Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-07-20
Bielawy: Dostawy artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 145277 - 2016; data zamieszczenia: 20.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsborowek.naszdps.pl/bip
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna w miarę potrzeb Zamawiającego dostawa artykułów żywnościowych wraz z rozładunkiem i wniesieniem na wskazane miejsce do Domu Pomocy Społecznej Borówek im. Krystyny Bochenek. Przedmiot zamówienia został podzielony na 12 zadań. Zadanie nr 1 Różne artykuły spożywcze 1. Cukier op. 1kg, kg 2700; 2. Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, op. 1 kg, kg 1300; 3. Mąka ziemniaczana op.1kg, kg 30; 4. Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg, kg 400; 5. Kasza jęczmienna wiejska, średnia, Select Horea lub równoważna op. 5 kg, kg 264; 6. Kasza gryczana op. 1-10 kg, kg 68; 7. Kasza manna płońska Polskie Młyny lub równoważna op. 1 kg, kg 146; 8. Ryż biały długoziarnisty, Aro lub równoważny, op. 1 kg, kg 369; 9. Pieprz ziołowy Aro lub równoważny, op. 30 g, kg0,5; 10. Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy Aro lub równoważny, op. 30g, kg 7; 11. Pieprz czarny ziarnisty, cały, Select Horea lub równoważny, op.16 g, kg 1,4; 12. Kwasek cytrynowy Aro lub równoważny, op. 20 g, kg 1; 13. Liść laurowy Aro lub równoważny op.7 g, kg 0,5; 14. Majeranek otarty, Aro lub równoważny op.120 g, kg 4; 15. Przyprawa do potraw Aro lub równoważna, op 1 kg, kg 80; 16. Przyprawa magii Knorr lub równoważna op. 200 g, lit. 70; 17. Barszcz biały w płynie, Kuchnia Polska lub równoważny, op. 480 ml, lit. 60; 18. Herbata granulowana, Golden Tea lub równoważna, op. 80 g. kg 150; 19. Płatki kukurydziane Aro lub równoważne, op. 1 kg, kg 130; 20. Płatki owsiane zwykłe Halina lub równoważne, op. 400 g, kg 190; 21. Płatki jęczmienne błyskawiczne Halina lub równoważne, op. 400 g, kg 170; 22. Groszek konserwowy Aro lub równoważny, op. 400 g netto, kg 120; 23. Kukurydza konserwowa Aro lub równoważna , op. 340 g. netto, kg 35; 24. Chrzan tarty Aro lub równoważny, op. 170 g., kg 20; 25. Majonez Aro lub równoważny, op. 1-10 kg, kg 130; 26. Ketchup Aro lub równoważny, op. 1-10 kg, kg 150; 27. Ćwikła z chrzanem Rolnik lub równoważna, op. 350 g, kg 20; 28. Koncentrat pomidorowy Dawtona lub równoważny, op. 1 kg, kg 240; 29. Budyń czekoladowy, waniliowy, śmietankowy Aro lub równoważny, op. 40 g, kg 40; 30. Kisiel truskawkowy, wiśniowy Aro lub równoważny, op. 38 g, kg 40; 31. Proszek do pieczenia Aro lub równoważny, op. 30 g., kg 3; 32. Herbatniki zwykłe typu Petit Buere aro lub równoważne, op. 100 g, kg 300; 33. Chrupki kukurydziane Aro lub równoważne op 80 g, kg 150; 34. Czekolada mleczna Aro lub równoważna, op. 100 g, kg 20; 35. Kakao ciemne , typu Baraqe Biedronka lub równoważne, op. 200g netto, kg 30; 36. Cukier waniliowy Aro lub równoważny, op. 16 g, kg 1,4; 37. Papryka mielona op 100-500g, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka, Aro lub równoważna, kg 1; 38. Rodzynki Aro lub równoważne, op. 100 g, kg 7; 39. Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska, Mispol lub równoważna, op. 400 g netto, kg 150; 40. Konserwa rybna - szprot w pomidorach, Aro lub równoważna, op. 170 g netto, kg 180; 41. Konserwa rybna w oleju- szprot, Aro lub równoważna, op. 170 g netto, kg 60; 42. Paprykarz szczeciński Łosoś Ustka lub równoważny, op 310 g netto, kg 50; 43. Konserwa - pasztet drobiowy, Marko lub równoważny, op 290 g netto, kg 70; 44. Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g, kg 70; 45. Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g, kg 35; 46. Mak suchy niebieski, kg 10; 47. Mix aromatów spożywczych na bazie spirytusu, Libella lub równoważny, op. 50 fiolek x 4,5 g, kg 1,5; 48. Ziele angielskie aro lub równoważne, op. 15 g, kg 1; 49. Żelatyna Aro lub równoważna, op. 45 g, kg 3; 50. Cukier puder Aro lub równoważny, op. 0,5 kg, kg 4,5; 51. Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % Aro lub równoważna, op. 250 g, kg 210. Zadanie nr 2 Warzywa przetworzone ,przetworzone owoce 1. Papryka konserwowa Łowicz lub równoważna, waga 660 g netto, kg 100; 2. Sałatka szwedzka Łowicz lub równoważna, waga 880 g netto, kg 200; 3. Sałatka łowicka lub równoważna, waga 450 g netto, kg 200; 4. Szczaw konserwowy Rolnik lub równoważny, waga 320 ml netto, kg 20; 5. Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony, Łowicz lub równoważny, waga 1 kg netto, kg 610; 6. Powidła śliwkowe lub marmolada Łowicz lub równoważne, waga 110 g netto, kg 25; 7. Ogórek konserwowy Łowicz lub równoważny, waga 475 g netto, kg 450; 8. Ogórek kiszony beczka, waga 75 kg netto, kg 800; 9. Kapusta kiszona beczka, waga 110 kg netto, kg 900. Zadanie nr 3 Jajka, kg 1000. Zadanie nr 4 Warzywa 1. Ziemniaki, kształtne, sortowane, kg 11200; 2. Marchew, kg 1200; 3. Pietruszka, kg 350; 4. Cebula, kg 750; 5. Seler, kg 350; 6. Por, kg 150; 7. Buraczki czerwone, kg 920; 8. Kapusta biała, kg 720; 9. Kapusta pekińska, kg 100; 10. Kapusta brukselka, kg 50; 11. Pieczarki, kg 300. 12. Sałata, kg 60; 13. Rzodkiewka, kg 10; 14. Papryka, kg 60; 15. Kalafior, kg 150; 16. Koper, kg 10; 17. Czosnek, kg 8; 18. Ogórek zielony,kg 1200; 19. Fasola, kg 150; 20. Pomidory, kg 800. Zadanie nr 5 Owoce 1. Jabłka, kg 4600; 2. Arbuzy sezonowo, kg 400; 3. Truskawki sezonowo, kg 100; 4. Rabarbar sezonowo, kg 70; 5. Wiśnie sezonowo, kg 100. Zadanie nr 6 Pieczywo 1. Chleb mieszany 40% mąka żytnia, 60% mąka pszenna, niekrojony, waga 0,5 kg, kg 12775; 2. Bułka pszenna 100g, kg 3520; 3. Bułka słodka drożdżowa z nadzieniem owocowym 100 g, kg 91; 4. Bułka tarta, kg 100; 5. Chleb razowy 0,5 kg, kg 183. Zadanie nr 7 Produkty mięsne, podroby oraz wędliny i wyroby wędliniarskie 1. Parówki drobiowe, kg 300; 2. Parówkowa wiedeńska, kg 300; 3. Mortadela, kg 140; 4. Kiełbasy średnio rozdrobnione podwawelska lub równoważna, kg 170; 5. Kiełbasy średnio rozdrobnione krakowska lub równoważna, kg 500; 6. Szynka piwna, kg 100; 7. Kiełbasy średnio rozdrobnione zwyczajna lub równoważna, kg 400; 8. Kiełbasa czosnkowa, kg 250; 9. Kiełbasa surowa biała, kg 15; 10. Baleron wieprzowy wędzony, kg 100; 11. Kiełbasy grubo rozdrobnione szynkowa /szynka kanapkowa lub równoważna, kg 100; 12. Baleron z indyka, kg 150; 13. Wędzonki szynka gotowana, kg 50; 14. Ogonówka, kg 100; 15. Wędzonka chłopska, kg 100; 16. Wieprzowina w galarecie, kg 150; 17. Wyroby prasowane szynka tyrolska lub równoważna, kg 200; 18. Zapiekanka drobiowa, kg 160; 19. Szynka drobiowa, kg 140; 20. Kiełbasy grubo rozdrobnione żywiecka lub równoważna, kg 200; 21. Polędwica drobiowa, kg 200; 22. Polędwiczka z warzywami, kg 250; 23. Kiełbasy grubo rozdrobnione zielonogórska lub równoważna, kg 300; 24. Kaszanka, kg 350; 25. Salceson włoski lub równoważny, kg 400; 26. Pasztet domowy koperkowy, kg 340; 27. Pasztetowa kremowa lub równoważny, kg 250; 28. Pieczeń drobiowa, kg 100; 29. Pieczeń rzymska lub równoważna, kg 180; 30. Kurczak faszerowany, kg 150; 31. Boczek wędzony bez żeberek, kg 250. Zadanie nr 8 Mleko i przetwory mleczarskie oraz tłuszcze 1. Masło śmietankowe 200 g kostka min, tłuszczu 70% lub równoważne, kg 1000; 2. Śmietana homogenizowana 12% o gramaturze 300 - 1000 g, kg 522; 3. Kefir 1,5% o gramaturze 330 - 1000 g, kg 1698; 4. Ser twarogowy - próżniowy zaw. tłuszczu nie mniej niż 3%, kg 798; 5. Ser żółty Gouda zaw. tłuszczu w s.m. min. 30% lu równoważny, kg 498; 6. Serek topiony zaw. tłuszczu min. 30%, 402; 7. Mleko w proszku odtłuszczone granulowane zaw. tłuszczu około 0,8 - 1%, kg 1698; 8. Jogurt owocowy kubek o gramaturze 120 g, 150g lub 250 g, kg 187; 9. Mix tłuszczowy do smarowania o zawartości tłuszczu 55 % w tym 40 % tł. roślinnego i 15 % tł. mlecznego kostka 200g. lub 400 g., kg 948. Zadanie nr 9 Ryby 1. Mrożony filet Miruny 5 SHP, kg 500; 2. Makrela wędzona, kg 384; 3. Solone płaty śledzi, kg 320. Zadanie nr 10 Kurczaki i wątróbka drobiowa 1. Kurczaki świeże całe, kg 1800; 2. Wątróbka drobiowa, kg 312. Zadanie nr 11 Półtusze wieprzowe, kg 2700. Zadanie nr 12. Ćwierci wołowe, kg 360..
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych w wysokości 20% wartości zamówienia podstawowego;
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsborowek.naszdps.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Borówek im. Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.07.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek im Krystyny Bochenek..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu
- Sukcesywne dostawy ryb, warzyw mrożonych, mięsa i wędlin
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 19 w Chorzowie, ul. Karpacka 15 - I/2024
- Sukcesywna dostawa soków, napojów i wody dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Sukcesywna dostawa ryb, przetworów rybnych oraz mrożonek owocowych i warzywnych na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 13 w Chorzowie, ul. Styczyńskiego 32 - I/2024
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.