eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zgierz › Przedmiotem zamówienia jest organizacja szkoenia grupowego pod nazwąKUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-08-02

Zgierz: Przedmiotem zamówienia jest organizacja szkoenia grupowego pod nazwą: KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII.
Numer ogłoszenia: 154315 - 2013; data zamieszczenia: 02.08.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 263282 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy, ul. Barona 10, 95-100 Zgierz, woj. łódzkie, tel. 042 7164941, faks 042 7174160.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest organizacja szkoenia grupowego pod nazwą: KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Szkolenie przeznaczone jest dla 10 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Zgierzu, posiadających wykształcenie minimum podstawowe i brak przeciwwskazań zdrowotnych. 2.Celem szkolenia jest nabycie przez uczestników szkolenia wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych niezbędnych do pracy na stanowisku kucharza małej gastronomii z odpowiednimi kwalifikacjami zawodowymi. 3.Organizacja szkolenia: 1)Szkolenie musi zostać przeprowadzone dla nie więcej niż 10 osób w jednej grupie, z zastrzeżeniem, że Wykonawca zobowiązany będzie do uruchomienia szkolenia przy skierowaniu przez Zamawiającego co najmniej 8 osób w grupie. 2)Zajęcia muszą odbywać się codziennie, z wyjątkiem sobót i niedziel oraz dni ustawowo wolnych od pracy; czas trwania szkolenia w ciągu jednego dnia musi wynosić 6 godzin zegarowych. Harmonogram musi zakładać taką samą liczbę godzin zajęć dziennie dla każdego uczestnika szkolenia. 3)Przez godzinę zegarową kursu Zamawiający rozumie 60 minut zegarowych obejmujące zajęcia edukacyjne w wymiarze 45 minut oraz 15 minutową przerwę; Zamawiający nie dopuszcza kumulowania przerw w szczególności na zakończenie dnia zajęć. 4)Łączny czas szkolenia wynosi 180 godzin zegarowych, co stanowi, że szkolenie musi trwać 30 dni. 5)Szkolenie musi się odbywać na terenie Powiatu Zgierskiego lub poza nim, z zastrzeżeniem, że czas dojazdu od Placu Kilińskiego w Zgierzu do miejsca szkolenia nie może przekroczyć 1,5 godziny środkami komunikacji publicznej. 6)Wykonawca dla celów realizacji szkolenia musi dysponować: a.10 kasami fiskalnymi, z czego min. 4 - różnej marki-producenta i terminalem płatniczym, b.profesjonalnym, ciśnieniowym ekspresem gastronomicznym do kawy, c.odpowiednią ilością produktów żywnościowych, sprzętu, przyborów gastronomicznych, narzędzi i urządzeń gastronomicznych o stanie technicznym zapewniającym odpowiedni poziom szkolenia. 7)Wykonawca dla celów realizacji szkolenia zobowiązany jest zapewnić: a.odpowiednio wyposażoną salę dydaktyczną, adekwatną dla grupy dziesięcioosobowej, z osobnymi miejscami dla każdego uczestnika szkolenia z odpowiednim oświetleniem, ogrzewaniem, wentylacją i akustyką oraz spełniającą wszystkie wymogi określone przepisami z zakresu BHP - dla części teoretycznej szkolenia. b.pracownię gastronomiczną (pracownie gastronomiczne) dla grupy dziesięcioosobowej wyposażoną, odpowiednio dla zakresu szkolenia, w sprzęt i urządzenia gastronomiczne i spełniającą(e) wymagania sanitarno-epidemiologiczne - dla części teoretyczno - warsztatowej szkolenia. c.odzież ochronną dla każdego uczestnika szkolenia 8)Zamawiający wymaga, aby zajęcia przewidziane do realizacji Modułu V były przeprowadzone w zakładach gastronomicznych, stołówkach, restauracjach, firmach cateringowych itp. pod nadzorem opiekunów (instruktorów) zajęć praktycznych, w grupach liczących po 2-3 osoby, Zamawiający wymaga 1 opiekuna (instruktora) w każdym miejscu realizacji Modułu V. 9)Wykaz miejsc, w których będzie przeprowadzony Moduł V oraz wykaz opiekunów zajęć praktycznych (instruktorów) Wykonawca przedstawi Zamawiającemu najpóźniej przed upływem piątego dnia trwania szkolenia. Przy wyborze miejsc odbywania zajęć praktycznych Wykonawca, w miarę możliwości, uwzględni miejsce zamieszkania osoby bezrobotnej. 10)Wykonawca zobowiąże opiekunów zajęć praktycznych (instruktorów) do prowadzenia Indywidualnej Karty Zajęć Praktycznych każdego uczestnika szkolenia. 11)Wykonawca zobowiązany jest do uruchomienia szkolenia w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. 12)Termin zakończenia realizacji całości zamówienia: 31 pażdziernika 2013 roku. 4.Program szkolenia 1)Szkolenie musi odbywać się w formie kursu realizowanego według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu. 2)Program szkolenia musi zawierać: a)nazwę i zakres szkolenia, b)czas trwania i sposób organizacji szkolenia, c)wymagania wstępne dla uczestników szkolenia, d)cele szkolenia, e)plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar, z uwzględnieniem, w miarę potrzeby, części teoretycznej i części praktycznej, f)opis treści szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych, g)wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych, h)przewidziane sprawdziany i egzaminy, 3)Wykonawca musi wykorzystać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępnych w bazach danych, o których mowa w § 74 ust. 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 roku w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz. U. z 2010 r. Nr 177, poz. 1193 z późn. zm.) 4)Zakres tematyczny szkolenia musi składać się z następujących modułów: a)Moduł I - zajęcia teoretyczno-warsztatowe: -organizacja stanowiska i miejsca pracy zgodnie z zasadami BHP, -obsługa narzędzi, maszyn i urządzeń, które stanowią wyposażenie placówek gastronomicznych, -charakterystyka procesów technologicznych, -receptury gastronomiczne - przepisy kulinarne, -stosowanie zasad prawidłowego żywienia, -zestawianie potraw w posiłki - śniadanie, obiad, kolacja, -planowanie posiłków i układanie prostego menu w małej gastronomii, -obróbka wstępna produktów - mięs, warzyw, nabiału, -obróbka termiczna produktów, -dokonywanie oceny jakościowej surowców, półproduktów i gotowych potraw, -trendy w zakresie sporządzania receptur potraw i posługiwanie się nimi podczas wykonywania potraw, -zastosowanie nowoczesnych form przygotowania potraw dla obniżenia ich kosztów tworzenia, b)Moduł II - organizowanie imprez okolicznościowych: organizacja usługi cateringowej zgodnie z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy, -organizacja, planowanie i przeprowadzenie usług cateringowych w tym m.in.: bankietów, konferencji, szkoleń, imprez okolicznościowych, wesel, komunii, imprez plenerowych, firmowych, -aranżacje i prezentacje potraw, -projektowanie i organizacja imprez, -opracowywanie cen i kosztorysów usług cateringowych oraz ich rozliczanie, -dobór napojów alkoholowych do potraw, zasady sporządzania i serwowania napojów zimnych, -zasady przewozu wyrobów kulinarnych, -wyposażenie firmy cateringowej, -zajęcia warsztatowe z realizacji usługi cateringowej c)Moduł III - carving-rzeźbienie w owocach i warzywach: -narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, -podstawowe techniki stosowane przy przygotowywaniu dekoracji z warzyw i owoców, -sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, -zajęcia warsztatowe z rzeźbienia w warzywach i owocach. d)Moduł IV - obsługa kasy fiskalnej i terminalu płatniczego; obsługa klienta: -zajęcia warsztatowe z obsługi kasy fiskalnej i terminalu płatniczego, -kultura osobista i etyka zawodowa na stanowisku kucharza małej gastronomii, -postępowanie w przypadku reklamacji i zażaleń, -zajęcia warsztatowe z prawidłowego nakrycia stołu i artystycznego składania serwetek papierowych, materiałowych, flizelinowych, -zajęcia warsztatowe z obsługi ekspresu ciśnieniowego i przygotowywania różnego rodzaju kawy. e)Moduł V - zajęcia praktyczne. Zakres tematyczny Modułu V musi obejmować zagadnienia Modułu I-IV. f)Moduł VI - elementy przedsiębiorczości: -identyfikowanie szans i zagrożeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej na własny rachunek, -biznesplan, -źródła pozyskiwania kapitału na uruchomienie własnej firmy, -obowiązki wobec Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Urzędu Skarbowego, Państwowej Inspekcji Pracy, -aktywne metody pozyskiwania zleceń, -marketing i reklama, konkurencyjność i profesjonalizm jako element usług cateringowych. g)Moduł VII - egzamin z Modułu I - IV i VI 5)Czas trwania Modułu V (zajęcia praktyczne ) musi wynosić min. 40% całkowitej liczby godzin przypadających na realizację szkolenia. 6)Na ocenę końcową szkolenia składają się wyniki egzaminu (Moduł VII) oraz ocena z zajęć praktycznych (Moduł V). 7)Wykonawca, w przypadku ukończenia przez uczestnika szkolenia, musi wydać osobie bezrobotnej: a.zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji zgodne z § 75 ust. 3 rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010r. w sprawie standardów warunków prowadzenia usług rynku pracy (Dz. U. 177 poz. 1193 z późn. zm.), według wzoru Zamawiającego zawierające: a)numer z rejestru, b)Imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, c)nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, d)formę i nazwę szkolenia, e)okres trwania szkolenia, f)miejsce i datę wydania zaświadczenia lub innego dokumentu potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji, g)tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, h)podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie. na papierze kredowym matowym o gramaturze min. 150g b.certyfikat według wzoru Zamawiającego Ww. zaświadczenie i certyfikat powinny być wydane w ofertówce sztywnej otwieranej od góry i z prawej strony. i gdy jest do tego uprawniony: c.zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 11.01.2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 17.02.2012 r., poz. 186) 5.Wykonawca zobowiązany jest do ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków uczestników szkolenia nieposiadających prawa do stypendium oraz osoby, które w trakcie szkolenia podjęły zatrudnienie, inną pracę zarobkową lub działalność gospodarczą, po otrzymaniu pisemnej informacji (fax, e-mail lub inna forma) od Zamawiającego lub w przypadku otrzymania informacji o podjęciu zatrudnienia, innej pracy zarobkowej lub działalności gospodarczej od osoby biorącej udział w szkoleniu po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym. Wykonawca może obciążyć Zamawiającego kosztem polisy tylko do wysokości należnej za osoby rzeczywiście zgłoszone do ubezpieczenia, z zastrzeżeniem, że nie może wzrosnąć koszt przeszkolenia jednej osoby wynikający z preliminarza kosztów szkolenia. 6.Wykonawca musi dysponować odpowiednią kadrą dydaktyczną, co ma na celu prawidłową i terminową realizację szkolenia oraz zapewnienie jego wysokiej jakości. 7.Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać w pierwszym dniu szkolenia harmonogram zajęć i bezzwrotne materiały piśmienne, takie jak teczka lub segregator, notes - format A-4 oraz długopis, a także materiały dydaktyczne w formie drukowanej (tj. skrypty ze wszystkich obowiązkowych zakresów tematycznych zawartych w programie szkolenia). 8.Wykonawca musi zapewnić każdemu uczestnikowi szkolenia, każdego dnia zajęć odpowiednio zapakowaną kanapkę oraz herbatę, kawę, wodę. 9.Przedmiot zamówienia obejmuje dokonywanie przez Wykonawcę, zwrotu poniesionych przez skierowanego bezrobotnego rzeczywistych kosztów z tytułu przejazdu na szkolenie i z powrotem na zasadach określonych w umowie szkoleniowej zawartej z Wykonawcą szkolenia. 10.Wykonawca musi przed rozpoczęciem szkolenia oznakować pomieszczenia, materiały szkoleniowe i środki techniczne zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zamieszczonymi na stronie www.efs.gov.pl. 11.Oznakowanie polegać będzie w szczególności na umieszczeniu flagi Unii Europejskiej, logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, a także informacji o fakcie współfinansowania szkolenia ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Wszystkie dokumenty sporządzane na potrzeby szkolenia (materiały szkoleniowe, korespondencja, listy obecności, protokół zakończenia szkolenia, dziennik zajęć, zaświadczenia o ukończeniu szkolenia, sala wykładowa - plakaty itp.) zostaną oznakowane przez Wykonawcę zgodnie z ww. wytycznymi. 12.Zamawiający zobowiązuje się do przekazania przed rozpoczęciem szkolenia wszelkich materiałów promocyjno-informacyjnych w postaci plików oraz plakatów spełniających wymogi Unii Europejskiej w zakresie promocji i informacji. 13.Wykonawca zobowiązuje się do przechowywania dokumentacji związanej z realizacją szkolenia do dnia 31 grudnia 2020 roku oraz zarejestrowania szkolenia w internetowej bazie ofert szkoleniowych i bieżącego aktualizowania danych o szkoleniu. Szkolenie musi być zarejestrowane poprzez internetowy formularz elektroniczny dostępny na stronie www.inwestycjawkadry.info.pl 14.Wykonawca zobowiązuje się poddać kontroli dokonanej przez Instytucję Wdrażającą (Instytucję Pośredniczącą II stopnia) oraz inne uprawnione podmioty w zakresie prawidłowości realizacji projektu- Człowiek - najlepszym kapitałem-współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Projektu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie jest częścią projektu Człowiek - najlepszym kapitałem współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Projektu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.07.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Doskonalenia Zawodowego w Łodzi, ul. Łąkowa 4, 90-563 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 25875,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 22070,00

  • Oferta z najniższą ceną: 18270,00 / Oferta z najwyższą ceną: 29988,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.