eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Świadczenie usług gastronomicznych w ramach realizacji projektu Zarządzanie Finansami - krok w umacnianiu przedsiębiorstw sektora MSP. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego i realizowany w ramach umowy podpisanej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie, umowaUDA-POKL.08.01.01-28-336/10-00 z dn. 31 marca 2011 r.



Ogłoszenie z dnia 2011-06-10

Olsztyn: Świadczenie usług gastronomicznych w ramach realizacji projektu Zarządzanie Finansami - krok w umacnianiu przedsiębiorstw sektora MSP. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego i realizowany w ramach umowy podpisanej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie, umowa: UDA-POKL.08.01.01-28-336/10-00 z dn. 31 marca 2011 r.
Numer ogłoszenia: 162081 - 2011; data zamieszczenia: 10.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 2, 10-957 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych w ramach realizacji projektu Zarządzanie Finansami - krok w umacnianiu przedsiębiorstw sektora MSP. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego i realizowany w ramach umowy podpisanej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie, umowa: UDA-POKL.08.01.01-28-336/10-00 z dn. 31 marca 2011 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna rozumiana jako zapewnienie obiadów i serwisu kawowego uczestnikom szkolenia przeprowadzonego w ramach realizacji projektu Zarządzanie Finansami - krok w umacnianiu przedsiębiorstw sektora MSP. Usługa realizowana jest przez 26 dni szkoleniowych łącznie dla 11- i 7-osobowej grupy szkoleniowej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zarządzanie Finansami - krok w umacnianiu przedsiębiorstw sektora MSP. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego i realizowany w ramach umowy podpisanej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Olsztynie, umowa: UDA-POKL.08.01.01-28-336/10-00 z dn. 31 marca 2011 r..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.05.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Bar U Michała s.c. Michał Wierzbicki, Halina Wierzbicka, ul. Oczapowskiego 1, 10-957 Olsztyn, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9216,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 8340,00

  • Oferta z najniższą ceną: 8340,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8340,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Wybór trybu zamówienia powzięto na podstawie art. 5 ust. 1a w nawiązaniu do art. 67 ust. 1 pkt. 1) lit. a). Przedmiotem zamówienia jest usługa o charakterze niepriorytetowym, której realizacja powinna odbyć się w miejscu jak najbliższym siedzibie Zamawiającego z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. Realizacja usługi gastronomicznej będącej przedmiotem postępowania w miejscu znacznie oddalonym od siedziby Zamawiającego stanowiłaby działanie niecelowe i nieefektywne, generujące znaczne koszty finansowe oraz wymagające wprowadzenia dodatkowych rozwiązań logistycznych. Ponadto stanowiłaby poważne ograniczenie czasowe, wpływające na prawidłowy i efektywny przebieg szkolenia.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.