eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krosnowice › Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach , ul. Sportowa 12 57- 362 Krosnowice.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-05-18

Krosnowice: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach , ul. Sportowa 12 57- 362 Krosnowice.
Numer ogłoszenia: 161686 - 2012; data zamieszczenia: 18.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Gminne , ul. Sportowa 12, 57-362 Krosnowice, woj. dolnośląskie, tel. 74 868 53 13, faks 74 868 53 13.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole publiczne.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach , ul. Sportowa 12 57- 362 Krosnowice..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach, ul. Sportowa 12 ,57-362 Krosnowice . Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części (zadania).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie objętym przedmiotem zamówienia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym do wykonania zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.ug-klodzko.dolnyslask.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Gminne ,ul. Sportowa 12 , 57-362 Krosnowice ,tel.74 868 53 13..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.05.2012 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Gminne ,ul. Sportowa 12 , 57-362 Krosnowice..

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 27.06.2012.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i przetworów mięsnych (mięso wieprzowe), mięsa i podrobów drobiowych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Boczek parzony kg 11 , 2. Kiełbasa (śląska lub podobna) kg 93 ,3. Kiełbasa szynkowa kg 23 , 4. Kurczak kg 108 ,5. Kiełbasa podwawelska 35 kg ,6. Łopatka b/k kg 25 , 7. Schab bez kości kg 202 , 8. Szynka surowa b/k kg 289 , 9. Wołowina b/k 136 , 10. Karczek b/k kg 31 , 11. Filet z kurczaka kg 135 ,12. Udko z kurczaka kg 219 ,13. Wątróbka drobiowa kg 23, 14.Porcje rosołowe kg 82 , 15. Kości wieprzowe kg 164 ,16. Żołądki drobiowe 11 kg ,17. Polędwica sopocka kg 7 , 18. Parówka drobiowa kg 90 , 19. Pasztet drobiowy puszka Prochowicki sztuk- 60 ) Informacje dodatkowe: udka z kurczaka zamawiane będą w sztukach a rozliczane w kilogramach..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich, oleju, produktów przemiału ziarna, owoców, warzyw i podobnych produktów przetworzonych, różnych produktów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Śmietana gomi lub równoważna 250 ml 18% szt. 486 2.Śmietan łaciata lub równoważna 18 % 250 ml szt 636 , 3. Śmietana kremówka 30% 0,5 litra szt 99, 4. Twaróg pacynka kg 52 , 5. Twaróg półtłusty kg 182 , 6. Masło śmietankowe kostka 200g sztuki 453 , 7. Margaryna Palma lub równoważna 250 g sztuki 265 , 8. Mleko karton 2% sztuki 607, 9. Ser żółty kg 39 , 10. Serek topiony 10 g szt. 40 ,11. Deser typ monte 100g szt 2984 ,12 . Serek typu DANIO 150 g szt. 150 , 13. Jogurt gratka lub równoważny 132 g szt 2616 , 14. Jogurt owocowy 150g szt 600 , 15. Jogurt Jogobella l 100 szt ,16. Drożdże 10g szt 58 , 17. Olej rzepakowy kujawski lub podobny 1 litr szt 237 , 18.Kasza jęczmienna średnia kg 26, 19.Kasza jęczmienna saszetki 400 g szt 180 ,20. Mąka pszenna typ 500 kg 103 , 21 Mąka tortowa Typ 800 szt 164 , 22 .Mąka ziemniaczana 0,5 kg szt 7, 23 .Ryz sonko kg lub podobny53 , 24. Ryż sonko saszetki 400g szt 162 ,25. Kasza manna kg 36 , 26. Chrzan tarty słoik 250g szt 12 , 27.Koncentrat pomidorowy 30 % bez konserwantów słoik 200g szt 91 , 28. Kukurydza puszka 250 g szt 58 , 29. Ogórek konserwowy 0,9 litra szt 192 , 30. Groszek konserwowy puszka 240g szt 10, 31. Szczaw konserwowy słoik 250 g szt 8 , 32.Rosołki wołowe 60g szt 67 , 33.Rosołek drobiowy 60g szt 125 , 34. Kakao rozpuszczalne puchatek lub podobne 350 g szt 10 , 35. Kawa inka 150g szt 13 ,36. Herbata expresowa 50 szt w opakowaniu szt 4 , 37. Kompot wiśnia 0,9 l szt 216 ,38 Kompot porzeczka 0,9 l szt 36 , 39 .Syrop pomarańczowy 1 litr szt 5 , 40. Syrop malinowy 1litr szt 60, 41.Cukier kg 311 ,42. Cukier waniliowy paczka 10g szt 94 , 43. Cukier puder 0,5 kg szt 16 ,44. Groch łuskany 05 kg szt 89 , 45. Jajka (klasa A waga 163-73 g) szt 2000 , 46. Kwasek cytrynowy 20 g szt 73 ,47. Makaron świderki 400g szt 429 ,48. Makaron rurki 400g szt 45 , 49 . Makaron spaghetti 400g szt 176 , 50. Makaron zacierka babuni250 g szt 92 ,51.Makaron ryżowy 250 g szt 107 , 52.Makaron nitki 250 g szt 61 , 53. Majeranek 10g paczka szt 102 ,54. Majonez Winiary lub podobny 320 ml szt 104 , 55. Marmolada owocowa 320g szt 24 , 56. Napój multiwitamina kartonik 200ml szt 222 , 57. Dżem truskawka łowicz lub podobny słoik 280 g szt 70 , 58. Dżem porzeczka łowicz lub podobny 280 g szt 30 , 59 .Galaretka owocowa Winiary lub podobna 75 g szt 500 , 60.Kisiel winiary lub podobny 77g szt 219, 61. Oregano paczka 10g szt 18 , 62. Przyprawa do zup w płynie 1l szt 6 , 63. Pieprz czarny mielony paczka 20 g sztuk 40 , 64. Papryka słodka w proszku 20g sztuk 71 , 65. Sól kuchenna 1kg szt 106 , 66.Sos bolognese Winiary lub podobny 46g sztuk 90 , 67. Sos pieczeniowy 30 g szt 114 , 68. Przyprawa kucharek 250 g sztuk 67 , 69. Przyprawa curry 20g sztuk 35 , 70. Przyprawa do kurczaka paczka 20 g sztuk 49, 71. Zupa pieczarkowa Winiary lub podobna opakowanie 35 g sztuk 120 ,72. Zupa żurek Winiary lub podobna opakowanie 45 g sztuk 76 , 73.Płatki kukurydziane do mleka opakowanie 250 g sztuk 22 , 74. Wafelek Grzesiek w czekoladzie lub równoważny sztuki 1150 ,75. Śledź w pomidorach w puszce 175 g sztuk 22.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mrożonek: ryb mrożonych, mrożonych warzyw i owoców oraz innych produktów głęboko mrożonych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet z dorsza bez glazury kg 113 , 2 .Filet mintaja kg 30, 3. Mieszanka kompotowa kg 80,4. Truskawka mrożona kg 67 ,5. Kalafior mrożony kg 8 ,6. Fasola szparagowa kg 8 , 7. Brokuł kg 30 , 8. mieszanka warzywna 7 składników kg 47.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) 1 Buraki czerwone kg 142 ,2 Banany kg 873 , 3 Brokuły szt. 15 , 4 Brzoskwinia kg 60 , 5. cebula 28 kg , 6. cytryna 10 kg ,7 .Czosnek 2 kg , 8 Gruszka 50 kg ,9. Jabłka 985 kg ,10 Kapusta czerwona 63 kg ,11 Kapusta pekińska 138 kg ,12 Kapusta biała 106 kg ,13 Kapusta młoda (od IV-VI) 53 ,14 Kalafior sztuki 30 , 15 Kapusta kiszona kg 152 , 16 Koperek pęczek 328 , 17 Marchew 498 kg ,18 Mandarynki 150 kg , 19 Pitruszka zielona pęczek szt 280 ,20 Ogórek kiszony 0,5 kg -74, 21.Ogórek świeży 111 kg , 22 .Pietruszka korzeń 197 kg , 23 .Por kg -41 , 24 .Papryka świeża kg 5 , 25. Pomidor (w okresie V - IX) 59 kg ,26.Pomidor kg ( w okresie X - IV) 33 kg ,27. Pieczarki świeże 13 kg , 28. Pomarańcz 318 kg ,29. Seler świeży 157 kg 30.Ziemniak 3655 kg 31. Ziemniak młody ( w okresie V-VI) 200kg ,32. Kiwi -20 kg ,33. Nektarynki kg 56, 34. Szczypior pęczek szt 37, 35. Sałata zielona sztuki -66, 36. Sałata lodowa sztuki -113 , 37. Rzodkiew pęczek sztuk -68 , 38. Rzodkiew biała kg 97, 2) Informacje dodatkowe: owoce (banan, gruszka, jabłka, pomarańcze, mandarynki, nektarynki, kiwi) zamawiane będą w sztukach, a rozliczane w kilogramach. Wymagana jest zbliżona wielkość owoców..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa świeżego pieczywa oraz produktów cukierniczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb pszenno- żytni 1kg sztuk 455, 2. Bułka zwykła 0,40 kg sztuk 692, 3.Bułka mini 0,04 kg sztuk 100, 4. Bułka tarta 0,5 kg sztuk 122, 5. Drożdżówka 0,08 kg sztuk 1190, 6. Chleb graham 0,5 kg sztuk 20, 7. Baton zwykły 0,4 kg sztuk 85, 8. Pączek szt-1000, 9. Rogalik maślany szt-325, 10. Cleb razowy - szt 50, 11. Babka pomarańczowa kg- 20, 12. Babka jogurtowa kg- 13.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.