eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bielawy › Dostawy artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-07-20

Bielawy: Dostawy artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 145277 - 2016; data zamieszczenia: 20.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsborowek.naszdps.pl/bip

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna w miarę potrzeb Zamawiającego dostawa artykułów żywnościowych wraz z rozładunkiem i wniesieniem na wskazane miejsce do Domu Pomocy Społecznej Borówek im. Krystyny Bochenek. Przedmiot zamówienia został podzielony na 12 zadań. Zadanie nr 1 Różne artykuły spożywcze 1. Cukier op. 1kg, kg 2700; 2. Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, op. 1 kg, kg 1300; 3. Mąka ziemniaczana op.1kg, kg 30; 4. Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg, kg 400; 5. Kasza jęczmienna wiejska, średnia, Select Horea lub równoważna op. 5 kg, kg 264; 6. Kasza gryczana op. 1-10 kg, kg 68; 7. Kasza manna płońska Polskie Młyny lub równoważna op. 1 kg, kg 146; 8. Ryż biały długoziarnisty, Aro lub równoważny, op. 1 kg, kg 369; 9. Pieprz ziołowy Aro lub równoważny, op. 30 g, kg0,5; 10. Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy Aro lub równoważny, op. 30g, kg 7; 11. Pieprz czarny ziarnisty, cały, Select Horea lub równoważny, op.16 g, kg 1,4; 12. Kwasek cytrynowy Aro lub równoważny, op. 20 g, kg 1; 13. Liść laurowy Aro lub równoważny op.7 g, kg 0,5; 14. Majeranek otarty, Aro lub równoważny op.120 g, kg 4; 15. Przyprawa do potraw Aro lub równoważna, op 1 kg, kg 80; 16. Przyprawa magii Knorr lub równoważna op. 200 g, lit. 70; 17. Barszcz biały w płynie, Kuchnia Polska lub równoważny, op. 480 ml, lit. 60; 18. Herbata granulowana, Golden Tea lub równoważna, op. 80 g. kg 150; 19. Płatki kukurydziane Aro lub równoważne, op. 1 kg, kg 130; 20. Płatki owsiane zwykłe Halina lub równoważne, op. 400 g, kg 190; 21. Płatki jęczmienne błyskawiczne Halina lub równoważne, op. 400 g, kg 170; 22. Groszek konserwowy Aro lub równoważny, op. 400 g netto, kg 120; 23. Kukurydza konserwowa Aro lub równoważna , op. 340 g. netto, kg 35; 24. Chrzan tarty Aro lub równoważny, op. 170 g., kg 20; 25. Majonez Aro lub równoważny, op. 1-10 kg, kg 130; 26. Ketchup Aro lub równoważny, op. 1-10 kg, kg 150; 27. Ćwikła z chrzanem Rolnik lub równoważna, op. 350 g, kg 20; 28. Koncentrat pomidorowy Dawtona lub równoważny, op. 1 kg, kg 240; 29. Budyń czekoladowy, waniliowy, śmietankowy Aro lub równoważny, op. 40 g, kg 40; 30. Kisiel truskawkowy, wiśniowy Aro lub równoważny, op. 38 g, kg 40; 31. Proszek do pieczenia Aro lub równoważny, op. 30 g., kg 3; 32. Herbatniki zwykłe typu Petit Buere aro lub równoważne, op. 100 g, kg 300; 33. Chrupki kukurydziane Aro lub równoważne op 80 g, kg 150; 34. Czekolada mleczna Aro lub równoważna, op. 100 g, kg 20; 35. Kakao ciemne , typu Baraqe Biedronka lub równoważne, op. 200g netto, kg 30; 36. Cukier waniliowy Aro lub równoważny, op. 16 g, kg 1,4; 37. Papryka mielona op 100-500g, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka, Aro lub równoważna, kg 1; 38. Rodzynki Aro lub równoważne, op. 100 g, kg 7; 39. Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska, Mispol lub równoważna, op. 400 g netto, kg 150; 40. Konserwa rybna - szprot w pomidorach, Aro lub równoważna, op. 170 g netto, kg 180; 41. Konserwa rybna w oleju- szprot, Aro lub równoważna, op. 170 g netto, kg 60; 42. Paprykarz szczeciński Łosoś Ustka lub równoważny, op 310 g netto, kg 50; 43. Konserwa - pasztet drobiowy, Marko lub równoważny, op 290 g netto, kg 70; 44. Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g, kg 70; 45. Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g, kg 35; 46. Mak suchy niebieski, kg 10; 47. Mix aromatów spożywczych na bazie spirytusu, Libella lub równoważny, op. 50 fiolek x 4,5 g, kg 1,5; 48. Ziele angielskie aro lub równoważne, op. 15 g, kg 1; 49. Żelatyna Aro lub równoważna, op. 45 g, kg 3; 50. Cukier puder Aro lub równoważny, op. 0,5 kg, kg 4,5; 51. Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % Aro lub równoważna, op. 250 g, kg 210. Zadanie nr 2 Warzywa przetworzone ,przetworzone owoce 1. Papryka konserwowa Łowicz lub równoważna, waga 660 g netto, kg 100; 2. Sałatka szwedzka Łowicz lub równoważna, waga 880 g netto, kg 200; 3. Sałatka łowicka lub równoważna, waga 450 g netto, kg 200; 4. Szczaw konserwowy Rolnik lub równoważny, waga 320 ml netto, kg 20; 5. Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony, Łowicz lub równoważny, waga 1 kg netto, kg 610; 6. Powidła śliwkowe lub marmolada Łowicz lub równoważne, waga 110 g netto, kg 25; 7. Ogórek konserwowy Łowicz lub równoważny, waga 475 g netto, kg 450; 8. Ogórek kiszony beczka, waga 75 kg netto, kg 800; 9. Kapusta kiszona beczka, waga 110 kg netto, kg 900. Zadanie nr 3 Jajka, kg 1000. Zadanie nr 4 Warzywa 1. Ziemniaki, kształtne, sortowane, kg 11200; 2. Marchew, kg 1200; 3. Pietruszka, kg 350; 4. Cebula, kg 750; 5. Seler, kg 350; 6. Por, kg 150; 7. Buraczki czerwone, kg 920; 8. Kapusta biała, kg 720; 9. Kapusta pekińska, kg 100; 10. Kapusta brukselka, kg 50; 11. Pieczarki, kg 300. 12. Sałata, kg 60; 13. Rzodkiewka, kg 10; 14. Papryka, kg 60; 15. Kalafior, kg 150; 16. Koper, kg 10; 17. Czosnek, kg 8; 18. Ogórek zielony,kg 1200; 19. Fasola, kg 150; 20. Pomidory, kg 800. Zadanie nr 5 Owoce 1. Jabłka, kg 4600; 2. Arbuzy sezonowo, kg 400; 3. Truskawki sezonowo, kg 100; 4. Rabarbar sezonowo, kg 70; 5. Wiśnie sezonowo, kg 100. Zadanie nr 6 Pieczywo 1. Chleb mieszany 40% mąka żytnia, 60% mąka pszenna, niekrojony, waga 0,5 kg, kg 12775; 2. Bułka pszenna 100g, kg 3520; 3. Bułka słodka drożdżowa z nadzieniem owocowym 100 g, kg 91; 4. Bułka tarta, kg 100; 5. Chleb razowy 0,5 kg, kg 183. Zadanie nr 7 Produkty mięsne, podroby oraz wędliny i wyroby wędliniarskie 1. Parówki drobiowe, kg 300; 2. Parówkowa wiedeńska, kg 300; 3. Mortadela, kg 140; 4. Kiełbasy średnio rozdrobnione podwawelska lub równoważna, kg 170; 5. Kiełbasy średnio rozdrobnione krakowska lub równoważna, kg 500; 6. Szynka piwna, kg 100; 7. Kiełbasy średnio rozdrobnione zwyczajna lub równoważna, kg 400; 8. Kiełbasa czosnkowa, kg 250; 9. Kiełbasa surowa biała, kg 15; 10. Baleron wieprzowy wędzony, kg 100; 11. Kiełbasy grubo rozdrobnione szynkowa /szynka kanapkowa lub równoważna, kg 100; 12. Baleron z indyka, kg 150; 13. Wędzonki szynka gotowana, kg 50; 14. Ogonówka, kg 100; 15. Wędzonka chłopska, kg 100; 16. Wieprzowina w galarecie, kg 150; 17. Wyroby prasowane szynka tyrolska lub równoważna, kg 200; 18. Zapiekanka drobiowa, kg 160; 19. Szynka drobiowa, kg 140; 20. Kiełbasy grubo rozdrobnione żywiecka lub równoważna, kg 200; 21. Polędwica drobiowa, kg 200; 22. Polędwiczka z warzywami, kg 250; 23. Kiełbasy grubo rozdrobnione zielonogórska lub równoważna, kg 300; 24. Kaszanka, kg 350; 25. Salceson włoski lub równoważny, kg 400; 26. Pasztet domowy koperkowy, kg 340; 27. Pasztetowa kremowa lub równoważny, kg 250; 28. Pieczeń drobiowa, kg 100; 29. Pieczeń rzymska lub równoważna, kg 180; 30. Kurczak faszerowany, kg 150; 31. Boczek wędzony bez żeberek, kg 250. Zadanie nr 8 Mleko i przetwory mleczarskie oraz tłuszcze 1. Masło śmietankowe 200 g kostka min, tłuszczu 70% lub równoważne, kg 1000; 2. Śmietana homogenizowana 12% o gramaturze 300 - 1000 g, kg 522; 3. Kefir 1,5% o gramaturze 330 - 1000 g, kg 1698; 4. Ser twarogowy - próżniowy zaw. tłuszczu nie mniej niż 3%, kg 798; 5. Ser żółty Gouda zaw. tłuszczu w s.m. min. 30% lu równoważny, kg 498; 6. Serek topiony zaw. tłuszczu min. 30%, 402; 7. Mleko w proszku odtłuszczone granulowane zaw. tłuszczu około 0,8 - 1%, kg 1698; 8. Jogurt owocowy kubek o gramaturze 120 g, 150g lub 250 g, kg 187; 9. Mix tłuszczowy do smarowania o zawartości tłuszczu 55 % w tym 40 % tł. roślinnego i 15 % tł. mlecznego kostka 200g. lub 400 g., kg 948. Zadanie nr 9 Ryby 1. Mrożony filet Miruny 5 SHP, kg 500; 2. Makrela wędzona, kg 384; 3. Solone płaty śledzi, kg 320. Zadanie nr 10 Kurczaki i wątróbka drobiowa 1. Kurczaki świeże całe, kg 1800; 2. Wątróbka drobiowa, kg 312. Zadanie nr 11 Półtusze wieprzowe, kg 2700. Zadanie nr 12. Ćwierci wołowe, kg 360..

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych w wysokości 20% wartości zamówienia podstawowego;

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsborowek.naszdps.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Borówek im. Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.07.2016 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek im Krystyny Bochenek..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.