eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieniawa › Przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-01-19

Sieniawa: Przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa
Numer ogłoszenia: 15534 - 2010; data zamieszczenia: 19.01.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 435514 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Sieniawa, Rynek 1, 37-530 Sieniawa, woj. podkarpackie, tel. 016 6227301, faks 016 6227301.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Gmina Sieniawa zs w Sieniawie zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie obiadów 3-daniowych (zupa, drugie danie, napój) dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów jednodaniowych do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialnej w Czercach, Szkoły Podstawowej w Czerwonej Woli, Szkoły Podstawowej w Rudce, Szkoły Podstawowej w Wylewie. 3. Obiady powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym. W przeciągu jednej dekady powinny odpowiadać następującym kryteriom: - zawartość energii powinna wynosić ok. 850 kcal; - udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; - udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; - udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%. 4. Zupy - należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem, lub mąką, sporadycznie zasmażką. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400g. 5. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób), produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski, itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane). 6. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata). 7. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych; - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. 8. Obiady dowożone jednodaniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju. Wykonawca zabezpiecza własny środek transportu oraz naczynia do wydawania posiłków w przypadku takiej konieczności. Długość tras dowozu posiłków wynosi : - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Dobrej - Sieniawa = 14 km, - Sieniawa - Szkoła Filialna w Czercach - Sieniawa = 12 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Czerwonej Woli - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Rudce - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Wylewie - Sieniawa = 4 km. 9. Wykonawca usługi, na podstawie kalkulacji własnej może dokonać sprzedaży posiłków innym osobom nie objętym niniejszym zamówieniem (nauczycielom, pracownikom, itp. ). 10. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nie objętym niniejszym zamówieniem w cenie równej jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki). CPV - 55.52.31.00-3 usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00-9 usługi dostarczania posiłków szkolnych IV. WARUNKI PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW: 1. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania wszystkich posiłków w wynajętych pomieszczeniach kuchennych w budynku Szkoły Podstawowej w Sieniawie, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do ich przygotowania i wydawania. Wykonawcy w/w pomieszczenie wraz z wyposażeniem włącznie z urządzeniami zostanie udostępnione odpłatnie na podstawie umowy najmu lokalu użytkowego zawartej z Gminą Sieniawa tj. właścicielem lokalu. Wykonawca zobowiązany jest do wykorzystywania lokalu wraz z wyposażeniem i urządzeniami zgodnie z przeznaczeniem na działalność będącą przedmiotem zamówienia. Odpłatność za pomieszczenie kuchenne wraz z wyposażeniem i urządzeniami będzie wynosić 10.00 zł netto + 22% VAT za 1 m2 miesięcznie zgodnie z Zarządzeniem Nr 90/08 Burmistrza Miasta i Gminy Sieniawa z dnia 10 września 2008r.w sprawie ustalenia stawek czynszu najmu za lokale użytkowe znajdujące się w zasobach komunalnych Miasta i Gminy Sieniawa. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użytkowanie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń. Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno - sanitarnych podczas przygotowywania, transportu, wydawania posiłków oraz po ich wydaniu, w placówkach oświatowych, w których prowadzone jest dożywianie. Wykonawca zobowiązany jest do zawarcia umowy na odbiór i unieszkodliwianie odpadów pokonsumpcyjnych. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Harmonogram dostarczania oraz miejsce wydawania posiłków Wykonawca ustali bezpośrednio z Dyrektorami poszczególnych Szkół. Dożywianiem objęte będą dzieci zakwalifikowane do tej formy pomocy przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieniawie. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu, energii elektrycznej, zimnej i ciepłej wody, zgodnie ze wskazaniem liczników oraz koszty wywozu nieczystości stałych. 2. Przewidywana ilość posiłków dofinansowywanych przez Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieniawie wynosi: - pełnych obiadów - około 140 dziennie, - ? pełnej porcji - około 35 dziennie, - obiadów jednodaniowych - około 145 dziennie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby obiadów w zależności od zainteresowania dzieci. Dzienny koszt pełnego obiadu nie może przekraczać 4,00 zł. netto na osobę. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 114072.00 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.01.2010.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hołowaty Hubert OTYLYA, Wierzbna 1, 37-500 Jarosław, kraj/woj. podkarpackie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 114072.00
  • Oferta z najniższą ceną: 114072.00 oferta z najwyższą ceną: 121079.00
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.