eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dukla › Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-26

Dukla: Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013
Numer ogłoszenia: 162825 - 2012; data zamieszczenia: 26.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dukli , ul. Kościuszki 4, 38-450 Dukla, woj. podkarpackie, tel. 13 4329141, faks 13 4329142.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013 Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół ( Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) w Iwli - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Tylawie - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Jasionce - Zespole Szkół Nr 2 w Dukli I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczy Przewidywana ilość posiłków : 1) do szkoły w Iwli wynosi 40, 2) do szkoły Tylawie wynosi 75, 3) do szkoły w Jasionce wynosi 40, 4) do szkoły Zespołu Szkół nr 2 w Dukli wynosi 60, Posiłki muszą być sporządzone z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.42.40.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) Oferta przetargowa wg Załącznika Nr 1 do SIWZ, b) Oświadczenie o spełnieniu warunków art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 pzp wg Załącznika Nr 2 do SIWZ - Zał. Nr 1 do oferty. c) Oświadczenie o podwykonawcach, w przypadku braku podwykonawców w realizacji zadania również oświadczenie o braku podwykonawców (art.36 ust5 pzp ) wg Załącznika Nr 3 do SIWZ - Zał. Nr 2 do oferty. d) Zaakceptowany i wypełniony przez wykonawcę projekt umowy wg Załącznika Nr 4 do SIWZ - Zał. Nr 3 do oferty.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiany w umowie Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następującym zakresie : a) Termin realizacji zamówienia może ulec zmianie w następujących sytuacjach: zawieszenie świadczenia dostawy przez Zamawiającego, b) Wynagrodzenie wykonawcy określone w umowie może ulec zmianom w następujących przypadkach : zmiana stawki urzędowej podatku VAT, rezygnacji z części dostawy, jeżeli taka rezygnacja będzie niezbędna do prawidłowej realizacji przedmiotu umowy - o wartość niewykonanych usług, c) Inne zmiany : w zakresie podwykonawstwa za uprzednią zgodą Zamawiającego: - powierzenie podwykonawcom innej części robót niż wskazana w ofercie Wykonawcy, - zmiana podwykonawcy na etapie realizacji usługi, - o ile nie sprzeciwia się to postanowieniom SIWZ

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dukla.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dukli 38-450 Dukla ul. Kościuszki 4.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2012 godzina 08:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dukli 38-450 Dukla ul. Kościuszki 4.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół ( Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) w Iwli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Tylawie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Jasionce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: Zespole Szkół Nr 2 w Dukli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.