To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-04-30
Inowrocław: Dostawa posiłków dla dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach od stycznia 2014 do grudnia 2014
Numer ogłoszenia: 147848 - 2014; data zamieszczenia: 30.04.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 486520 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Inowrocław, ul. Królowej Jadwigi 43, 88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 3570251, faks 52 3540490.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa posiłków dla dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach od stycznia 2014 do grudnia 2014.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Inowrocławiu jako jednostka administracyjna Gminy Inowrocław realizuje zadanie własne pod nazwą Dostawa posiłków dla dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach od stycznia 2014 r. do grudnia 2014 r. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla dzieci klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Inowrocławiu uczęszczające do szkół na terenu Gminy Inowrocław, zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz.914) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r.o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tekst jednolity Dz.U. z 2011 r. Nr 212, poz.1263), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie pobierania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. 2007 Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji. Szczegółowy wykaz szkół wraz z ilością dostaw znajduje się w pkt III.4 SIWZ. 1. Zakres zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa, załadunek i rozładunek posiłków wraz z jednorazowymi naczyniami i sztućcami w dniach nauki w szkole. Wykonawca zadba o czystość termosów i środka transportu posiłków. Posiłki muszą posiadać wymaganą kaloryczność, a także być przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej, sanitarnej dla żywienia zbiorowego, nie później niż 12 godzin przed spożyciem. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 2. Rodzaj posiłku: raz w tygodniu zupa z bułką, cztery razy drugie danie w tym raz danie jarskie. Rodzaj zupy 250-350 cal - krupnik z ziemniakami - pomidorowa z makaronem - ogórkowa - kapuśniak - fasolowa - pieczarkowa - barszcz czerwony z makaronem - jarzynowa 7 - składnikowa Rodzaj drugiego dania 450-550 cal - filet drobiowy panierowany+ziemniaki+surówka - gulasz wieprzowy+kasza+ogórek kiszony - pieczeń wieprzowa+sos+ziemniaki+surówka - udko kurczaka+ziemniaki+marchewka - kotlet mielony+ziemniaki+buraczki - gołąbki+ziemniaki+sos pomidorowy - makaron spaghetti+sos boloński z mięsem mielonym - krokiety mięsne+kapusta gotowana - gulasz drobiowy z warzywami+ryż - pierogi z mięsem - pulpety w sosie pomidorowym lub koperkowym+ziemniaki - kotlet wieprzowy+ziemniaki+surówka Rodzaj dania jarskiego 450-550 cal - filet rybny+ziemniaki+surówka - naleśniki z dżemem lub serem - makaron z serem, masłem i cukrem - placki ziemniaczane z cukrem - ryż z jabłkiem i rodzynkami - pierogi z owocami lub serem - pierogi z kapustą i grzybami Żadne z dań nie może powtórzyć się w okresie 4 tygodni. 3. Gramatura posiłku: - ziemniaki, kasza, makaron, ryż 200 g, - mięso, ryba 100 g, - surówka, warzywa 100 g, - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, krokiety 300 g, - zupa 400 ml 4. Wykaz szkół i szacunkowa ilość zamawianych posiłków oraz naczynia. Dostawa posiłków wraz z próbkami do badań Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej łącznie z informacją określającą godzinę pakowania (próbka dostarczana codziennie do każdej ze szkół) w dniach nauki w godzinach między 9.00 a 11.00, a także zabieranie resztek pokarmów, brudnych termosów oraz zużytych naczyń i sztućców jednorazowych, zostanie szczegółowo ustalone z dyrektorami szkół i przekazne Wykonawcy przy zawarciu umowy w formie protokołu. Szacunkowa dzienna liczba porcji. - Gimnazjum w Żalinowie 17 porcji - Gimnazjum w Sławęcinku 23 porcji - Szkoła Podstawowa w Tupadłach 17 porcji - Szkoła Podstawowa w Turzanach 12 porcji - Szkoła Podstawowa w Górze 32 porcji - Szkoła Podstawowa w Jaksicach 45 porcje - Szkoła Podstawowa w Orłowie 21 porcji RAZEM 167 porcji dziennie 5. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z II połowy roku 2013 i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu, o której Zamawiający powiadomi Wykonawcę, a Wykonawcy z tego tytułu nie przysługuje żadne roszczenie. 6. Dla potrzeb badań żywności przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną codziennie do każdej ze szkół obowiązkowo należy dostarczyć próbki w następujących ilościach po 150 g każdej składowej części potrawy zgodnie z Rozporzadzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007.80.545 ze zm.). 7. Dowożone posiłki winny być dostarczone w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu: - zupa + 75 0C - gorące drugie danie + 63 0C - potrawy serwowane na zimno + 4 0C Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w specyfikacji istotnych warunków zamówienia kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Szacunkowa ilość posiłków od stycznia 2014 do grudnia 2014 - ok. 31 062 szt. Jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom w zależności od występujących w tym zakresie potrzeb. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.P.U.H. Oliwer, ul. 4-go Stycznia 34D, 88-190 Barcin, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 88639,79 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 96279,77
Oferta z najniższą ceną: 96279,77 / Oferta z najwyższą ceną: 214700,54
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z INOWROCŁAWIA
- Leasing używanego wozidła przegubowego.
- Usługa ochrony (SOC) stacji roboczych i serwerów w Urzędzie Miasta Inowrocławia
- Dostawę odczynników do wykonywania badań koagulologicznych wraz z dzierżawą dwóch analizatorów automatycznych na potrzeby Szpitala Wielospecjalistycznego im. dr. Ludwika Błażka w Inowrocławiu
- Zaimpregnowanie środkiem ogniochronnym zabudowy więźby dachowej w budynku ratusza przy al. Ratuszowej 36
- Rozdrabnianie odpadów wielkogabarytowych o kodzie: 20 03 07 oraz odpadów ulegających biodegradacji o kodzie: 20 02 01 na terenie RIPOK przy ul. Bagiennej 77 w Inowrocławiu.
- Pomiar oraz wyrównanie wysokości punktów w ramach modernizacji szczegółowej osnowy wysokościowej na terenie powiatu inowrocławskiego, województwo kujawsko-pomorskie
więcej: przetargi w Inowrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ DZIECI ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 9 WE WROCŁAWIU
- SP 77/5/2024 Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 77 im. T. Różewicza we Wrocławiu
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków
- świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie obiadów i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w szkołach podstawowych na terenie Gminy Tarnowo Podgórne
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 im. Henryka Sucharskiego we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.