eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZNYCH, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I MAKARONU

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-07-13

Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZNYCH, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I MAKARONU
Numer ogłoszenia: 133395 - 2016; data zamieszczenia: 13.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZNYCH, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I MAKARONU.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mlecznych, tłuszczy roślinnych i makaronu w ilościach i częściach określonych w załączniku I.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.54.21.00-0, 15.54.22.00-1, 15.51.17.00-0, 15.51.00.00-6, 15.55.13.10-1, 15.41.22.00-1, 15.85.11.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 24.09.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 8 Wymagania dotyczące wadium; 8.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium na każdą z części zamówienia, o udzielenie której wykonawca się ubiega w wysokości: 8.1.1 Część I (dostawy produktów mlecznych) - 8.000,00 zł. 8.1.2 Część II (dostawy tłuszczy roślinnych) - 2.000,00 zł. 8.1.3 Część III (dostawy makaronu) - 700,00 zł. 8.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt. 11.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach: 8.2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto zamawiającego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 8.2.2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 8.2.3 w gwarancjach bankowych; 8.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 8.2.5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 8.3 Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 8.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/7/2016. 8.4 Wykonawca wybierając wadium określone w pkt. 8.2.2 - 8.2.5: oryginał składa w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/7/2016.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2 Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

6.1 Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2015r. poz. 2164.), 6.4 Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, 6.6 Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - Termin płatności - 40

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

16.1 Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.07.2016 godzina 12:00, miejsce: 11.1 Miejsce składania ofert: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, sekretariat I piętro (budynek administracji)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZNYCH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2.1 DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZNYCH 3.2.1.1 SER TWAROGOWY PÓŁTŁUSTY (CPV 15542100 - 0) - 9500 kg (kostka, opakowania 200g lub 250g) 3.2.1.2 SEREK KANAPKOWY CPV 15542200 - 1 - 4000 kg (naturalny, opakowania twarde 125g lub 150g) 3.2.1.3 SER TOPIONY TŁUSTY CPV 15542200 - 1 - 4500 kg (naturalny lub smakowy, opakowania 50g lub 100g) 3.2.1.4 SEREK FROMAGE CPV 15542200 - 1 - 4000 kg (naturalny, opakowania kostka 100g) 3.2.1.5 TWAROŻEK ZIARNISTY (serek wiejski ziarnisty) CPV 15542200 - 1 - 2500 kg (naturalny, opakowania twarde 150g lub 200g) 3.2.1.6 SEREK HOMOGENIZOWANY CPV 15542200 - 1 - 3500 kg (smakowy np. waniliowy, opakowania twarde 125g lub 150g) 3.2.1.7 MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE CPV 15511700 - 0 - 6000 kg (opakowania 250g - 20 kg) 3.2.1.8 ŚMIETANA 18% CPV 15510000 - 6 - 3500 kg (opakowania twarde (kubek, wiadro) o wadze 400g - 5 kg) 3.2.1.9 JOGURT NATURALNY CPV 15551310 - 1 - 1200 kg (opakowania twarde 125g lub 150g) 3.2.1.10 KEFIR CPV 15551310 - 1 - 3000 kg (opakowania twarde 200g lub 400g) Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Dostawy wykonawca realizuje własnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiającego. Dostawy wykonawca zobowiązuje się realizować do magazynu jeden raz w tygodniu od poniedziałku do czwartku w godzinach od 7:30 do 11:00 wraz z fakturą lub rachunkiem, a w dni poprzedzające święta i ostatni dzień miesiąca w godzinach od 7:30 do 9:00. Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, składem, gramaturą i terminem przydatności do spożycia (minimum 14 dni). Dostarczony towar ma być świeży, ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0, 15.54.22.00-1, 15.51.17.00-0, 15.51.00.00-6, 15.55.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.09.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin płatności - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: DOSTAWY TŁUSZCZY ROŚLINNYCH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2.2 DOSTAWY TŁUSZCZY ROŚLINNYCH 3.2.2.1 OLEJ ROŚLINNY RZEPAKOWY (CPV 15412200-1) - 1100 l (opakowania plastikowe 1L - 3L) 3.2.2.2 MASŁO ROŚLINNE - TŁUSZCZ DO SMAROWANIA PIECZYWA (zawartość tłuszczu min. 50%) (CPV 15412200-1) - 26000 kg (kostka, opakowania 200g, pakowane w papierze pergaminowym, folii lub innym opakowaniu dopuszczonym do kontaktu z żywnością) Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Dostawy wykonawca realizuje własnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiającego. Dostawy wykonawca zobowiązuje się realizować do magazynu dwa razy w miesiącu od poniedziałku do czwartku w godzinach od 7:30 do 11:00 wraz z fakturą lub rachunkiem. Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, składem, gramaturą i terminem przydatności do spożycia. Dostarczony towar ma być świeży, ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.09.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin płatności - 40

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DOSTAWY MAKARONU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2.3 DOSTAWY MAKARONU 3.2.3.1 MAKARON GRUBY (świderki, kolanka, wstążka) CPV 15851100-9 - 12 000kg (opakowania o wadze 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością, etykieta na opakowaniu z nazwą producenta lub dostawcy, nazwą artykułu, składem i wagą, terminem przydatności do spożycia) 3.2.3.2 ZACIERKA CPV 15851100-9 - 2 400kg (opakowania o wadze 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością, etykieta na opakowaniu z nazwą producenta lub dostawcy, nazwą artykułu, składem i wagą, terminem przydatności do spożycia) Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Dostawy wykonawca realizuje własnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiającego. Dostawy wykonawca zobowiązuje się realizować do magazynu jeden raz w miesiącu od poniedziałku do czwartku w godzinach od 7:30 do 11:00 wraz z fakturą lub rachunkiem Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości. Na każdym produkcie wymagane są etykiety z nazwą producenta, nazwą produktu, składem, gramaturą i terminem przydatności do spożycia. Dostarczony towar ma być świeży, ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.09.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Termin płatności - 40

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.