eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Okonek › Realizacja usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych w Nadleśnictwie Okonek

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-04-22

Okonek: Realizacja usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych w Nadleśnictwie Okonek
Numer ogłoszenia: 158426 - 2013; data zamieszczenia: 22.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Nadleśnictwo Okonek , ul. Kolejowa 16, 64-965 Okonek, woj. wielkopolskie, tel. 067 2669101, 269102 w. 38, faks 067 2669519.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_okonek/zamowienia_publiczne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Realizacja usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych w Nadleśnictwie Okonek.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych. Zamówienie jest podzielone na części i dotyczy: Część nr 1 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 2 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek. Część nr 2 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 2 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek. Część nr 3 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 6 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek. Część nr 4 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 10 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek. Zamawiający dopuszcza złożenie przez wykonawcę oferty tylko na jedną część zamówienia chyba, że wykonawca dysponuje osobnymi obiektami w różnych lokalizacjach.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, w przypadku udzielenia, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu wykonawcy usług, stanowiących nie więcej niż 30% wartości zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego. SIWZ opisuje rodzaj usług, które zamawiający przewiduje zamówić jako zamówienia uzupełniające. Kosztorys ofertowy określa podstawę do wyceny ewentualnych usług uzupełniających.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.02.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie jest wymagane wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Część nr 1: doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 2000 zł za jedną usługę. Część nr 2 :doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 2000 zł za jedną usługę. Część nr 3: doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 2000 zł za jedną usługę. Część nr 4: doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 2000 zł za jedną usługę. Ocena spełniania w.w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w rozdz. 6 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w.w warunki Wykonawca spełnił.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Część nr 1: w zakresie potencjału technicznego niezbędnego do realizacji przedmiotu zamówienia dysponuje co najmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r. część 2: w zakresie potencjału technicznego niezbędnego do realizacji przedmiotu zamówienia dysponuje co najmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r. Część nr 3: w zakresie potencjału technicznego niezbędnego do realizacji przedmiotu zamówienia dysponuje co najmniej jedną przeznaczoną dla minimum 6 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r. Część nr 4: w zakresie potencjału technicznego niezbędnego do realizacji przedmiotu zamówienia dysponuje co najmniej jedną przeznaczoną dla minimum 15 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r., Ocena spełniania w.w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w rozdz. 6 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w.w warunki Wykonawca spełnił.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz ofertowy, kosztorys ofertowy, odpowiednie pełnomocnictwa

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany istotnych postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w przypadku wprowadzenia w życie, po podpisaniu umowy, regulacji prawnych wywołujących potrzebę zmiany umowy wraz ze skutkami wprowadzenia takiej zmiany. 2. Nie stanowi istotnej zmiany umowy w rozumieniu art. 144 pzp, w szczególności: a) zmiana danych związanych z obsługą administracyjno - organizacyjna umowy ( np. zmiana rachunku bankowego, zmiana dokumentów potwierdzających uregulowanie płatności wobec podwykonawców); b) zmiana danych teleadresowych oraz osób wskazanych do kontaktów między stronami.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_okonek/zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Okonek ul. Kolejowa 16, 64 - 965 Okonek.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.04.2013 godzina 08:00, miejsce: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Okonek ul. Kolejowa 16, 64 - 965 Okonek, pokój nr 16..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 2 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 : I. Zakwaterowanie dotyczy ok. 25 szt. noclegów osobodni wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami. Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. 1 lub hotelu min. 2 gwiazdkowym , zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm., z wyposażeniem minimum: 1. obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie, 2. kwatera musi posiadać minimum 3 pokoje dwa dwuosobowe i jeden jednoosobowy, 3. powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 dla pokoju dwuosobowego i 10 m2 dla pokoju jednoosobowego, 4. pokoje z zestawem wyposażenia meblowego: a. łóżko lub łóżka jednoosobowe lub łóżko dwuosobowe, b. nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, c. biurko lub stół, d. krzesło lub krzesła lub inny mebel do siedzenia, e. wieszak ścienny na wierzchnią odzież. 5. obiekt wyposażony w łazienkę do wyłącznej dyspozycji myśliwych, 6. minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa, 7. instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, 8. kwatera musi posiadać szafkę na broń przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r., 9.bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu, 10. obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. II. wyżywienie: 1.Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00. 2.Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni w zależności od pory przybycia gości do kwatery obiad i lub kolację. 3.Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. 4.Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 do 16.00. 5.Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 do 22.00. 6.Możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania, 7.śniadanie składające się z: a.dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne, b.dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp. 8.obiad składający się z dwóch dań na ciepło: a.zupa np. pomidorowa, żurek, b.drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw, 9.kolacja składająca się z: a. danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje, b. danie na zimno jak śniadanie; 10.możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju; 11.możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji; 12.możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 2 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 2 : I. Zakwaterowanie dotyczy ok. 25 szt. noclegów osobodni wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami. Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. 1 lub hotelu min. 2 gwiazdkowym , zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm., z wyposażeniem minimum: 1. obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie, 2. kwatera musi posiadać minimum 3 pokoje dwa dwuosobowe i jeden jednoosobowy, 3. powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 dla pokoju dwuosobowego 4. pokoje z zestawem wyposażenia meblowego: a. łóżko lub łóżka jednoosobowe lub łóżko dwuosobowe, b. nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, c. biurko lub stół, d. krzesło lub krzesła lub inny mebel do siedzenia, e. wieszak ścienny na wierzchnią odzież. 5. obiekt wyposażony w łazienkę do wyłącznej dyspozycji myśliwych, 6. minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa, 7. instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, 8. kwatera musi posiadać szafkę na broń przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r., 9.bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu, 10. obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. II. wyżywienie: 1.Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00. 2.Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni w zależności od pory przybycia gości do kwatery obiad i lub kolację. 3.Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. 4.Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 do 16.00. 5.Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 do 22.00. 6.Możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania, 7.śniadanie składające się z: a.dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne, b.dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp. 8.obiad składający się z dwóch dań na ciepło: a.zupa np. pomidorowa, żurek, b.drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw, 9.kolacja składająca się z: a. danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje, b. danie na zimno jak śniadanie; 10.możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju; 11.możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji; 12.możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 6 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I. Zakwaterowanie dotyczy ok. 15 szt. noclegów osobodni wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami. Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. 1 lub hotelu min. 2 gwiazdkowym , zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm., z wyposażeniem minimum: 1. obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie, 2. kwatera musi mieć osobne wejście dla myśliwych i być oddzielona od miejsca stałego przebywania mieszkańców bądź też być zlokalizowana w osobnym budynku, 3. kwatera musi posiadać minimum 6 pokoi (4 szt. dwuosobowych i 2 szt. trzyosobowych), 4.powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 5. pokoje z zestawem wyposażenia meblowego: a. łóżko lub łóżka jednoosobowe lub łóżko dwuosobowe, b. nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, c. biurko lub stół, d. krzesło lub krzesła lub inny mebel do siedzenia, e. wieszak ścienny na wierzchnią odzież. 6.kwatera ma być wyposażona w minimum 3 łazienki do wyłącznej dyspozycji myśliwych 7. minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa, 8. instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, 9. kwatera musi posiadać szafkę na broń przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 6 jednostek broni, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r., 10.bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu, 11. obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. 12. obiekt wyposażony w salonik z kominkiem. II. wyżywienie: 1.Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00. 2.Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni w zależności od pory przybycia gości do kwatery obiad i lub kolację. 3.Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. 4.Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 do 16.00. 5.Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 do 22.00. 6.Możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania, 7.śniadanie składające się z: a.dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne, b.dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp. 8.obiad składający się z dwóch dań na ciepło: a.zupa np. pomidorowa, żurek, b.drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw, 9.kolacja składająca się z: a. danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje, b. danie na zimno jak śniadanie; 10.możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju; 11.możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji; 12.możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 10 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I. Zakwaterowanie dotyczy ok. 60 szt. noclegów osobodni wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami. Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. 1 lub hotelu min. 2 gwiazdkowym , zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm., z wyposażeniem minimum: 1. obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie, 2. kwatera musi mieć osobne wejście dla myśliwych i być oddzielona od miejsca stałego przebywania mieszkańców bądź też być zlokalizowana w osobnym budynku, 3. kwatera musi posiadać minimum 9 pokoi dwuosobowych 4. powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 5. pokoje z zestawem wyposażenia meblowego: a. łóżko lub łóżka jednoosobowe lub łóżko dwuosobowe, b. nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, c. biurko lub stół, d. krzesło lub krzesła lub inny mebel do siedzenia, e. wieszak ścienny na wierzchnią odzież. f. odbiornik TV 6. kwatera ma być wyposażona w minimum 3 łazienki do wyłącznej dyspozycji myśliwych 7. minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa, 8. instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, 9. kwatera musi posiadać szafkę na broń przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 15 jednostek broni, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r., 9. bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu, 10. obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. 11. bar przeznaczony do dyspozycji myśliwych, II. wyżywienie: 1.Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00. 2.Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni w zależności od pory przybycia gości do kwatery obiad i lub kolację. 3.Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. 4.Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 do 16.00. 5.Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 do 22.00. 6.Możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania, 7.śniadanie składające się z: a.dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne, b.dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp. 8.obiad składający się z dwóch dań na ciepło: a.zupa np. pomidorowa, żurek, b.drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw, 9.kolacja składająca się z: a. danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje, b. danie na zimno jak śniadanie; 10.możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju; 11.możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji; 12.możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.