eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kamińsk › Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-09-15

Kamińsk: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych
Numer ogłoszenia: 136259 - 2015; data zamieszczenia: 15.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna. Zakład Karny w Kamińsku.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych. CZĘŚĆ 1 1. Fasola suszona - typu Jaś w ilości 2 500 kg; 2. Groch łuskany połówki w ilości 2 500 kg; CZĘŚĆ 2 1. Cebula biała w ilości 17 000 kg 2. Buraki ćwikłowe w ilości 15 000 kg 3. Marchew bez naci w ilości 18 000 kg 4. Kapusta biała w ilości 10 000 kg 5. Kapusta czerwona w ilości 4 000 kg 6. Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg 7. Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg 8. Por- w ilości 5 000 kg CZĘŚĆ 3 Jabłka z odmian półsłodkich w ilości 30 000 kg CZĘŚĆ 4 Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg CZĘŚĆ 5 Ogórek kwaszony w ilości 8 000 kg CZĘŚĆ 6 Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 140 000 kg CZĘŚĆ 7 Puree ziemniaczane w ilości 6 000 kg CZĘŚĆ 8 1. Dżem nisko słodzony w ilości 5 500 kg 2. Kompot wieloowocowy w ilości 800 l CZĘŚĆ 9 1. Koncentrat pomidorowy 30 % w ilości 1980 kg 2. Leczo pieczarkowe w ilości 3 000 kg CZĘŚĆ 10 1. Kukurydza konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 600 kg 2. Papryka konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg 3. Groszek konserwowy po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg 4. Szczaw konserwowy siekany - w ilości 1 170 kg 5. Surówka warzywna po odsączeniu zalewy w ilości 2 000 kg CZĘŚĆ 11 1. Włoszczyzna suszona w ilości 600 kg - w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki; 2. Susz marchwi w ilości 400 kg - w skład której wchodzi marchew cięta suszona; 3. Susz buraczków w ilości 30 kg - w skład których wchodzą buraczki cięte suszone; 4. Susz kopru w ilości 50 kg - w skład którego wchodzi koperek cięty suszony.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.31.00.00-4, 15.30.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ; 2. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 3. W przypadku korzystania z podwykonawstwa - oświadczenie wykonawcy w którym zawarta będzie informacja nt. części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 4. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Postanowienia zawarto we wzorze umowy, której wzór stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. 2.W uzasadnionych przypadkach dotyczących: wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie oferowanego asortymentu z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom, co najmniej takim (niegorszym) jak oferowany produkt z gwarancją zachowania oferowanej ceny. 3.Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmian zawartej umowy jedynie w przypadku, gdy wynikać to będzie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy (m. in. zmiany wysokości podatku od towarów i usług oraz obowiązujących przepisów pocztowych) lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, jednak nie wykraczają poza określony przedmiot zamówienia (np. określenie warunków płatności, sposobu prowadzenia rozliczeń itp.).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku, sekretariat, ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk 11-220 Górowo Iławeckie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.09.2015 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku, pokój nr 1, ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk 11-220 Górowo Iławeckie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Fasola suszona, groch łuskany połówki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Fasola suszona - typu Jaś w ilości 2 500 kg; 2. Groch łuskany połówki w ilości 2 500 kg; Wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 6 miesięcy; - opakowania netto do 30 kg; - smak i zapach charakterystyczny dla fasoli suszonej i grochu łuskanego, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów, objawów psucia się, wilgotności, stęchlizny..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cebula, buraki ćwikłowe, marchew, kapusta, seler, pietruszka, por.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cebula biała w ilości 17 000 kg - dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym Wymagania jakościowe: - wygląd - czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej niepopękanej; - kształt - kulisty lub lekko spłaszczony; - barwa łuski suchej - jasnożółta do jasnobrązowej; - barwa łuski mięsistej - kremowa lub kremowo zielonkawa; - korzenie- całkowicie zaschnięte; - powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 2. Buraki ćwikłowe w ilości 15 000 kg - dostarczone w stanie świeżym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd korzeni- czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; - zabarwienie przekroju- ciemnoczerwone; - średnica korzeni od 6 cm - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 3. Marchew bez naci w ilości 18 000 kg - dostarczona w stanie świeżym pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - korzenie- zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień - barwa korzeni- jednolita, typowa dla odmiany; - kształt korzenia- stożkowy, gładki o świeżym wyglądzie; - nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; - średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm; - nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; - wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 4. Kapusta biała w ilości 10 000 kg - dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd główek- całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 5. Kapusta czerwona w ilości 4 000 kg - dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd główek- całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 6. Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg - dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd korzeni- całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, niesparciałe, z krótko przycięty mi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo białym bez pustych komór wewnętrznych; - średnica korzeni od 10 cm; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 7. Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd korzeni- całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, niesparciałe, bez rozgałęzień i narośli; - zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; - średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 8. Por- w ilości 5 000 kg - muszą być dostarczone w stanie świeżym- pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi do długości nieprzekraczającej 2 długości części wybielonej (rzekomej cebuli), prawidłowo wykształcone, proste i ścisłe, o świeżym wyglądzie, z usuniętymi zwiędłymi i suchymi liśćmi - jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm; - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jabłka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłka z odmian półsłodkich w ilości 30 000 kg - zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odmian późnych. Wymagania jakościowe: - zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, niesparciałe, o miąższu białym lub kremowo białym, jednolitym dla danej odmiany, zebrane z odmian odpowiednich dla pory roku; - owoce muszą być: całe, czyste, jędrne, niepopękane, dojrzałe o kształcie zbliżonym do kulistego, gładkie o świeżym wyglądzie; - dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; - średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 6 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g - wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego - przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Kapusta kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg; Wymagania jakościowe - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona. - barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej - jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; - nie może zawierać domieszek innych odmian; - kształt zewnętrzny na przekroju - skrawki nitkowate, podłużne; - skrawki muszą być jędrne i chrupkie; - smak - kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące -opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa - bez zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ogórek kwaszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kwaszony w ilości 8 000 kg; Wymagania jakościowe - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone. - ogórki całe, pełne w środku: jednolite odmianowo; - zbliżone pod względem wielkości i średnicy; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące - opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 100 kg do 120 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 140 000 kg - muszą być dostarczone w stanie świeżym z odmian tegorocznych, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : - bulwa ziemniaka okrągło- owalna, kształtna, skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, dojrzała, zdrowa, sucha, niezazieleniona; - zabarwienie przekroju- miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; - musi być zachowana jednolitość odmiany, tj.: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; - wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Puree ziemiaczanre.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Puree ziemniaczane w ilości 6 000 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - opakowania netto do 30 kg.; - wygląd i konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - struktura konsystencji: sypkie płatki, nieklejące się lub zbrylone..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dżem, kompot.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem nisko słodzony w ilości 5 500 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - opakowania jednorazowe bezzwrotne wiaderka, o wadze powyżej 10 kg., - wygląd i konsystencja jednolita, płynna widoczne owoce, masa klarowna o zawartości owoców nie mniej niż 30 %. 2. Kompot wieloowocowy w ilości 800 l; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - opakowania, jednorazowe bezzwrotne słoiki, o gramaturze netto 0,9 l, - wygląd i konsystencja jednolita, płynna widoczne owoce, zalewa klarowna o zawartości owoców nie mniej niż 30 %..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Koncentrat pomidorowy, Leczo pieczarkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Koncentrat pomidorowy 30 % w ilości 1980 kg; 2. Leczo pieczarkowe w ilości 3 000 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - konsystencja gęsta, jednolita, charakterystyczna dla koncentratu pomidorowego o zawartości ekstraktu 30 %; - opakowania koncentratu pomidorowego hermetycznie zamknięte, jednorazowe bezzwrotne słoiki, o gramaturze netto od 0,9 kg do 5 kg; - opakowania lecza pieczarkowego, słoiki jednorazowe lub metalowe puszki bezzwrotne, o gramaturze netto od 0,9 kg do 1 kg; - skład podstawowy lecza pieczarkowego: pieczarki, cebula, papryka czerwona lub żółta, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, o łącznej zawartości warzyw min. 50 %..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Kukurydza konserwowa,papryka konserwowa, groszek konserwowy, szczaw konserwowy, surówka warzywna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kukurydza konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 600 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - produkt spożywczy - soczyste nasiona uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie słonecznej i klarownej zalewie; - barwa - żółta, jednolita w całej masie; - nasiona naturalnie słodkie i chrupiące; - opakowanie jednostkowe - puszki o wadze od 400 g do 3 kg, posiadające system łatwego otwarcia lub słoiki, zapewniających właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 2. Papryka konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; Wymagania jakościowe : - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - produkt spożywczy - papryka marynowana paski lub ćwiartki, otrzymany z papryki spożywczej półsłodkiej, słodkiej, pozbawione gniazd nasiennych i innych części niejadalnych owoce uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie czerwonej lub żółtej i klarownej zalewie; - barwa - jednolita w całej masie; - papryka nie rozpadająca się - jędrna; - opakowanie jednostkowe - o wadze od 0,9 kg do 5 kg, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 3. Groszek konserwowy po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - produkt spożywczy - otrzymany z papryki spożywczej półsłodkiej, słodkiej, pozbawione gniazd nasiennych i innych części niejadalnych owoce uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie czerwonej lub żółtej i klarownej zalewie; - barwa - jednolita w całej masie; - papryka nie rozpadająca się - jędrna; - opakowanie jednostkowe - puszki o wadze od 400 g do 3 kg , posiadające system łatwego otwarcia lub słoiki, zapewniających właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 4. Szczaw konserwowy siekany - w ilości 1 170 kg; Wymagania jakościowe : - opakowania netto - jednorazowe bezzwrotne słoiki o gramaturze 0,9 kg; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - wygląd i konsystencja jednolita, ciemnozielona półpłynna masa (przetarta masa z liści szczawiu) o zawartości szczawiu siekanego minimum 60 %; 5. Surówka warzywna po odsączeniu zalewy w ilości 2 000 kg; Wymagania jakościowe : - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - opakowania netto - jednorazowe bezzwrotne słoiki o gramaturze do 1 kg; - wygląd i konsystencja jednolita, płynna o zawartości sałatki po odcieku minimum 0,8 kg; - skład podstawowy: marchewka, por, ogórek, seler, pietruszka, kapusta biała, cebula, olej, przyprawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Włoszczyzna suszona, susz marchwi, buraczki suszone, koper suszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kukurydza konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 600 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 10 miesięcy; - produkt spożywczy - soczyste nasiona uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie słonecznej i klarownej zalewie; - barwa - żółta, jednolita w całej masie; - nasiona naturalnie słodkie i chrupiące; - opakowanie jednostkowe - puszki o wadze od 400 g do 3 kg, posiadające system łatwego otwarcia lub słoiki, zapewniających właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 2. Papryka konserwowa po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; Wymagania jakościowe : - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - produkt spożywczy - papryka marynowana paski lub ćwiartki, otrzymany z papryki spożywczej półsłodkiej, słodkiej, pozbawione gniazd nasiennych i innych części niejadalnych owoce uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie czerwonej lub żółteji klarownej zalewie; - barwa - jednolita w całej masie; - papryka nie rozpadająca się - jędrna; - opakowanie jednostkowe - o wadze od 0,9 kg do 5 kg, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 3. Groszek konserwowy po odsączeniu zalewy w ilości 400 kg; Wymagania jakościowe: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - produkt spożywczy - otrzymany z papryki spożywczej półsłodkiej, słodkiej, pozbawione gniazd nasiennych i innych części niejadalnych owoce uzyskane z wysokiej jakości surowców o barwie czerwonej lub żółtej i klarownej zalewie; - barwa - jednolita w całej masie; - papryka nie rozpadająca się - jędrna; - opakowanie jednostkowe - puszki o wadze od 400 g do 3 kg , posiadające system łatwego otwarcia lub słoiki, zapewniających właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia. 4. Szczaw konserwowy siekany - w ilości 1 170 kg; Wymagania jakościowe : - opakowania netto - jednorazowe bezzwrotne słoiki o gramaturze 0,9 kg; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - wygląd i konsystencja jednolita, ciemnozielona półpłynna masa (przetarta masa z liści szczawiu) o zawartości szczawiu siekanego minimum 60 %; 5. Surówka warzywna po odsączeniu zalewy w ilości 2 000 kg; Wymagania jakościowe : - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 12 miesięcy; - opakowania netto - jednorazowe bezzwrotne słoiki o gramaturze do 1 kg; - wygląd i konsystencja jednolita, płynna o zawartości sałatki po odcieku minimum 0,8 kg; - skład podstawowy: marchewka, por, ogórek, seler, pietruszka, kapusta biała, cebula, olej, przyprawy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.