eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krosnowice › Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach , ul. Sportowa 12 57- 362 Krosnowice

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-05-16

Krosnowice: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach , ul. Sportowa 12 57- 362 Krosnowice
Numer ogłoszenia: 138041 - 2011; data zamieszczenia: 16.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Gminne , ul. Sportowa 12, 57-362 Krosnowice, woj. dolnośląskie, tel. 74 868 53 13, faks 74 868 53 13.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole publiczne.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach , ul. Sportowa 12 57- 362 Krosnowice.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach, ul. Sportowa 12 ,57-362 Krosnowice . Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części (zadania)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że posiada doświadczenie w zakresie objętym przedmiotem zamówienia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym do wykonania zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dołączy oświadczenie, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.ug-klodzko.dolnyslask.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Gminne ,ul. Sportowa 12 , 57-362 Krosnowice ,tel.74 868 53 13.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.05.2011 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Gminne ,ul. Sportowa 12 , 57-362 Krosnowice.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 25.06.2011.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i przetworów mięsnych (mięso wieprzowe), mięsa i podrobów drobiowych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Boczek parzony kg 32 , 2. Kiełbasa (śląska lub podobna) kg 212 ,3. Kiełbasa szynkowa kg 24 , 4. Kurczak kg 93 ,5 Kiełbasa wolińska 15 kg , 6 .Kiełbasa ogniskowa kg 4 , 7. Łopatka b/k kg 99 , 8. Schab bez kości kg 181 , 9. Szynka surowa b/k kg 341 , 10. Wołowina b/k 136 , 11. Karczek b/k kg 80 , 12. Filet z kurczaka kg 153 ,13. Udko z kurczaka kg 153 ,14. Wątróbka drobiowa kg 21 15.Porcje rosołowe kg 110 , 16. Kości wieprzowe kg 213 ,17. Żołądki indycze 30 kg ,18. Polędwica sopocka kg 9 , 19. Parówka drobiowa kg 81 , 20.Smalec kg 5 , 21. Pasztet drobiowy puszka Prochowicki sztuk 71 ) Informacje dodatkowe: udka z kurczaka zamawiane będą w sztukach a rozliczane w kilogramach..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich, oleju, produktów przemiału ziarna, owoców, warzyw i podobnych produktów przetworzonych, różnych produktów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Śmietana gomi 250 ml 18% szt. 407 2.Śmietan łaciat a18 % 250 ml szt 685 , 3. Śmietana kremówka 30% 0,5 litra szt 105, 4. Twaróg pacynka kg 170 , 5. Twaróg półtłusty kg 214 , 6. Masło śmietankowe kostka 200g sztuki 427 , 7. Margaryna 250 g sztuki 265 , 8. Mleko karton 2% sztuki 565, 9. Ser żółty kg 30 , 10. Serek topiony 10 g szt. 60 ,11. Deser monte 100g szt 2400 ,12 . Jogurt danonek 25 g szt 418 , 13. Jogurt gratka 132 g szt 1826 , 14. Jogurt owocowy 150g szt 803 , 15. Jogurt Jogobella 806 szt ,16. Drożdże 10g szt 50 , 17. Olej roślinny rzepakowy kujawski lub podobny 1 litr szt 236 , 18.Kasza jęczmienna średnia kg 10, 19.Kasza jęczmienna saszetki 400 g Sonko lub podobny szt 161 ,20. Mąka pszenna typ 500 kg 105 , 21 Mąka tortowa Typ 800 Diamant szt 187 , 22 .Mąka ziemniaczana 0,5 kg szt 10, 23 .Ryz sonko kg 53 , 24. Ryż sonko saszetki 400g szt 175 ,25. Kasza manna kg 11 , 26. Chrzan tarty słoik 250g szt 20 , 27.Koncentrat pomidorowy 30 % pudliszki lub podobny bez konserwantów słoik 200g szt 189 , 28. Kukurydza puszka pudliszki 250 g szt 100 , 29. Ogórek konserwowy 0,9 litra szt 185 , 30. Groszek konserwowy słoik 250g szt 12, 31. Szczaw konserwowy słoik 250 g szt 10 , 32.Rosołki wołowe 60g szt 52 , 33.Rosołek drobiowy 60g szt 71 , 34. Kakao rozpuszczalne puchatek 350 g szt 20 , 35. Kawa inka 150g szt 7 ,36. Herbata expresowa 50 szt w opakowaniu szt 14 , 37. Kompot wiśnia 0,9 l szt 124 ,38 Kompot porzeczka 0,9 l szt 185 , 39 .Syrop cymes pomarańczowy 1 litr szt 88 , 40. Syrop cymes malinowy 1litr szt 60, 41.Cukier kg 324 ,42. Cukier waniliowy paczka 10g szt 60 , 43. Cukier puder o,5 kg szt 12 ,44. Groch łuskany 05 kg szt 65 , 45. Jajka (klasa A waga 163-73 g) szt 2147 , 46 Kwasek cytrynowy 20 g szt 25 ,47. Makaron świderki 400g szt 377 ,48. Makaron rurki 400g szt 70 , 49 . Makaron spaghetti 400g szt 116 , 50. Makaron zacierka 250 g szt 190 ,51.Makaron ryżowy czaniecki 250 g szt 180 , 52.Makaron nitki czaniecki 250 g szt 90 , 53. Majeranek 10g paczka szt 60 ,54. Majonez Winiary lup podobny 320 ml szt 90 , 55. Marmolada owocowa 320g szt 33 , 56. Napój multiwitamina kartonik 200ml szt 545 , 57. Dżem truskawka łowicz lub podobny słoik 280 g szt 80 , 58. Dżem porzeczka łowicz lub podobny 280 g szt 10 , 59 .Galaretka owocowa Winiary lub podobna 75 g szt 148 , 60.Kisiel winiary lub podobny 77g szt 40 61. Oregano paczka 10g szt 20 , 62. Przyprawa do zup w płynie Knorr lub podobna 1l szt 11 , 63. Pieprz czarny mielony paczka 20 g sztuk 115 , 64. Papryka słodka w proszku 20g sztuk 85 , 65. Sól kuchenna 1kg szt 117 , 66.Sos bolognese Winiary lub podobny 46g sztuk 87 , 67. Sos pieczeniowy 30 g szt 65 , 68. Przyprawa kucharek 250 g sztuk 94 , 69. Przyprawa curry 20g sztuk 22 , 70. Przyprawa do kurczaka paczka 20 g sztuk 45 71. Zupa pieczarkowa Winiary lub podobna opakowanie 35 g sztuk 174 ,.72. Zupa żurek Winiary lub podobna opakowanie 45 g sztuk 120 , 73.Płatki kukurydziane do mleka opakowanie 250 g sztuk 21 , 74. Wafelek Grzesiek w czekoladzie sztuki 1600 ,75. Śledź w pomidorach w puszce 175 g sztuk 10 , 76. Fasola Jaś gruby 0,5 kg opakowanie 33 , 77. Kubuś pley marchewka sztuki 615 ,78. Rogal 7 deys sztuki 651.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mrożonek: ryb mrożonych, mrożonych warzyw i owoców oraz innych produktów głęboko mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet z dorsza kg 156 , 2 Ryba panga 15, 3. Mieszanka kompotowa kg 86 ,4. Truskawka mrożona kg 123 ,5. Kalafior mrożony kg 6 ,6. Fasola szparagowa kg 8 , 7. Brokuł kg 16 , 8. mieszanka warzywna 7 składników kg 66..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraczki czerwone kg 196 ,2 Banany kg 627 , 3 Brokuły szt. 15 , 4 Brzoskwinia kg 66 , 5. cebula 44 kg , 6. cytryna 7 kg ,7 .Czosnek 2 kg , 8 Gruszka 55 kg ,9. Jabłka 471 kg ,10 Kapusta czerwona 44 kg ,11 Kapusta pekińska 176 kg ,12 Kapusta biała 202 kg ,13 Kapusta młoda (od IV-VI) 50 ,14 Kalafior sztuki 30 , 15 Kapusta kiszona kg 190 , 16 Koperek pęczek 341 , 17 Marchew kg 670 ,18 Mandarynki 137 kg , 19 Natka pęczek szt 410 ,20 Ogórek kiszony 0,5 kg 21, 21.Ogórek świeży kg 182 , 22 ogórek gruntowy( w okresie V-IV)-0, 23 .pietruszka korzeń kg 217 , 24 .por kg 194 , 25 .papryka świeża kg 5 , 26. Pomidor (w okresie V - IX) 28 kg ,27.Pomidor kg ( w okresie X - IV) 48 kg ,28. Pieczarki świeże 15 kg , 29. Pomarańcz 798 ,30 Seler świeży 216 kg 31.Ziemniak 4423 kg 32 Ziemniak młody ( w okresie V-VI) 289 33. Kiwi 20 kg 34 Nektarynki kg 55 34. Szczypior pęczek szt 85 35. sałata zielona sztuki 145 36. Sałata lodowa sztuki 65 , 37. rzodkiew pęczek sztuk 116 , 38. rzodkiew biała kg 111. 2) Informacje dodatkowe: owoce (banan, gruszka, jabłka, pomarańcze, mandarynki, nektarynki, kiwi) zamawiane będą w sztukach, a rozliczane w kilogramach. Wymagana jest zbliżona wielkość owoców..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa świeżego pieczywa oraz produktów cukierniczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb pszenno żytni 1kg sztuk 418 2. Bułka zwykła 0,40 kg sztuk 413 3.Bułka mini 0,04 kg sztuk 182 4. Bułka tarta 0,5 kg sztuk 124 5. Drożdżówka 0,08 kg sztuk 200 sztuk 6. Chleb graham 0,5 kg sztuk 7. Baton zwykły 0,4 kg sztuk 74 8. Pączek na wagę kg 180 9. Pączek sztuka 200 szt 10. Drożdżówka na wagę kg 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.