eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Zakup usług na zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia w związku z finałem XVIII edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu



Ogłoszenie z dnia 2014-07-10

Warszawa: Zakup usług na zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia w związku z finałem XVIII edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu
Numer ogłoszenia: 150909 - 2014; data zamieszczenia: 10.07.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 623 19 23, faks 22 623 19 09.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Fundacja.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup usług na zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia w związku z finałem XVIII edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Wykonawca zapewni zakwaterowanie i wyżywienie w zwiazku z finałem XVIII edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu, która odbędzie się w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. gen. Franciszka Kamińskiego w Karolewie. W ramach projektu Wykonawca zapewni: 1. Zakwaterowanie, wraz ze śniadaniem, dla minimalnie 15, maksymalnie 24 osób, w pokojach jedno lub dwu-osobowych, oraz dla 1 osoby w pokoju jednoosobowym, z osobnym węzłem sanitarnym w każdym pokoju, w hotelu o standardzie co najmniej 2 gwiazdkowym lub innym równoważnym obiekcie, w terminie od dnia 20 marca 2014 r. do dnia 22 marca 2014 r. W przypadku gdy miejsce zakwaterowania będzie położone w odległości większej niż 1 km od Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. gen. Franciszka Kamińskiego w Karolewie (znajdującym się w: województwie warmińsko-mazurskim, w powiecie kętrzyńskim, w gminie Kętrzyn). Wykonawca zapewni transport uczestników z miejsca zakwaterowania do ww. obiektu i z powrotem, w terminie od dnia 20 marca 2014 r. do dnia 22 marca 2014 r., przy czym miejsce zakwaterowania nie powinno znajdować się w promieniu większym niż 25 km od granic administracyjnych wsi Karolewo (znajdującej się w: województwie warmińsko-mazurskim, w powiecie kętrzyńskim, w gminie Kętrzyn). Zamawiający przekaże imienną listę osób do zakwaterowania w dniu 19 marca 2014 r. 2. Wyżywienie, w miejscu zakwaterowania w wydzielonym miejscu dostępnym tylko dla osób znajdujących się na liście przekazanej przez Zamawiającego, zgodnie z poniższymi wymaganiami: w dniu 21 marca 2014 r.: - około godziny 20.00 - dla maksymalnie 35 osób kolacja w formie bufetu składająca się z co najmniej z dwóch dań mięsnych ciepłych oraz dania wegetariańskiego do wyboru, pieczywa, 4 rodzajów wędlin, 4 rodzajów serów, 4 rodzajów sałatek warzywnych, zimnych napojów (minimalnie 3 rodzaje), kawa, herbata. Uwagi ogólne: 1. Posiłki powinny być podane w temperaturze odpowiedniej do rodzaju dania w naczyniach zapewniajacych odpowiednia temperaturę. Do dyspozycji uczestników powinna być zastawa ceramiczna lub porcelanowa z kompletem sztućców platerowanych , serwetki papierowe oraz materiałowe. Stoły powinny być pokryte obrusami lub serwetami. 2. Dostarczone produkty żywnościowe powinny być świeże - powinny spełniać normy jakości produktów spożywczych. 3. Zamawiający zastrzega sobie, w trakcie realizacji umowy, prawo dostepu do wszystkich aestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. 4. Ponadto Wykonawca jest zobowiazany do: a. przestrzegania przepisów prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), b. estetycznego podawania posiłków, c. przygotowania i podania posiłków w terminie i miejscu, w którym będzie odbywało się spotkanie najpóźniej na 30 min. przed rozpoczeciem posiłku, d. zapewnienia obsługi kelnerskiej.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00 - Usługi świadczone przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Schemat III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zamek Reszel Kreativ Hotel Sp. z o.o., ul. Podzamcze 3, 11-440 Reszel, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 8676,42 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 6510,51

  • Oferta z najniższą ceną: 6510,51 / Oferta z najwyższą ceną: 6950,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Postępowanie prowadzone w trybie zapytania o cenę zgodnie z art. 69 - 73 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych (t.j. Dz. U z 2013 r. poz. 907 ze zm.) Uzasadnienie prawne: Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakosciowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Uzasadnienie faktyczne: przedmiotem zamówienia są usługi zapewnienia zakwaterowania i wyżywienia powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a szacunkowa wartość zamówienia jest mniejsza od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.