Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-05-20
Toruń: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i produktów mięsnych do Aresztu Śledczego w Toruniu.
Numer ogłoszenia: 158728 - 2009; data zamieszczenia: 20.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Piekary 53, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 657-79-00, faks 056 621-00-37.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i produktów mięsnych do Aresztu Śledczego w Toruniu..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem postępowania jest zamówienie publiczne na dostawę mięsa i jego przetworów (znak sprawy Kw-220/01/2009) w okresie 12 miesięcy : 1) Żołądki wieprzowe PN-86/A-82004; ilość szacunkowa 300kg 2) Boczek świeży b/k PN-86/A-82002; ilość szacunkowa 1000kg 3) Kiełbasa mielonka PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 1100kg 4) Kiełbasa piwna PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 500kg 5) Kiełbasa boczkowa PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 400kg 6) Kiełbasa toruńska PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 1000kg 7) Kiełbasa krakowska parzona PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 400 kg 8) Metka PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 500kg 9) Kiełbasa parówkowa PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 700kg 10) Kaszanka blok PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 700kg 11) Smalec PN-85/A-85800; ilość szacunkowa 300kg 12) Podgardle wędzone PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 500kg 13) Salceson włoski PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 450kg 14) Pasztetowa PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 450kg 15) Udziec wołowy PN-88/A-82003; ilość szacunkowa 150kg 16) Kiełbasa mortadela PN-A-82007/A1; ilość szacunkowa 500kg 17) Mięso mielone PN-A-82009; ilość szacunkowa 1800kg 18) Wątroba wieprzowa PN-86/A-82004; ilość szacunkowa 400kg 19) Piersi kurczaka b/k PN-A-86524; ilość szacunkowa 200kg 20) Skrzydełka kurczaka PN-A-86524; ilość szacunkowa 550kg 21) Słonina bez skóry PN-90/A-85802; ilość szacunkowa 400kg 22) Serca drobiowe PN-A-86523; ilość szacunkowa 350kg 23) Szynka z indyka PN-A-86526/A1; ilość szacunkowa 550kg 24) Pierś królewiecka PN-A-86526/A1; ilość szacunkowa 200kg 25) Kiełbasa biała z indyka PN-A-86526/A1; ilość szacunkowa 600kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych. Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły spełnia lub nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w Postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 1 Oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 i art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3 Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4 Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5 Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 6 Pełnomocnictwo dla pełnomocnika reprezentującego Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli zachodzi taka okoliczność. 7 Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 8 Spełnienia przez Wykonawcę wymagań określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności podlegania stałemu nadzorowi właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej - potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty aktualnego dokumentu właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że dostawca podlega stałemu jej nadzorowi, wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualne zezwolenie,dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 9 Dysponowanie przez Wykonawcę co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywnościowych - potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty wykazu środków transportu, jakimi dysponuje Dostawca, niezbędnymi do wykonania zamówienia oraz aktualnego zaświadczenia lub zaświadczeń właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że środki transportu wymienione w tymże wykazie dopuszczone zostały do transportu żywności, zgodnie z wymogami cytowanego wyżej rozporządzenia, wystawionych nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty wykazu środków transportu, jakimi dysponuje Wykonawca, niezbędnymi do wykonania zamówienia oraz aktualnego dokumentu właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że środki transportu wymienione w tymże wykazie dopuszczone zostały do transportu żywności, zgodnie z wymogami cytowanego wyżej rozporządzenia, wystawionych nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 10 Dysponowanie przez Wykonawcę osobą lub osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w ustawie z dnia 6 września 2001 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach - potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty wykazu pracowników, którzy będą uczestniczyć w realizacji zamówienia oraz aktualnego zaświadczenia lub zaświadczeń lekarskich, ze osoba lub osoby wymienione w wykazie posiadają aktualne badania lekarskie przeprowadzone na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Toruniu
87-100 Toruń
ul. Piekary 53
Tel. +48 56 657 79 00 Faks: +48 56 621 00 37
e-mail: pz_torun@sw.gov.pl
Adres internetowy: www.sw.gov.pl.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.06.2009 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Toruniu 87-100 Toruń ul. Piekary 53 w sekretariacie Zamawiającego.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z TORUNIA
- Dostawa środków czystości i artykułów gospodarczych (I)
- Dostawa rękawic medycznych (I)
- Dostawa urządzenia wielofunkcyjnego
- Dostawa osprzętu do ultradźwiękowego aspiratora chirurgicznego CUSA (R) EXCEL (II)
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Kompleksowe ubezpieczenie mienia i odpowiedzialności cywilnej Gminy Suraż i jej jednostek organizacyjnych
więcej: przetargi w Toruniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Zespole Placówek Oświatowych im. Unii Europejskiej w Boronowie w okresie od lipca do grudnia 2024 r."
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Chorzowie, ul. Harcerska 2 - I/2024
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.