eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Zamówienie na dostawy artykułów spożywczych (mięso i wędliny) do Aresztu Śledczego w Krakowie, Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu i Zakładu Karnego w Krakowie - Nowej Hucie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-06-10

Kraków: Zamówienie na dostawy artykułów spożywczych (mięso i wędliny) do Aresztu Śledczego w Krakowie, Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu i Zakładu Karnego w Krakowie - Nowej Hucie
Numer ogłoszenia: 138610 - 2015; data zamieszczenia: 10.06.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6345077, faks 012 6335354.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawy artykułów spożywczych (mięso i wędliny) do Aresztu Śledczego w Krakowie, Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu i Zakładu Karnego w Krakowie - Nowej Hucie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający ogłasza przetarg ograniczony na dostawy mięsa i wędlin Grupa I: 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 3 130 kg, 2. Filet z indyka, świeży - 1 120 kg, 3. Filet z kurczaka, świeży - 1 540 kg, 4. Kurczak świeży (tusza) - 2 060 kg, 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 2 520 kg, 6. Mięso mielone drobiowe (bez przypraw, dodatku innego mięsa), świeże - 2 500 kg, 7. Porcja rosołowa, świeża - 4 000 kg, 8. Serca drobiowe, świeże - 600 kg, 9. Wątróbka drobiowa, świeża - 1 330 kg, 10. Żołądki drobiowe, świeże - 1 040 kg. Grupa II: 1. Baleron drobiowy - 1 730 kg, 2. Baton drobiowy - 1 430 kg, 3. Filet wędzony z indyka - 360 kg, 4. Kiełbasa drobiowa - 1 430 kg, 5. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 260 kg, 6. Kiełbasa mortadela drobiowa - 2 360 kg, 7. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 2 540 kg, 8. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 290 kg, 9. Mielonka tyrolska drobiowa - 4 460 kg, 10. Parówki drobiowe - 2 140 kg, 11. Pieczeń rzymska drobiowa - 4 560 kg, 12. Polędwica drobiowa - 750 kg, 13. Szynka z indyka - 850 kg. Grupa III: 1. Boczek surowy wędzony - 1 120 kg, 2. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 480 kg, 3. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 460 kg, 4. Mięso gulaszowe wieprzowe, świeże - 1 860 kg, 5. Mięso gulaszowe wołowe, świeże - 1 590 kg, 6. Mięso mielone wieprzowe (bez przypraw), świeże - 6 470 kg, 7. Mięso mielone wołowe (bez przypraw), świeże - 1 250 kg, 8. Mięso rosołowe wołowe, świeże (antrykot lub szponder) - 1 300 kg, 9. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 1 590 kg, 10. Serca wieprzowe, świeże - 600 kg, 11. Wątroba wieprzowa, świeża - 2 000 kg, 12. Żeberka wieprzowe, świeże - 960 kg. Grupa IV: 1. Kaszanka - 2 570 kg, 2. Kiełbasa biała parzona - 1 000 kg, 3. Kiełbasa golonkowa - 1 930 kg, 4. kiełbasa krakowska parzona - 530 kg, 5. Kiełbasa mortadela - 2 360 kg, 6. Kiełbasa mortadela z papryką - 1 660 kg, 7. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 060 kg, 8. Kiełbasa parówkowa - 1 560 kg, 9. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 700 kg, 10. Kiełbasa toruńska - 2 160 kg, 11. Kiełbasa wiejska - 360 kg, 12. kiełbasa zwyczajna - 3 070 kg, 13. Kiełbasa żywiecka - 630 kg, 14. Mielonka wieprzowa prasowana - 3 260 kg, 15. Parówki wieprzowe - 1 730 kg, 16. Pasztet wieprzowy zapiekany w foremkach - 2 300 kg, 17. Pasztetowa wieprzowa - 1 430 kg, 18. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 700 kg, 19. Salceson wieprzowy - 3 030 kg, 20. Smalec topiony ze skwarkami i cebulą - 830 kg, 21. Szynka konserwowa - 830 kg. kod CPV: 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 1) Ww. artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. z 2012 r. poz. 591 ze zmianami). 2) Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce. Dostawy zamówionych artykułów następować będę trzy razy w tygodniu - w poniedziałki, środy, piątki, w godzinach 8:00-11:00 zgodnie z wcześniej złożonymi zamówieniami, do magazynów poszczególnych jednostek: a) Areszt Śledczy w Krakowie - ul. Montelupich 7; b) Areszt Śledczy w Krakowie - Podgórzu - ul. Czarnieckiego 3; c) Zakład Karny w Krakowie - Nowej Hucie - ul. Spławy 2..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert! Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium dla poszczególnych części zamówienia w wysokości: część I - 4 700,00 zł. część II - 6 200,00 zł. część III - 6 900,00 zł. część IV - 9 000,00 zł. Wadium może być wniesione w formie określonej w art. 45 ust. 6 ustawy pzp. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca winien wpłacić przelewem na niżej podany numer rachunku bankowego Zamawiającego: Areszt Śledczy Kraków ul. Montelupich 7 31-155 Kraków Narodowy Bank Polski oddział okręgowy Kraków 92 1010 1270 0010 2313 9120 0000 W tytule przelewu wpisać: 6/D/Kw-Ż/15 oraz podać numer części zamówienia, za które wpłacane jest wadium oraz nazwę firmy.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawcy muszą posiadać uprawnienia do wykonywania działalności polegającej na produkcji, magazynowaniu lub sprzedaży produktów żywnościowych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi wykazać, że w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 2 dostawy mięsa i wędlin każda z nich na minimalną kwotę: a) dla części I - 80 000,00 zł; b) dla części II - 100 000,00 zł. c) dla części III - 100 000,00 zł. d) dla części IV - 150 000,00 zł.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie okreslił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie okreslił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie okreslił szczegółowo sposobu dokonywania oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

. aktualna decyzja właściwej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o dopuszczeniu wykonawcy do produkcji, magazynowania lub sprzedaży produktów żywnościowych. Firmy logistyczne zajmujące się organizowaniem handlu produktami żywnościowymi, przedstawiają decyzję właściwej Inspekcji o dopuszczeniu współpracujących z nimi producentów do produkcji, magazynowania lub sprzedaży produktów żywnościowych,

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony.

IV.1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 5.

Opis sposobu dokonywania wyboru wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do składania ofert, gdy liczba wykonawców spełniających warunki udziału w postępowaniu będzie większa niż określona w ogłoszeniu o zamówieniu

1. Do II etapu postępowania zostanie dopuszczonych 5 wykonawców z największą liczbą punktów. 2. w przypadku, gdy liczba wykonawców, którzy złożą wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu będzie: a) mniejsza lub równa 5 - do II etapu zostaną zakwalifikowani wszyscy wykonawcy, którzy wykażą spełnianie warunków udziału w postępowaniu określonych w pkt. VIII ogłoszenia; b) większa niż 5 - do II etapu zostaną zakwalifikowani wszyscy wykonawcy, którzy wykażą spełnianie warunków udziału w postępowaniu określonych w pkt. VIII ogłoszenia oraz uzyskają największą łączną liczbę punktów obliczoną w następujący sposób: . za każdą należycie wykonaną dostawę mięsa i wędlin wykonawca otrzyma 1 pkt. . za każdą dodatkową (ponad wymagane dwie) dostawę wykonawca otrzyma 1 pkt., w przypadku uzyskania takiej samej liczby punktów decydować będzie suma wartości brutto wykazanych dostaw.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 70
  • 2 - okres utrzymania stałej ceny - 30

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy z zakresie ceny (wzrost lub obniżenie) po upływie zadeklarowanego przez wykonawcę okresu stałości ceny (wymagana stała cena przez 9 m-cy trwania umowy). Zmiana ceny następować będzie na pisemny wniosek jednej ze stron i nie może być większa niż o ogłaszany przez GUS wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni miesiąc.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1)  Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.07.2015 godzina 11:00, miejsce: Sekretaria Aresztu Śledczego w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I: 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 3 130 kg, 2. Filet z indyka, świeży - 1 120 kg, 3. Filet z kurczaka, świeży - 1 540 kg, 4. Kurczak świeży (tusza) - 2 060 kg, 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 2 520 kg, 6. Mięso mielone drobiowe (bez przypraw, dodatku innego mięsa), świeże - 2 500 kg, 7. Porcja rosołowa, świeża - 4 000 kg, 8. Serca drobiowe, świeże - 600 kg, 9. Wątróbka drobiowa, świeża - 1 330 kg, 10. Żołądki drobiowe, świeże - 1 040 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa II: 1. Baleron drobiowy - 1 730 kg, 2. Baton drobiowy - 1 430 kg, 3. Filet wędzony z indyka - 360 kg, 4. Kiełbasa drobiowa - 1 430 kg, 5. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 260 kg, 6. Kiełbasa mortadela drobiowa - 2 360 kg, 7. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 2 540 kg, 8. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 290 kg, 9. Mielonka tyrolska drobiowa - 4 460 kg, 10. Parówki drobiowe - 2 140 kg, 11. Pieczeń rzymska drobiowa - 4 560 kg, 12. Polędwica drobiowa - 750 kg, 13. Szynka z indyka - 850 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mięso wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa III: 1. Boczek surowy wędzony - 1 120 kg, 2. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 480 kg, 3. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 460 kg, 4. Mięso gulaszowe wieprzowe, świeże - 1 860 kg, 5. Mięso gulaszowe wołowe, świeże - 1 590 kg, 6. Mięso mielone wieprzowe (bez przypraw), świeże - 6 470 kg, 7. Mięso mielone wołowe (bez przypraw), świeże - 1 250 kg, 8. Mięso rosołowe wołowe, świeże (antrykot lub szponder) - 1 300 kg, 9. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 1 590 kg, 10. Serca wieprzowe, świeże - 600 kg, 11. Wątroba wieprzowa, świeża - 2 000 kg, 12. Żeberka wieprzowe, świeże - 960 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: wędliny wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa IV: 1. Kaszanka - 2 570 kg, 2. Kiełbasa biała parzona - 1 000 kg, 3. Kiełbasa golonkowa - 1 930 kg, 4. kiełbasa krakowska parzona - 530 kg, 5. Kiełbasa mortadela - 2 360 kg, 6. Kiełbasa mortadela z papryką - 1 660 kg, 7. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 060 kg, 8. Kiełbasa parówkowa - 1 560 kg, 9. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 700 kg, 10. Kiełbasa toruńska - 2 160 kg, 11. Kiełbasa wiejska - 360 kg, 12. kiełbasa zwyczajna - 3 070 kg, 13. Kiełbasa żywiecka - 630 kg, 14. Mielonka wieprzowa prasowana - 3 260 kg, 15. Parówki wieprzowe - 1 730 kg, 16. Pasztet wieprzowy zapiekany w foremkach - 2 300 kg, 17. Pasztetowa wieprzowa - 1 430 kg, 18. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 700 kg, 19. Salceson wieprzowy - 3 030 kg, 20. Smalec topiony ze skwarkami i cebulą - 830 kg, 21. Szynka konserwowa - 830 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.