eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bieliny › Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Gimnazjum w Bielinach w roku szkolnym 2007/2008

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-08-14

Bieliny: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Gimnazjum w Bielinach w roku szkolnym 2007/2008
Numer ogłoszenia: 141940 - 2007; data zamieszczenia: 14.08.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Bieliny, ul. Partyzantów 17, 26-004 Bieliny, woj. świętokrzyskie, fax 041 3026107.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bieliny.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Gimnazjum w Bielinach w roku szkolnym 2007/2008.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych z podziałem na pakiety: -Pakiet Nr1 - mięso i wędliny, -Pakiet Nr 2 - warzywa i owoce, -Pakiet Nr 3 - ryby i mrożonki, -Pakiet Nr 4 - przyprawy i koncentraty, -Pakiet Nr 5 - pozostałe artykuły żywnościowe.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00 - 01.00.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa Oryginalny kod CPV: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Oryginalny kod CPV: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.11.90.00 - Mięsa różne Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.90.00 - Mięsa różne Oryginalny kod CPV: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.06.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości: PAKIET NR 1 - 600,00 zł PAKIET NR 2 - 500,00 zł PAKIET NR 3 - 200,00 zł PAKIET NR 4 - 200,00 zł PAKIET NR 5 - 400,00 zł w nieprzekraczalnym terminie do dnia 22 sierpnia 2007 r. do godz.10.00..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: 1.Posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4.Spełniają warunki określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 5.Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 i nie podlegają wykluczeniu w myśl art. 24 Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U. Nr 19 poz. 177). 6.Złożą oświadczenie, że spełniają warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 44 ustawy prawo zamówień publicznych. 7.Wniosą wadium w wymaganym terminie, wysokości i formie; Metoda spełnia/ nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Dokument potwierdzający dopuszczenie Wykonawcy do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, (w przypadku składania oferty wspólnie wymóg dotyczy wszystkich wspólników) b) Oświadczenie o treści określonej w art. 22 ust. 1, art. 24 ust. 1 i 2 oraz art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych - wg wzoru określonego w załączniku Nr 3 do SIWZ, (w przypadku składania oferty wspólnie wymóg dotyczy wszystkich wspólników)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.eobip.bieliny.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Bieliny, ul. Partyzantów 17, pokój nr 10.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.08.2007 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Bieliny, ul. Partyzantów 17, pokój nr 14.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nier dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: -Pakiet Nr1 - mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PAKIET NR 1 - MIĘSO 1 Łopatka b/k(świeża,nie mrożona) kg 2500 2 Wołowina(świeża,nie mrożona) kg 200 3 Kiełbasa wiejska kg 650 4 Kurczaki(świeże,nie mrożone) kg 1800 5 Boczek(bez żeberek) kg 550 6 Udko kurczaka(świeże,nie mrożone) kg 900 7 Kości schabowe kg 250 8 Korpusy drobiowe(świeże,nie mrożone) kg 100 9 Podgardle wędzone kg 180 10 Filet z kurczaka(świeży,nie mrożony) kg 600 11 Karczek(świeży,nie mrożony) kg 400 12 Schab b/k(świeży,nie mrożony) kg 500 13 Mięso od szynka b/k(świeże,nie mrożone) kg 200 14 Kości schabowe wędzone kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.90.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet Nr 2 - warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Brukselka kg 35 2 Buraki czerwone kg 800 3 Cebula kg 600 4 Cytryny kg 20 5 Fasola jaś kg 300 6 Fasola konserwowa(opak.min.250g) kg 30 7 Fasolka szparagowa kg 30 8 Groch łupany(opak.min.0,5kg) kg 160 9 Groszek zielony(opak.min.500g) litr 70 10 Jabłka kg 1000 12 Kalafiory szt 50 13 Kapusta biała kg 1800 14 Kapusta czerwona kg 600 15 Kapusta kiszona kg 800 16 Kapusta pekińska kg 270 17 Koperek(waga pęczka 30g) pęczek 150 18 Kukurydza konserwowa(opak.min.250g) kg 50 19 Marchew kg 2500 20 Natka pietruszki(waga pęczka 30g) pęczek 260 21 Ogórki kwaszone(opak.min. 5kg) kg 1000 22 Ogórki świeże kg 150 23 Papryka czerwona (świeża) kg 150 24 Pieczarki kg 700 25 Pietruszka (korzeń) kg 500 26 Pomidory kg 200 27 Pory kg 35 28 Sałata zielona główka 400 29 Seler (korzeń) kg 450 30 Ziemniaki (opak.min. 25kg) kg 21000 31 Szczypior(waga pęczeka 30g) pęczek 110 32 Mandarynka kg 900 33 Ogórek konserwowy kg 320 34 Papryka konserwowa kg 80 35 Banany kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: - Pakiet Nr 3 - ryby i mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet z mintaja (kostka mrożony, opak. min. 5 kg) kg 900 2 Knedle z owocami (mrożone opak.min. 4,5kg) kg 400 3 Pyzy z mięsem (mrożone opak.min. 4,5kg) kg 400 4 Filet z morszczuka (płaty,mrożone,opak.min.5kg) kg 400 5Mieszanka kompotowa(mrożonka wieloowocowa opak.min..5kg) kg 1000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: -Pakiet Nr 4 - przyprawy i koncentraty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2 Koperek (suszony - opak.min. 500g) kg 6 3 Kwasek cytrynowy(opak.min.500g) kg 8 4 Liść laurowy(opak.min.100g) kg 2 5 Majeranek(opak.min. 500g) kg 6 6 Napój cytrynowy (w proszku wydajność1kg na 10l) kg 70 7 Napój jabłkowy (w proszku wydajność1kg na 10l) kg 60 8 Napój malinowy (w proszku wydajność1kg na 10l) kg 60 9 Napój truskawkowy(w proszku wydajność1kg na 10l) kg 60 10 Napój wiśniowy (w proszku wydajność1kg na 10l) kg 70 11Napój z czarnej porzeczki (w proszku wydajność1kg na 10l) kg 70 12 Natka pietruszki (suszona opak.min.500g)) kg 6 13 Papryka słodka(opak.min. 800g) kg 8 14 Pieprz czarny(opak.min.1kg) kg 17 15 Przyprawa do drobiu(opak.min.600g) kg 20 16 Przyprawa do mięs(opak.min.600g) kg 20 17 Przyprawa do ryb(opak.min.600g) kg 20 18 Przyprawa do zup i innych potraw(opak.min.12,5kg) kg 150 19 Przyprawa w płynie do zup(opak.min.37kg) kg 370 20 Rosół instant jarzynowy(opak.min.12,5kg) kg 100 21 Rosół instant z kury(opak.min.12,5kg) kg 25 22 Rosół instant uniwersalny(opak.min.12,5kg) kg 25 23 Sos boloński(opak.min.800g, wydajność1kg na 10l) kg 35 24 Sos pieczeniowy(opak.min.800g wydajność1kg na 10l)) kg 35 25 Sos sałatkowy, ogrodowy(opak.min.800g) kg 20 26 Sól biała(opak.min.1kg) kg 300 27 Sól ziołowa(opak.min.1kg) kg 1 28 Syrop malinowy(opak.min.6,5kg wydajność1kg 10l) kg 60 29 Syrop pomarańczowy(opak.min.6,5kg wydajność1kg 10l) kg 60 30 Syrop truskawkowy(opak.min.6,5kg wydajność1kg 10l) kg 60 31 Syrop wiśniowy(opak.min.6,5kg wydajność1kg 10l) kg 60 32 Ziele angielskie(opak.min.600g) kg 3 33 Proszek do pieczenia kg 15.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: -Pakiet Nr 5 - pozostałe artykuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Cukier (opak.min.1kg) kg 1900 2 Herbata expres (opak.min.500g) kg 20 3 Jaja(M 53-63) szt 7000 4 Kasza jęczmienna(opak.min. 1kg) kg 800 5 Makaron wyborowy(opak.min. 1kg) kg 1600 6 Masło extra(zawartość tłuszczu min. 75%) kg 60 7 Mąka pszenna poznańska(typ 500) kg 1300 8 Mąka ziemniaczana(opak.min.1kg) kg 200 9 Mleko (zawar, tłuszczu3,2%, opak.min. 1l) litr 400 10 Olej uniwersalny,rzepakowy (w opak. 5 l) litr 1600 11 Ryż(opak.min.1kg) kg 500 12 Ser twarogowy półtłusty(zawar.tłuszcz 15%) kg 400 13 Śmietana 18%(opak.min. 0,4l) litr 750 14 Śmietana 36%(opak.min. 0,5l) litr 210 15 Barszcz biały w płynie(zakwas,opak.min.0,5l) litry 380 16 Koncentrat pomidorowy(30% opak.min. 1000g) litry 230 17 Majonez(opak.min.5l) litry 70 18 Baton czkoladowo orzechowy(waga min. 39 g) szt 3000 19 Chrzan tarty(opak.min.200g,bez zalewy octowej) kg 10 20 Margaryna kg 60 21 Wafle (blaty tortowe) op 500 22 Galaretka owocowa kg 150 23 Kisiel owocowy kg 200 24 Lizaki szt 3000 25 Ser żółty kg 30 26 Marmolada wieloowocowa kg 210 27 Budyń kg 200 28 Dżem truskawkowy kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.20.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.