eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grudziądz › Dostawy artykułów spożywczych - Nabiał, Warzywa sezonowe, Ziemniaki jadalne Nr sprawy DKw-220-06-2010

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-07

Grudziądz: Dostawy artykułów spożywczych - Nabiał, Warzywa sezonowe, Ziemniaki jadalne Nr sprawy DKw-220-06-2010
Numer ogłoszenia: 157846 - 2010; data zamieszczenia: 07.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 2 , ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych - Nabiał, Warzywa sezonowe, Ziemniaki jadalne Nr sprawy DKw-220-06-2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1: NABIAŁ (1)Jogurt naturalny bez cukru (CPV 15551310-1) w ilości około 620 kg; świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0.100 kg do 0.150 kg z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. (2)Produkt seropodobny (CPV 15540000-5) w ilości około 120 kg; w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. (3)Ser topiony - różne smaki ( (CPV 15542200-1) w ilości około 1350 kg; wielosmakowy, porcjowany świeży, w pierwszym gatunku, sztuka w kształcie prostokąta o wadze do 0.100 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. (4)Ser twardy (CPV 15544000-3) w ilości około 630 kg; podpuszczkowy dojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. (5)Serek homogenizowany naturalny bez cukru (CPV 15540000-5) w ilości około 150 kg; Serek homogenizowany naturalny pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. (6)Serek homogenizowany smakowy (CPV 15540000-5) w ilości około 700 kg; Serek homogenizowany o różnych smakach (np. wanilinowy, truskawkowy, itp.) pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. (7)Śmietana spożywcza 18% (CPV 15512000-0) w ilości około 2 050 kg; homogenizowana, w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu do 18% w opakowania o pojemności od 0.20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. (8)Twaróg (CPV 15542100-0) w ilości około 2000 kg; półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, format -kostka, o gramaturze od 0.20 kg do 0,25 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. (9)Serek twarogowo - śmietankowy typu -Grani- w ilości około 90 kg; w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu od 3% do 10%, pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg., z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 8 dni od daty dostawy. Okres realizacji zamówienia od 01.07.2010 r. do 30.06.2011 r. Część 2: WARZYWA SEZONOWE Lp.Nazwa produktu;Wspólny słownik zamówień (CPV);Norma;Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1 Brokuły świeże 03221430-9 PN-R-75369 120 2 Buraki ćwikłowe świeże 03221111-7 PN-R-75360 1750 3 Cebula 03221113-1 PN-85/R75359 2700 4 Cebula czerwona 03221113-1 PN-85/R75359 60 5 Fasola szparagowa świeża 03221212-5 PN/75-A-77001 400 6 Jabłka 03222320-2 PN-A-77608 1500 7 Kalafior świeży 03221420-6 PN-72/R-75361 200 8 Kapusta biała świeży 03221410-3 PN-85/R75359 2000 9 Kapusta czerwona świeża 03221410-3 PN-85/R75359 500 10 Koperek zielony 03221000-6 PN-R-75381 30 11 Marchew świeża 03221112-4 PN-85/R75359 3500 12 Natka pietruszki 03221000-6 PN-R-75381 30 13 Ogórek świeży 03221270-9 PN-85/R-75359 1000 14 Pieczarki 03221260-6 PN-75/R-75078 150 15 Pietruszka korzeniowa 03221110-0 PN-85/R75359 650 16 Pomidory świeże 03221240-0 PN-91/R-75368 850 17 Por świeży 03221000-6 PN-R-75521 400 18 Seler korzeniowy 03221120-3 PN-85/R75359 1350 Okres realizacji zamówienia od 01.07.2010 r. do 15.10.2010 r. Część 3: ZIEMNIAKI JADALNE Lp.;Nazwa produktu;Wspólny słownik zamówień (CPV);Norma;Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1. Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm. i podłużnej min. 5 cm. 03212100-1 PN-85/R75359 24000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie - załącznik nr 2 do siwz;

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art 144 ustawy Pzp. Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie: nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie o kwotę nie większą niż wynikająca ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podanego przez GUS w Monitorze Polskim w okresie trwania umowy, zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa, każdej zmiany która jest korzystna dla zamawiającego lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 2 ul. Sikorskiego 13/17 86-300 Grudziądz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.06.2010 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 2 ul. Sikorskiego 13/17 86-300 Grudziądz sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: (1)Jogurt naturalny bez cukru (CPV 15551310-1) w ilości około 620 kg; świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0.100 kg do 0.150 kg z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. (2)Produkt seropodobny (CPV 15540000-5) w ilości około 120 kg; w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. (3)Ser topiony - różne smaki ( (CPV 15542200-1) w ilości około 1350 kg; wielosmakowy, porcjowany świeży, w pierwszym gatunku, sztuka w kształcie prostokąta o wadze do 0.100 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. (4)Ser twardy (CPV 15544000-3) w ilości około 630 kg; podpuszczkowy dojrzewający, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0.500 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. (5)Serek homogenizowany naturalny bez cukru (CPV 15540000-5) w ilości około 150 kg; Serek homogenizowany naturalny pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg. Termin przydatnośZakład Karny Nr 2 ul. Sikorskiego 13/17 (6)86-300 Grudziądzci do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. (7)Serek homogenizowany smakowy (CPV 15540000-5) w ilości około 700 kg; Serek homogenizowany o różnych smakach (np. wanilinowy, truskawkowy, itp.) pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. (8)Śmietana spożywcza 18% (CPV 15512000-0) w ilości około 2 050 kg; homogenizowana, w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu do 18% w opakowania o pojemności od 0.20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. (9)Twaróg (CPV 15542100-0) w ilości około 2000 kg; półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, format(kostka), o gramaturze od 0.20 kg do 0,25 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. (10)Serek twarogowo - śmietankowy typu (Grani) w ilości około 90 kg; w pierwszym gatunku, o zawartości tłuszczu od 3% do 10%, pakowany w opakowania o pojemności od 0.100 do 0.150 kg., z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 8 dni od daty dostawy. Okres realizacji zamówienia od 01.07.2010 r. do 30.06.2011 r..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa sezonowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień (CPV) Norma Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1 Brokuły świeże 03221430-9 PN-R-75369 120 2 Buraki ćwikłowe świeże 03221111-7 PN-R-75360 1750 3 Cebula 03221113-1 PN-85/R75359 2700 4 Cebula czerwona 03221113-1 PN-85/R75359 60 5 Fasola szparagowa świeża 03221212-5 PN/75-A-77001 400 6 Jabłka 03222320-2 PN-A-77608 1500 7 Kalafior świeży 03221420-6 PN-72/R-75361 200 8 Kapusta biała świeży 03221410-3 PN-85/R75359 2000 9 Kapusta czerwona świeża 03221410-3 PN-85/R75359 500 10 Koperek zielony 03221000-6 PN-R-75381 30 11 Marchew świeża 03221112-4 PN-85/R75359 3500 12 Natka pietruszki 03221000-6 PN-R-75381 30 13 Ogórek świeży 03221270-9 PN-85/R-75359 1000 14 Pieczarki 03221260-6 PN-75/R-75078 150 15 Pietruszka korzeniowa 03221110-0 PN-85/R75359 650 16 Pomidory świeże 03221240-0 PN-91/R-75368 850 17 Por świeży 03221000-6 PN-R-75521 400 18 Seler korzeniowy 03221120-3 PN-85/R75359 1350.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ziemniaki jadalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień (CPV) Norma Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1. Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm. i podłużnej min. 5 cm. 03212100-1 PN-85/R75359 24000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.10.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.