eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Świadczenie usług hotelarskich wraz z usługą gastronomiczną

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-27

Białystok: Świadczenie usług hotelarskich wraz z usługą gastronomiczną
Numer ogłoszenia: 146410 - 2010; data zamieszczenia: 27.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wspierania Organizacji Pozarządowych , ul. Zwycięstwa 26c/3, 15-703 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 732 28 46, faks 85 732 28 46.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.owop.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: stowarzyszenie w partnerstwie z administracją samorządową.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług hotelarskich wraz z usługą gastronomiczną.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, a także wynajmu sali z wyposażeniem zapewniających przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu Podlaski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego; projekt realizowany jest w ramach Priorytetu VII, działanie 7.2, poddziałanie 7.2.2. 2. Charakterystyka usług hotelarskich: 2.1 hotel o standardzie co najmniej 3 gwiazdek w rozumieniu przepisów § 2 ust. 2 pkt. 1 rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. Nr 188 z 2004 r., poz. 1945), 2.2 hotel położony w Białymstoku lub poza jego granicami, w odległości do 30 km od granic administracyjnych Białegostoku, ze względu na obciążający charakter szkolenia preferowany będzie ośrodek położony w lesie, tak aby uczestnicy mieli możliwość regenerowania sił w terenie zielonym, z wyjątkiem III części zamówienia, 2.3 sala, w której będą prowadzone szkolenia, winna być klimatyzowana umożliwiająca przeprowadzenie szkolenia dla min. 20 osób, wyposażona w rzutnik multimedialny, ekran oraz flipchart, 2.4 bezpłatny dostęp do Internetu dla uczestników szkolenia, 2.5 pokoje 2 - osobowe z łazienkami i telewizorem. 3. Charakterystyka usług gastronomicznych: a) Śniadanie: śniadanie w formie bufetu szwedzkiego, b) Serwis w trakcie przerw kawowych obejmujący w szczególności kawę, herbatę, wodę mineralna, soki, ciasteczka, ciasta, mleczko; c) Obiad złożony z zupy, dania głównego, deseru oraz napojów, d) Kolacja zwykła złożona z dania głównego, zestawu zimnego oraz napoi, e) Kolacja uroczysta z zupy, dania głównego, zestawu zimnego, przekąsek i sałatek oraz napoi..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00-7, 55.30.10.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 15.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym przedmiotem zamówienia i oświadczy, że spełnia w/w warunek.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.owop.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wspierania Organizacji Pozarządowych, ul. Zwycięstwa 26 C, lok. 3, 15-703 Białystok.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.06.2010 godzina 15:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w zamkniętej kopercie w lok. 3 przy ul. Zwycięstwa, 26c, 15-703 Białystok.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 07.07.2010.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Przedmiot zamówienia dotyczy realizacji projektu pn. Podlaski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego; projekt realizowany jest w ramach Priorytetu VII, działanie 7.2, poddziałanie 7.2.2. 2. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 9 czerwca 2010 r., w lok. 3 przy ul. Zwycięstwa 26c w Białymstoku.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w zakresie I części zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, a także wynajmu sali na potrzeby organizacji następujących szkoleń: a) 10 dni szkoleniowych dla 20 osobowej grupy, przy czym szkolenia odbywać się będą w cyklach dwudniowych - 5 cykli szkoleń w 2010 r. (jedna grupa szkoleniowa, dla której organizowane będzie pięć cykli szkoleń). b) 30 dni szkoleniowych dla trzech 20 osobowych grup, tj. 15 cykli szkoleń w 2011 r. (trzy grupy szkoleniowe, dla których organizowane będzie po pięć cykli szkoleń).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00-7, 55.30.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 15.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w zakresie II części zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, a także wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń obejmujących 12 dni szkoleniowych dla 20 osobowej grupy w 4 cyklach szkoleń w 2010 r. (jeden cykl obejmuje 3 dni szkoleniowe).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00-7, 55.30.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w zakresie III części zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, a także wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń obejmujących 6 dni szkoleniowych dla 20 osobowej grupy w 2 cyklach szkoleń w 2010 r. (jeden cykl obejmuje 3 dni szkoleniowe) w hotelu położonym w Augustowie lub poza jego granicami, w odległości do 15 km od granic administracyjnych Augustowa w dniach 7 - 9 lipca oraz 3-5 sierpnia 2010 r..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00-7, 55.30.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 05.08.2010.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w zakresie IV części zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych, a także wynajmu sali na potrzeby organizacji szkoleń obejmujących 18 dni szkoleniowych dla 15 osobowej grupy w 6 cyklach szkoleń w 2011 r. (jeden cykl obejmuje 3 dni szkoleniowe).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00-7, 55.30.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.