eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świerzawa › Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkoły podstawowej w Sokołowcu, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Świerzawie, Przedszkola w Świerzawie, oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym ,osób dorosłych w tym starych, chorych, niepełnosprawnych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-04-19

Świerzawa: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkoły podstawowej w Sokołowcu, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Świerzawie, Przedszkola w Świerzawie, oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym ,osób dorosłych w tym starych, chorych, niepełnosprawnych.
Numer ogłoszenia: 157206 - 2013; data zamieszczenia: 19.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Miasta i Gminy , pl. Wolności 60, 59-540 Świerzawa, woj. dolnośląskie.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.Świerzawa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkoły podstawowej w Sokołowcu, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Świerzawie, Przedszkola w Świerzawie, oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym ,osób dorosłych w tym starych, chorych, niepełnosprawnych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów oraz uczniów i dzieci młodszych wskazanych przez M-GOPS w Świerzawie w okresach od maja 2013r do 31 grudnia 2013r. W związku z realizacją programu wieloletniego Pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie miasta i gminy Świerzawa Zamawiający zleca, a Wykonawca przyjmuje do wykonania przygotowanie i wydawanie oraz dostawę własnym specjalistycznym transportem gorących posiłków dla około 220 osób dziennie. Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach do : - Szkoła Podstawowa w Sokołowcu, - Gimnazjum w Świerzawie, - Zespół Szkolno Przedszkolny w Świerzawie, - Przedszkole w Świerzawie. Posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku - w dni w których odbywa się nauka w szkołach - w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Również wtedy, gdy dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkolne, dzieci objęte są tą formą pomocy - ten fakt należy zgłosić z trzydniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 1.Gorący posiłek dla klientów M-GOPS winien składać się z jednego gorącego dania tj. zupy z wkładką: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym z -wkładką - 100g porcja mięsa -waga po przetworzeniu , lub - min. 200g gotowanej - kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków z sosem. Dopuszcza się dwa razy w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj. ryba - 100g -waga po przetworzeniu lub gotowane na twardo jaka - 2 szt. lub - 200g dania jarskie np. kluski śląskie, pierogi, krokiety, gołąbki, naleśniki. Gorący posiłek dla klientów M-GOPS-u - np. zupa z wkładką będzie przygotowywany na pięć dni tygodnia poniedziałek - piątek i wydawany w godzinach od 14 00 do 15 30, w ilości około 120 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne - wg. uregulowań prawnych obowiązujących na dzień składania ofert - na terenie miasta Świerzawa, 2.Gorący posiłek dla uczniów i dzieci młodszych winien składać się jednego gorącego dania naprzemiennie tj. zupy lub drugiego dania: zupa: - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; drugie danie: - 100g porcja mięsa -waga po przetworzeniu, plus 150 - 200g -gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 100g-150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: - ryba - 100g -waga po przetworzeniu lub jaja - 2 szt. lub - 200g dania jarskie np. kluski śląskie, pierogi, krokiety, gołąbki, naleśniki. Posiłki dla uczniów i dzieci młodszych - w ilości około 100 posiłków dziennie będą przygotowywane przez pięć dni tygodnia - poniedziałek - piątek i wydawane będą w godzinach od 1200 do 1230 przy stołówkach szkolnych: w Szkole Podstawowej w Sokołowcu, w Zespole Szkolno Przedszkolnym w Świerzawie, w Przedszkolu w Świerzawie oraz w Gimnazjum w Świerzawie. Planowany jadłospis posiłków w cyklu 4 tygodniowym wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis, a modyfikacja jadłospisu spowodowana np., sezonowością dopuszczalna jest jedynie za pisemną zgodą Kierownika M-GOPS-u..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Wydłużenie czasu trwania umowy do 50% wartości zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wyłącznie Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki b.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania przedmiotu zamówienia: 1.zrealizował usługi, których okres obejmował wykonanie w ciągu trzech lat co najmniej jednej usługi zakończonej i odpowiadającej przedmiotowi i zakresowi i wartości odpowiadającemu przedmiotowi zamówienia potwierdzonej w wysokości nie mniejszej niż 140 000,00 brutto (dopuszcza się sumowanie zamówień w porównywalnym okresie), oraz potwierdzeniem że usługi zostały wykonane należycie . Zamawiający oceni spełnianie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów/oświadczeń złożonych wraz z ofertą, w skali spełnia - nie spełnia złożonych przez Wykonawców , a wymaganych przez zamawiającego dokumentów i oświadczeń - zgodnie ze Specyfikacją istotnych warunków zamówienia .

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    1)zrealizował usługi, których okres obejmował wykonanie w ciągu trzech lat co najmniej jednej usługi zakończonej i odpowiadającej przedmiotowi i zakresowi i wartości odpowiadającemu przedmiotowi zamówienia potwierdzonej w wysokości nie mniejszej niż 140 000,00 brutto , oraz potwierdzeniem że usługi zostały wykonane należycie .;
  • opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Dokumenty potwierdzające dysponowaniem tytułem prawnym do lokalu w celu przygotowania posiłków. 2) Dokumenty potwierdzające dysponowaniem tytułem prawnym do lokalu w celu wydawanie posiłków dla klientów M - GOPS. 3) Zaświadczenie Powiatowej Stacji Sanitarno -Epidemiologicznej potwierdzającej objęcie stałym nadzorem sanitarnym lokale przygotowywanie posiłków oraz wydawania posiłków 4) Atesty na termosy 5) Czterotygodniowy jadłospis z podaniem gramatury 6) Dokumenty potwierdzające dysponowaniem środkiem tranporu z atestem do przewożenia żywności

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Wydłużenie terminu realizacji umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.swierzawa.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Miasta i Gminy Świerzawa, Pl. Wolności 60, 59 -540 Świerzawa, pok. Nr 5a.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.04.2013 godzina 10:00, miejsce: Urząd Miasta i Gminy Świerzawa, 59-540 Świerzawa ul .Plac Wolności nr 60.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Realizacja programu wieloletniego - Pomoc Państwa w zakresie dożywiania.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.