Ogłoszenie z dnia 2016-07-15
Kraśnik: Świadczenie usługi przygotowywania i wydawania gorących posiłków
Numer ogłoszenia: 138703 - 2016; data zamieszczenia: 15.07.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 4a, 23-210 Kraśnik, woj. lubelskie, tel. 081 825 41 35, faks 081 825 15 80.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi przygotowywania i wydawania gorących posiłków.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowywania i wydawania gorących posiłków na rzecz osób dorosłych (w tym bezdomnych), skierowanych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego, na następujących warunkach: 1) Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki w dni od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt). 2) Gorący posiłek tygodniowo powinien się składać z następujących dań: a) danie mięsne 3 x w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż - min. 300 g, mięso-min. 100 g, surówka - min. 100 g), b) danie jarskie 2 x w tygodniu (min. 400g), c) zupa na wywarze mięsnym 5 x w tygodniu (min. 400 ml z pieczywem, makaronem lub ryżem). 3) Kaloryczność gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 4) Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia miejsca realizacji zamówienia w granicach administracyjnych miasta Kraśnik w dzielnicy Starej Kraśnika. 5) Miejsce realizacji zamówienia musi spełniać wymogi sanitarne i być dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną do obrotu. 6) Wydawanie gorących posiłków osobom uprawnionym będzie odbywać się w godzinach od 12.00 do 14.00. 7) Wydawanie posiłków gorących będzie polegać na wydaniu kompletu obiadu w jednorazowych zamykanych pojemnikach. 8) Należy zastosować zróżnicowany jadłospis. Informację o rodzaju wydawanych posiłków należy podać do wiadomości publicznej, poprzez codzienne jej wywieszanie w miejscu wydawania posiłków. 9) Szacuje się, że liczba osób uprawnionych do korzystania z posiłków będzie wynosić średnio 20 osób dziennie. 10) W okresie trwania umowy szacuje się wydanie około 480 szt. kompletów obiadowych. 11) W czasie obowiązywania umowy ilość posiłków może ulec zmniejszeniu, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek. 12) Wykonawca odpowiada za zgodność jakości wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich norm higieniczno- -sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.07.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Handlowo-Usługowa JAR-KRAS 2, ul. Osterwy 4/32, 23-200 Kraśnik, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3555,56 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3600,00
Oferta z najniższą ceną: 3600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3600,00
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Wybór ww. trybu udzielenia zamówienia uzasadniony jest następującymi przesłankami faktycznymi: bieżąca umowa została rozwiązana z przyczyn leżących po stronie wykonawcy - wykonawca bez porozumienia z zamawiający zmienił miejsce świadczenia usługi, przy czym lokal nie spełnia wymagań i norm Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Wykonawca poinformował zamawiającego w dniu 12 lica 2016 r., że nie będzie w stanie realizować umowy od dnia 16.07.2016 r. Z uwagi na powyższe nastąpiła wyjątkowa sytuacja, której zamawiający nie mógł przewidzieć, niewynikająca z przyczyn leżących po stronie zamawiającego. Wykonanie zadania jest wymagane w sposób ciągły - zapewnienie posiłków osobom, które otrzymały decyzję o przyznaniu takiego świadczenia. Okres od otrzymania pisma od firmy, z którą była podpisana umowa (12.07.2016 r.) do dnia 15.07.2016 r. (czas do którego obecny wykonawca był zdolny realizować umowę) wyklucza zastosowanie trybu konkurencyjnego. Zamówienie udzielone w trybie z wolnej ręki zostaje udzielone jedynie na czas niezbędny do przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego.
INNE PRZETARGI Z KRAŚNIKA
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla zadania inwestycyjnego pn. "Budowa parkingu przy ul. Chopina"
- zakup materiałów opatrunkowych dla SP ZOZ w Kraśniku
- Renowacja nawierzchni drogi ul. Plac Wolności w Kraśniku
- Tworzenie i doposażenie placów zabaw oraz miejsc rekreacji do prowadzenia zajęć sportowo-zabawowych dla dzieci i młodzieży
- Poprawa infrastruktury drogowej w powiecie kraśnickim
więcej: przetargi w Kraśniku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie czterech szkoleń z zakresu doskonalenia techniki jazdy dla 150 kierowców.
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 2 "Leśny Zakątek" w Ząbkach
- Sukcesywne świadczenie usług dostarczania i podawania posiłków (usługa typu catering) w Mazurskim Centrum Bioróżnorodności i Edukacji KUMAK w Urwitałcie
- Zapewnienie gorącego posiłku w ramach realizacji projektu "Aktywna przemiana" - II postępowanie
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Tenczynie
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.