eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej niz kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004 Prawo zamówień publicznych na dostawy konserw mięsnych oraz pasztetów

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-05-13

Racibórz: przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej niz kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004 Prawo zamówień publicznych na dostawy konserw mięsnych oraz pasztetów
Numer ogłoszenia: 161162 - 2014; data zamieszczenia: 13.05.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 75244 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej niz kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004 Prawo zamówień publicznych na dostawy konserw mięsnych oraz pasztetów.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy konserw mięsnych i pasztetów (okreslonych w grupie I i II). Przedmiot zamowienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przzepisów prawa żywnościowego a w szczególności: 1. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i zywienia 2. ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego 3. rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego ,powołujace Europejski Urząd ds Bezpieczeństwa Żywności oraz ustatawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa zywności 4. rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywnosci pochodzenia zwierzęcego 5. rozporządzenia (WE)nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych 6. rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z zywnością 7. rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007r w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych. Przedmiot zamówienia powinien byc dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości grupaI konserwy miesne (puszki o gramaturze 300g z samootwieraczem) 1. luncheon meat- konserwa sterylizowana, mięso wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niz 20% cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luxna konsystencja, obecnośc licznych twardych scięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego produktu, zmieniona barwa i wygląd; termin wazności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy 2. Turystyczna - konserwa sterylizowana, mięso wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niz 20% cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecnośc licznych twardych scięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego produktu, zmieniona barwa i wygląd; termin wazności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy 3. Przysmak śniadaniowy - konserwa sterylizowana, mięso wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niz 20% cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luxna konsystencja, obecnośc licznych twardych scięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego produktu, zmieniona barwa i wygląd; termin wazności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy grupa II Pasztety 1. pastet mazowiecki (puszka z samootwieraczem) konsystencja: miękka, struktura jednolita, niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiskaprzypraw, smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach swiadczący o nieświezości lub inny obcy , wymagania: brak zanieczyszczeńchemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych; termin wazności min 6 miesięcy od dnia dostawy 2. pasztet drobiowy (puszka z samootwieraczem) konsystencja: miękka, struktura jednolita, niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiskaprzypraw, smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach swiadczący o nieświezości lub inny obcy , wymagania: brak zanieczyszczeńchemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych; termin wazności min 6 miesięcy od dnia dostawy 3. pasztet drobiowy bez dodatków smakowych (puszka aluminiowa tzw alupak)- nie dopuszcza sie puszki metalowej. (puszka z samootwieraczem) konsystencja: miękka, struktura jednolita, niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiskaprzypraw, smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach swiadczący o nieświezości lub inny obcy , wymagania: brak zanieczyszczeńchemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych; termin wazności min 6 miesięcy od dnia dostawy.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.10 - Pasztety .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: grupa I

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KOOPEROL SP Z OO, ZDUNY NR 40 A, 83-115 SWAROŻYN, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22840,48 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21823,20

  • Oferta z najniższą ceną: 21823,20 / Oferta z najwyższą ceną: 28526,40

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: GRUPA II

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KONSHURT MAREK KASPRZYK, UL. KORFANTEGO 26, 43-202 CZĘSTOCHOWA, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 23569,65 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 23635,50

  • Oferta z najniższą ceną: 23635,50 / Oferta z najwyższą ceną: 27549,90

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.