eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › 13/0511/UR - Usługa restauracyjna - wyżywienie dla studentów i kadry dydaktycznej na obozie letnim w Raduniu, w roku akademickim 2010/2011

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.



Ogłoszenie z dnia 2011-06-16

Gdańsk: 13/0511/UR - Usługa restauracyjna - wyżywienie dla studentów i kadry dydaktycznej na obozie letnim w Raduniu, w roku akademickim 2010/2011
Numer ogłoszenia: 161860 - 2011; data zamieszczenia: 16.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego, ul. Kazimierza Górskiego 1, 80-336 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 5547123, 5547227, faks 058 5521792.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 13/0511/UR - Usługa restauracyjna - wyżywienie dla studentów i kadry dydaktycznej na obozie letnim w Raduniu, w roku akademickim 2010/2011.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna - wyżywienie dla studentów i kadry dydaktycznej na obozie letnim w Raduniu, w roku akademickim 2010/2011. ... Zakres usługi restauracyjnej obejmuje 3 posiłki dziennie - śniadanie + obiad + kolacja dla max. 708 osób przebywających na trzech 10-cio i dwóch 9-cio dniowych turnusach. ... Jeden turnus 10-cio dniowy = 9 śniadań+10 obiadów+ 9 kolacji dla 142 osób (120 studentów i 22 prowadzących). ... Jeden turnus 9-cio dniowy = 8 śniadań+9 obiadów+ 8 kolacji dla 141 osób (120 studentów i 21 prowadzących). ... Godziny wydawania posiłków:... Śniadanie: 7.30 - 8.30,... Obiad 14.00 - 15.00,... Kolacja 18.30 - 19.15. ... Terminy turnusów:...1...19.06.2011r. - 28.06.2011r....2... 30.06.2011r. - 08.07.2011r....3...10.07.2011r. - 19.07.2011r....4...21.07.2011r. - 29.07.2011r....5...31.07.2011r. - 09.08.2011r.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.06.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPH `BMJ` Marian Wandtke Spółka Jawna, ul. Kazimierza Górskiego 1, 80-336 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 238578,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 211350,00

  • Oferta z najniższą ceną: 211350,00 / Oferta z najwyższą ceną: 211350,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Prawne: art. 66. w brzmieniu: `... zamawiający udziela zamówienia po negocjacjach tylko z jednym wykonawcą`, w związku z art. 67 ust. 1, p. 1a - usługi mogą być swiadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. ... Faktyczne: Firma `BMJ` jako Wykonawca usługi restauracyjnej zajmuje się ich świadczeniem na terenie Ośrodka Sportowo-Szkoleniowego w Raduniu od 1991r. Usługi te świadczy w pomieszczeniach wydzierżawionych od Zamawiającego. Zgodnie z umową najmu Zamawiający wynajmue Wykonawcy pomieszczenia stołówki wraz z zapleczem a Wykonawca zobowiązuje się pomieszczenia te wyposażyć w niezbędny sprzęt gastronomiczny i kuchenny. Wykonawca zobowiązuje się także przejąć obowiązek organizacji i prowadzenia żywienia studentów i pracowników dydaktycznych w okresie trwania obozów. Realizacja umowy najmu powoduje, że Zamawiający nie może zapewnić świadczenia usługi restauracyjnej w trakcie trwania tych obozów przez innego wybranego w trybie przetargowym Wykonawcy. Oznacza to, że zachodzi okoliczność - usługa z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze może być świadczona tylko przez jednego Wykonawcę. ... Zamawiający jako uczelnia sportowa wymaga od Wykonawcy znajomości zasad żywienia sportowców i studentów a Wykonawca w pełni je zapewnienia

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.