eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sucha Beskidzka › Dostawa artyku³ów nabia³owych Pakiet nr 1- artyku³y nabia³owe Pakiet nr 2- mleko

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2016-07-27

Sucha Beskidzka: Dostawa artyku³ów nabia³owych Pakiet nr 1- artyku³y nabia³owe Pakiet nr 2- mleko
Numer og³oszenia: 160093 - 2016; data zamieszczenia: 27.07.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej , ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. ma³opolskie, tel. (033) 872 31 11, faks (033) 872 31 11.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zozsuchabeskidzka.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ów nabia³owych Pakiet nr 1- artyku³y nabia³owe Pakiet nr 2- mleko.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ów nabia³owych szczegó³owo okre¶lonych w za³±cznikach nr 3 i 3a. 1.2. Oferowane artyku³y nabia³owe musz± byæ dobrej jako¶ci. Na jako¶æ wp³yw ma: - wygl±d ogólny: kszta³t (kostki, kr±¿ki i itp.) , stan powierzchni, - struktura i konsystencja, - barwa charakterystyczna dla danego asortymentu, - ¶wie¿y smak i zapach. 2. Wielko¶æ i struktura zamówienia. Asortyment i szacunkow± ilo¶æ w skali 12 miesiêcy okre¶laj± za³±czniki nr 3 i 3a do SIWZ. 3.Sposób i termin dostawy. Dostawca zobowi±zuje siê do dostarczenia towaru : mleko ( pakiet nr 2) codziennie, w godzinach 5.00-7.00, pozosta³e artyku³y nabia³owe trzy razy w tygodniu ( poniedzia³ek, ¶roda, pi±tek)..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.30.00-8, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.20.00-0, 15.43.11.00-9, 15.51.00.00-6, 03.33.30.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.09.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania,

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania wiedzy i do¶wiadczenia,

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) sytuacji ekonomicznej i finansowej

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- projekt umowy - zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport ¿ywno¶ci okre¶lonym ¶rodkiem transportu -o¶wiadczenie o posiadaniu lub podjêtym dzia³aniu wdro¿enia systemu HACCP

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy mo¿e byæ dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem niewa¿no¶ci. 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy, s± dopuszczalne wy³±cznie w przypadku, gdy: a) nast±pi³o obni¿enie ceny jednostkowej asortymentu, b) nast±pila zmiana sposobu konfekcjonowania c) wprowadzony zostanie do sprzeda¿y przez wykonawcê produkt zmodyfikowany/ udoskonalony d) wyst±pi³ przej¶ciowy brak produktu z przyczyn le¿acych po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objêtego umow±. e) zmiany stawki podatku VAT - zwi±zanej z przedmiotem umowy - w tym przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto, cena netto pozostanie niezmienna, f) w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie aktu prawnego zmieniaj±cego stawkê, g) zmiana cen producenta do 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian± oraz zgoda Zamawiaj±cego, h) zmiana cen producenta powy¿ej 10% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian±, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci za¶wiadczenia oraz zgoda Zamawiaj±cego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsuchabeskidzka.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dzia³ Zamówieñ Publicznych Zespo³u Opieki Zdrowotnej w suchej Beskidzkiej , 34-200 Sucha beskidzka, ul. Szpitalna 22, Blok B, IV piêtro.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 26.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zespo³u Opieki Zdrowotnej w suchej Beskidzkiej , 34-200 Sucha beskidzka, ul. Szpitalna 22, Blok C, I piêtro.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ów nabia³owych okre¶lonych w pakiecie nr 1:Jogurt naturalny a 250g Jogurt naturalny a 135g np..danon Jogurt naturalny a 210g np. Activia Jogurt z ziarnami a 2x120 np.. Activia Jogurt do picia a 195g (w butelce) np. Activia Jogurt owocowy do picia 310g np.. Danon Jogurt owocowy a 125g np.. danon gratka Jogurt owocowy np. Jogobella a 150g Jogurt owocowy a 122g np.. Fantazja Jogurt grecki 150g Jogurt do picia a 330g Kefir 250g 1,5% kubek Margaryna mleczna 0,25kg Margaryna Palma a 0,25kg np..bielmar Marganyna do smarowania w kubku a 500 g np. Mis Kromeczki Mas³o extra a 200g Mas³o pyszne a 200g o zawarto¶ci t³uszczu 55-85%- np.. Pas³êckie Mas³o mini a 15g Margaryna mini np.. Miskromeczki a 15g Ma¶lanka naturalna a 400g kubek Ma¶lanka owocowa 400g Mleko w proszku a 400g Mleko zagêszczane s³odzone puszka a 533g Mleko zagêszczane nies³odzone puszka a 533g Ser Mocarella 100g Mleko w proszku a 25g granulowane Ser bia³y twaróg krajanka pó³tusty w kostkach a 1 kg Ser bia³y twaróg krajanka chudy w kostkach a 1 kg Serek kanapkowo-sa³atkowy feta 270g np.. Favita Ser ¿ó³ty plastry np.. Mlekovita a 150g Ser ¿ó³ty plastry np.. Hochland, Mlekowita a 150g Ser ¿ó³ty wêdzony Ser ¿ó³ty np.. Gouda, salami, Filipek Ser wêdzony plastry np.. Mlekowita a 150g Ser ple¶niowy 120g Sert topiony (kr±¿ki 8x25g) np. Hochland Ser topiony 50g (tyl¿ycki) Ser topinony 100g Serek homogenizowany ró¿ne smaki 150g np. Danio Serek bia³y twaro¿kowy np. Almette 150g Serek bia³y 200g granulki wiejski Ser bia³y puszysty 150g np.. Hochland, Pi±tnica Ser bia³y np. Turek a 150g Serek do chleba np. W³oszczowa 100g Serek Fromage kostka a 80g ¦mietana luz 18% (folia 10l) ¦mietana luz 12% (folia 10l) ¦mietana 30% karton 0,5l np.. £aciata ¦mietana spray a 250g ¦mietanka do kawy (jednorazowa) a 10g ¦mietana ukwaszona 22% 0,5l Mleko Karton 0,5 l 3,2% np. ³aciate Ser topiony 140g (np.. Lactima) kr±¿ek.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.20.00-0, 15.43.11.00-9, 15.51.00.00-6, 03.33.30.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.09.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka mleka 2%.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.33.30.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.09.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.