eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mirosławiec › dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin - 6/ŻYWN/06



Ogłoszenie z dnia 2006-03-28

POZYCJA 15972

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Mirosławiec: dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin - 6/ŻYWN/06

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa 3299, do kontaktów: p. ANNA SPRYSZYŃSKA, 78-651 Mirosławiec, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 2505199, www.12blot.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na który należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin - 6/ŻYWN/06. 1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin do Jednostki Wojskowej 3299 Mirosławiec. DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO, WOŁOWEGO, WĘDLINY -schab bez kości - 1200 kg -szynka wieprzowa b/kości, b/skóry - 1760 kg -karkówka wieprzowa b/k - 736 kg -łopatka wieprzowa b/k - 664 kg -boczek wędzony - 1336kg -boczek surowy - 32 kg -słonina - 336 kg -żeberka wieprzowe - 536 kg -golonka wieprzowa - 136 kg -wątroba wieprzowa - 264 kg -wołowina b/kości - 1336 kg -wołowina zrazowa - 32 kg -szynka wołowa - 7,20 kg -polędwica wołowa - 32 kg -ozory - 12,80 kg -kiełbasa żywiecka - 664 kg -kiełbasa krakowska parzona - 1000 kg -kiełbasa myśliwska - 336 kg -kiełbasa jałowcowa - 600 kg -kiełbasa podlaska - 2000 kg -kiełbasa śląska - 1336 kg -kiełbasa szynkowa - 1000 kg -kiełbasa biała - 736 kg -kiełbasa metka - 200 kg -kiełbasa mortadela - 464 kg -kiełbasa studencka - 336 kg -kiełbasa mielonka wieprzowa - 200 kg -kiełbasa wiejska - 264kg -pieczeń rzymska - 800 kg -parówka wieprzowa - 736 kg -baleron - 464 kg -kabanosy - 32 kg -szynka gotowana - 200 kg -polędwica wędzona - 32 kg -salceson biały - 136 kg -salceson czarny - 136 kg -kaszanka - 600 kg -wątrobianka - 120 kg -pasztetowa zwykła - 200 kg -smalec - 168kg. 1.4) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: magazyn żywnościowy Jednostki Wojskowej 3299 Mirosławiec. 1.5) Nomenklatura 1.5.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie. 1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Wartość lub zakres zamówienia: powyżej 60.000 euro. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Wymagane wadium: 10.000,00 zł. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy, lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: - oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawa zamówień publicznych wg wzoru stanowiąceo zał. nr 3 do SIWZ - aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu złożenia ofert; - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważnego zaświadczenia właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu ofert; - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia tj. wykonanie co najmniej po 2 dostawy w okresie ostatnich 3 lat a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw: tj. dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, przetworów o zakresie finansowym nie mniejszym niż 300.000,00 zł na każdą umowę z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie; - aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu na rynek Unii Europejskiej lub rynek krajowy; - aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu samochodów służących do przewozu środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego - dokument zgłoszenia Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zamawiającego dot. podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi; - dokumenty stwierdzające wdrożenie systemu HACCP potwierdzone przez Powiatowego Inspektora Weterynarii; - polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę co najmniej - zadanie nr 1 - 300.000,00 zł, - informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy potwierdzający wysokość posiadanych środków lub zdolność kredytową - zadanie nr 1 - w wysokości minimum 100.000,00 zł ; wystawiona nie wcześnie niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Zaświadczenie z banku musi wskazywać wymaganą kwotę.

SEKCJA IV: TRYBY

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego zamówienia: 1.3) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Warunki uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz dodatkowych wyjaśnień: dostępne do 15.05.2006. 3.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 15.05.2006 godzina 08:30. 3.3) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.4) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 15.05.2006, godzina 09:00, sala nr 26 w sztabie bazy w Jednostce Wojskowej 3299 Mirosławiec.

SEKCJA V: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 2) Data wysłania ogłoszenia: 22.03.2006.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.