eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pierzchnica › Dostawa artykółów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Pierzchnicy



Ogłoszenie z dnia 2008-01-22

Pierzchnica: Dostawa artykółów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Pierzchnicy
Numer ogłoszenia: 15167 - 2008; data zamieszczenia: 22.01.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Pierzchnicy, Kardynała Stefana Wyszyńskiego 5, 26-015 Pierzchnica, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3538170, fax 041 3538620.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykółów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Pierzchnicy.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych wg asortymentu z podziałem na pakiety: PAKIET NR 1 - mrożonki, PAKIET NR II - ryby i produkty rybne, PAKIET NR III - produkty mleczarskie, PAKIET NR IV - pieczywo, PAKIET NR V - jaja, PAKIET NR VI - produkty przemiału zbóż, PAKIET NR VII - olej, PAKIET NR VIII - mięso-wędliny, PAKIET IX - drób i podroby drobiowe, PAKIET NR X - owoce i warzywa, PAKIET NR XI - pozostałe artykuły spożywcze. Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w ciągu 8 miesięcy roku. Miejsce realizacji zamówienia - magazyny stołówki szkolnej Zespołu Szkół w Pierzchnicy. Sposób realizacji -zamówienia częściowe, wielkość dostawy uzależniona będzie od potrzeb stołówki i ustalana na bieżąco z intendentką stołówki w trakcie realizacji umowy. Formularze cenowe określają ilość produktów, jakie winny być dostarczone w okresie 8 miesięcy. Ilości mogą ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w stosunku do wielkości całego zamówienia ze względu na aktualne potrzeby. Ewentualne zmiany ilości mogą być uzależnione w szczególności od - ilości przygotowywanych posiłków. Przedmiot zamówienia obejmuje również transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz za i wyładunek.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 11.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 8.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy spełniają następujące warunki: 1. spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 Pzp. oraz inne wymagania określone w ustawie i specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 2. nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Pzp. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu poprzez analizę treści złożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów. Ocena wyżej wymienionych warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa następujące dokumenty: 1. wypełniony formularz ofertowy wg. wzoru określonego w załączniku nr 1, 2. wypełniony wykaz zamawianych towarów w poszczególnych pakietach od I do XI wg. wzoru określonego w załączniku nr 2, 3. oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków , określonych w art. 22 ust. 1 Pzp oraz art. 24 ust. 1 i 2 Pzp wg. wzoru , stanowiącego załącznik nr 3, 4. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie, o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej , wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 5. przedstawi oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem podatków do Urzędu Skarbowego, z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub przedstawi zaświadczenie, że uzyskuje przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanych decyzji właściwego organu. W przypadku składania oferty wspólnej, należy przedłożyć: 1.umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie, 2. ofertę z dokumentami dla każdego partnera z osobna

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pierzchnica.bip.jur.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół w Pierzchnicy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 5 26-015 Pierzchnica biuro kierownika gospodarczego.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.02.2008 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół w Pierzchnicy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 5 26-015 Pierzchnica biuro kierownika gospodarczego lub sekretariat Szkoły Podstawowej.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mrożonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka kompotowa kg 350. Fasola Szparagowa kg 200. Kalafior mrożony kg 200..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby i produkty rybne..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z morszczuka kg 500..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twarogowy biały kg 450, śmietana 18% 120L, mało ekstra kg 400, śmietana 30% 700L, mleko 100L, jogurty 150ml 1000szt, ser żółty 30kg, margaryna 50kg, serek waniliowy 150g 300szt..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb krojony 600g, chleb pszenny 600g, bułka kajzerka, bułka z jagodami, pączek nadziewany dżemem..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja szt 7500..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty przemiału zbóż..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna typ 500 400kg, ryż 600kg, mąka ziemniaczana 60kg..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Olej..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej roślinny z pierwszego tłoczenia 650 litrów..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.10.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mięso i wędliny.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso wieprzowe, wołowe i wędliny łącznie 4565 kg..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Drób i podroby drobiowe..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe, kurczaki, udka drobiowe, skrzydełka łącznie 2000 kg..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa i owoce..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pozostałe artykuły spożywcze..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pozostałe artykuły spożywcze w tym sól przyprawy sosy, makarony i zupy..
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 8.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.