łomża, pokój nr 124 I piętro (sekretariat Kanclerza).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: pt. projektu Wspieramy praktyków - współpraca nauka - biznes współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Tworzenie i administrowanie serwisem WWW.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Języki tworzenia stron internetowych. 2. Projekt funkcjonalny serwisu internetowego. 3. Systemów zarządzania treścią (CMS). 4. Panel administracyjny i jego elementy. 5. Rodzaje użytkowników i ich uprawnienia. 6. Konfiguracja, ustawienia i pozycjonowanie serwisu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Proces liofilizacji w przedsiębiorstwie spożywczym.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Podstawy teoretyczne liofilizacji a) Właściwe prowadzenie procesu mrożenia jako podstawa liofilizacja - techniki mrożenia (samozamrożenie, mrożenie podczas wirowania, szybkie, wolne mrożenie) b) Możliwe warunki liofilizacji(obniżone ciśnienie, ciśnienie atmosferyczne) c) Liofilizacja płynów i ciał stałych d) Temperatura przejścia szklistego - znaczenie dla jakości produktu liofilizowanego e) Właściwości liofilizatów ważne dla jakości produktu f) Czy produkt może opuścić aparat w atmosferze beztlenowej? 2. Możliwości sterowania parametrami liofilizatora wzajemne zależności pomiędzy parametrami liofilizacji a) Od czego uzależnić wartości stosowanych ciśnień? b) Określenie wpływu parametrów na kinetykę procesu na podstawie kontroli ubytków masy online c) Jak zabezpieczyć produkt przed roztopieniem? d) korzyści wynikające z pomiaru temperatury materiału e) wykorzystanie profilu zmian temperatury liofilizacji dla uzyskanie dobrego produktu f) określenie w warunkach przemysłowych momentu zakończenia procesu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Tworzenie i administrowanie serwisem WWW.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Języki tworzenia stron internetowych. 2. Projekt funkcjonalny serwisu internetowego. 3. Systemów zarządzania treścią (CMS). 4. Panel administracyjny i jego elementy. 5. Rodzaje użytkowników i ich uprawnienia. 6. Konfiguracja, ustawienia i pozycjonowanie serwisu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Czynniki wpływające na jakość gotowego wyrobu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dobór dostawców, jako element jakości produkcji, 2. Sposoby, procedury, 3. Jakość surowca a jakość produktu ze szczególnym uwzględnieniem przemysłu piekarskiego 4. Identyfikowalność wymogi prawne, 5. Aspekty techniczne, 6. Procedury.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Techniczne możliwości zastosowania i wprowadzenia w firmie z branży spożywczej rozwiązań z dziedziny OZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bezpośrednie wykorzystanie energii słonecznej. Postęp w zakresie technologii wykonania oraz poprawy sprawności kolektorów słonecznych. a) kolektory termiczne b) panele fotowoltaiczne c) kolektory hybrydowe (termiczne + fotowoltaiczne). 2. Pompy ciepła (PC, ang. HP). Nowoczesne rozwiązania konstrukcyjne pomp ciepła, sterowanie pracą PC umożliwiające maksymalną efektywność. Analiza techniczno-ekonomiczna wykorzystywania dolnych źródeł ciepła do zasilania PC. a) sprężarkowe pompy ciepła SPC: elektryczne EPC ang. EHP; gazowe GPC ang. GHP (efektywność GPC) b) absorbcyjne gazowe pompy ciepła 3. Odzysk ciepła w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego szczególnie w przetwórstwie wykorzystującym duże ilości ciepła. Odzysk ciepła z procesów technologicznych, oszczędność mediów (prądu elektrycznego, wody, sprężonego powietrza), minimalizowanie ilości ścieków (zamknięte obiegi wody). Odzysk ciepła z odprowadzanych ścieków. W programie szkolenia należy położyć nacisk na stronę ekonomiczną zastosowania proponowanych rozwiązań z dziedziny OZE ze szczególnym uwzględnieniem możliwości wykorzystania dotacji i okresy zwroty poniesionych kosztów inwestycyjnych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mycie i dezynfekcja w przemyśle spożywczym.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wprowadzenie a) Preparaty myjące i dezynfekcyjne b) Właściwości preparatów myjących c) Cechy dobrego środka myjącego d) Składniki preparatów myjących e) Właściwości preparatów dezynfekujących f) Cechy dobrego środka dezynfekcyjnego 2. Mycie a) Cel mycia b) Mycie: zasady ogólne c) Etapy mycia d) Mycie ręczne e) Mycie mechaniczne f) Mycie CIP (mycie w miejscu: Cleaning in Place) g) Mycie COP (mycie poza miejscem: Cleaning of Place) 3. Dezynfekcja a) Dezynfekcja fizyczna b) Dezynfekcja chemiczna c) Monitorowanie procesów mycia i dezynfekcji d) Weryfikacja mycia i dezynfekcji 4. GHP a mycie i dezynfekcja 5. Kontrola czystości fizycznej, chemicznej i biologicznej. 6. Zakładowy plan higieny.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Możliwości wykorzystania egzopolisacharydów w przemyśle mleczarskim.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Charakterystyka egzopolisacharydów (podział, budowa, synteza EPS przez bakterie) 2. Czynniki wpływające na wytwarzanie EPS przez bakterie mlekowe (temperatura, obecność węglowodanów w środowisku, pH, czas, obecność innych LAB) 3. Możliwości wykorzystania i wpływ EPS na jakość produktów mlecznych (napoje fermentowane, śmietana, sery) 4. Prozdrowotne właściwości EPS 5. Perspektywy zastosowania EPS lub szczepów EPS(+) 6. Negatywne aspekty wytwarzania EPS przez drobnoustroje (biofilmy).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Linia rozlewnicza wody w opakowania szklane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Analiza potrzeby działań innowacyjnych w zakresie powiększenia ofertowego w Firmie Augustowianka. 2. Analiza opakowań szklanych: wybór, możliwości projektowe nowych butelek, zamykanie butelek. 3. Charakterystyka strukturalna linii rozlewniczej w układzie blokowym. 4. Analiza funkcjonalna i konstrukcyjna bloków tworzących linię rozlewniczą. - Depaletyzatory. - Płuczki butelek. - Przedmuchiwarki butelek. - Nalewarki (bloki, monobloki). - Zamykarki do butelek (podajniki zakrętek). - Osuszacze do butelek. - Etykieciarki. - Pakowarki produktów gotowych. 5. Transportery na liniach rozlewniczych. 6. Analiza oznaczenia produktu - aspekt marketingowy. 7. Analiza kosztów koncepcji wdrożenia innowacyjnego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.51.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 30
    • 2. doświadczenie wykładowców - 30
    • 3. ocena konspektu szkolenia - 40

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.