eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawa produktów i przetworów mlecznych oraz nabiałowych do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-07-09

Szczawno Zdrój: Dostawa produktów i przetworów mlecznych oraz nabiałowych do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A.
Numer ogłoszenia: 155126 - 2008; data zamieszczenia: 09.07.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, fax 074 8436764.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów i przetworów mlecznych oraz nabiałowych do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Dostawy produktów i przetworów mleczarskich oraz nabiałowych do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. Wymagania. Mleko 2% - PN-A-86003/AL; Śmietana 18% - PN-90/A 86050; Ser twarogowy półtłusty - PN-A 86300/AZ; Ser twarogowy chudy - PN-A 86300/AZ; Ser topiony Edamski, Tylżycki - PN-A 86300/AZ; Ser żółty: Gouda, Podlaski, Zamojski - PN-A 86230; Masło śmietankowe - PN-66/A-86233; Jogurt bezcukrowy - PN-83/A 86061; Mleko w proszku - PN-A 86024/A1; Kefir - PN-83/A 86061; Biokefir - PN-83/A 86061. Wykaz i ilość produktów. 1. CAMP. JOGURT FRUTTIS 4x125g - 1148 szt.; 2. CAMP. MLECZNA MISECZKA 4x125g - 278 szt.; 3. DANONE DESER GRATKA TRUSK. 24x120g - 135 szt.; 4. DANONE OWOCELLA 175g - 130 szt.; 5. DANONE PIANKA 70g - 190 szt.; 6. JOGURT DAGNY 125g - 4735 szt.; 7. JOGURT EMILIA 150g ŁOBŻENICA - 110 szt.; 8. ZOTT JOGURT NATURALNY B/CUKRU 200g - 3515 szt.; 9. ZOTT JOGURT NATURALNY B/CUKRU 400g - 553 szt.; 10. ZOTT JOGOBELLA 150g - 1620 szt.; 11. ZOTT JOGOBELLA LIGHT 150g - 643 szt.; 12. ZOTT JOGURT PRIMA 135g - 3740 szt.; 13. KEFIR 450g GOMI - 48 szt.; 14. KEFIR NATURALNY 200g ŚREM - 30 szt.; 15. KEFIR OWOCOWY 200g - 70 szt.; 16. KEFIR 180g - 100 szt.; 17. MASŁO EXTRA 200g - 510 szt.; 18. MASŁO MAZURSKIE EXTRA 200g - 21596 szt.; 19. MASŁO ŚMIETANKOWE 200g - 1100 szt.; 20. MASŁO WIEJSKIE 200g - 15680 szt.; 21. MIX EXTRA PASŁĘCKI 200g - 170 szt.; 22. GOST. MLEKO 2% 1L UHT - 140 szt.; 23. GOST. MLEKO 3,2% 1L UHT - 198 szt.; 24. MLEKO 2% FOLIA 1L - 31529 szt.; 25. MLEKO W PROSZKU PEŁNE 500g - 711 szt.; 26. MLEKO GRANULOWANE ODTŁUSZCZONE 250g - 200 szt.; 27. SER FETA 30% 270g - 42 szt.; 28. SER FETA 40% 270g - 39 szt.; 29. SER FETA 45% 270g - 47 szt.; 30. SEREK WIEJSKI 150g - 2779 szt.; 31. SER GOUDA WARMIA 1 kg - 200 kg; 32. SER GOUDA PLUS 1 kg - 300 kg; 33. SER EDAMSKI OSTROŁĘKA 1 kg - 123 kg; 34. HOCH.SER GOUDA 1 kg - 500 kg; 35. SER GOUDA 1 kg - 54 kg; 36. ZOTT SER PLASTRY 150g - 3553 szt.; 37. HOCHLAND SER TOP. PLASTRY 150g - 65 szt.; 38. SER KASZTELAŃSKI 1 kg - 136 kg; 39. SER KUROWIAK 1 kg - 109 kg; 40. SER MAZOWIECKI 1 kg - 109 kg; 41. SER MORSKI MLEKOVITA 1 kg - 52 kg; 42. SER ŻÓŁTY PASŁĘK 1 kg - 49 kg; 43. HOCHLAND SER VALBON BRIE 200g - 170 szt.; 44. HOCHLAND SER VALBON CAMEMBERT 180g - 223 szt.; 45. SER BRIE 125g - 525 szt.; 46. SER CAMEMBERT 120g - 500 szt.; 47. MAJONEZ 300 ml - 850 szt.; 48. MARGARYNA DOBREJ GOSPODYNI 250g - 3055 szt.; 49. MARGARYNA KASIA 250g - 786 szt.; 50. MARGARYNA MLECZNA BIELMAR 250g - 750 szt.; 51. MARGARYNA MLECZNA OLVIT 225g - 500 szt.; 52. OLEJ BESKIDZKI 0.5l - 225 szt.; 53. OLEJ BESKIDZKI 1l - 1152 szt.; 54. PASZTET DROBIOWY MIX 135g - 207 szt.; 55. PASZTET PROCHOWICKI 160g - 1620 szt.; 56. HOCHLAND KRĄŻKI MIXTETT, SORTETT 200g - 2488 szt.; 57. KIRI 100g - 707 szt.; 58. KOLUŚ SEREK KREMOWY NATURALNY 150g - 1069 szt.; 59. KOLUŚ SEREK SMAKOWY 150g - 1766 szt.; 60. SER TOPIONY HOCHLAND KRĄŻEK 8x25g - 200 szt.; 61. SER TOPIONY 60% TYCHY 100g - 1347 szt.; 62. TOSKA CATERING 20g - 27060 szt.; 63. ZOTT ZOTTARELLA 125g - 335 szt.; 64. ŚMIETANA 12% 250g - 12443 szt.; 65. ŚMIETANA 18% 250g - 40 szt.; 66. ŚMIETANKA DO KAWY 10x10g - 822 szt.; 67. HOCHLAND TWAROŻ.KANAPKOWY 150g - 52 szt.; 68. TWARÓG PÓŁTŁUSTY (folia, próżnia) 1kg - 2616 szt.; 69. TWARÓG PÓŁTŁUSTY (papier) 1kg - 2293 kg; 70. FROMAGE GÓRSKI MIX 80g - 1410 szt. W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 4:00 do 6:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.00.00 - Mleko i śmietana Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Oryginalny kod CPV: 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.07.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: 2.1 wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych; 2.2 wykonawców, którzy wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postę-powania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności; 2.3 wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania; 2.4 wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków. Zamawiający odrzuca ofertę, która: - jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia; - jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji; - zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia; - została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia; - zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88, lub błędy w obliczeniu ceny; - w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny; - jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewi-dencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 i art. 24 Prawa zamówień publicznych. B. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. A1 i A2 dla każdego partnera z osobna. Dodatkowo Wykonawcy składający tzw. ofertę wspólną zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do złożenia oferty i dołączenia do oferty pełnomocnictwa dla ww. podmiotu, stwierdzającego fakt jego umocowania. Wykonawcy działający w formie spółki cywilnej, w wypadku, gdy oferta podpisana zostanie przez jednego ze wspólników, zobowiązani są do dołączenia do oferty pełnomocnictwa dla tej osoby, chyba, że skuteczność złożonego oświadczenia woli wynika z umowy spółki cywilnej, która zostanie dołączona do oferty. Wyżej wymienione dokumenty żądane na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem . Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. X. Dokumenty i oświadczenia żądane na potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymogom stawianym przez Zamawiającego. W celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego w pkt. III SIWZ, Wykonawcy zobowiązani są do dołączenia do oferty oświadczenia, że posiada on na oferowane produkty niezbędne dokumenty badan i dopuszczeń do obrotu, certyfikatów i atestów wy-maganych przez stosowne przepisy i normy. Dokumenty te, atesty, certyfikaty itd. Wykonawcy zobowiązani będą do dołączenia dla Zamawiającego jako załączniki do protokołu odbioru każdej z wykonanej dostawy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A, ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.07.2008 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, sekretariat..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.