eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Dostawa artykułów żywnościowych do ŚRODOWISKOWEGO HUFCA PRACY WE WŁODAWIE.



Ogłoszenie z dnia 2014-04-17

Lublin: Dostawa artykułów żywnościowych do ŚRODOWISKOWEGO HUFCA PRACY WE WŁODAWIE.
Numer ogłoszenia: 132816 - 2014; data zamieszczenia: 17.04.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Lubelska Wojewódzka Komenda , ul. Wojciechowska 7, 20-704 Lublin, woj. lubelskie, tel. 081 5245108/09 w.13, faks 081 5245108/09.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubelska.ohp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: OCHOTNICZE HUFCE PRACY.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do ŚRODOWISKOWEGO HUFCA PRACY WE WŁODAWIE..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Środowiskowego Hufca Pracy we Włodawie, mieszczącego się przy ul. Kopernika 1, 22-200 Włodawa. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być dopuszczone do obrotu oraz posiadać dobrą jakość. Produkty te powinny odpowiadać, co do jakości, wymogom wyrobów dopuszczonych do obrotu i stosowania w zbiorowym żywieniu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ. Dostawy będą wykonywane do wyczerpania środków Zamawiającego na ten przedmiot zamówienia. Zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający w niniejszym postępowaniu dopuszcza składanie ofert równoważnych a wszelkie składniki przedmiotu zamówienia określone za pomocą nazw producenta, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe, jakim muszą odpowiadać dostarczane artykuły, aby spełniać opisane poniżej wymagania zamówienia. 3.1.2. MIEJSCE DOSTAWY Środowiskowy Hufiec Pracy we Włodawie, ul. Kopernika 1, 22200 Włodawa. 3.1.3. SPOSÓB DOSTAWY dostawy będą następować cyklicznie stosownie do potrzeb Zamawiającego od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2014 roku, po uprzednim telefonicznym ustaleniu, z wyprzedzeniem jednodniowym przez Zamawiającego wielkości i terminu dostawy. Wykonawca realizuje zamówienie zgodnie z wymogami Zamawiającego, dzień dostawy zawsze wyznaczany jest przez osobę odpowiedzialną za zamówienia artykułów żywnościowych w jednostce organizacyjne LWK OHP. Wykonawca bezwzględnie musi stosować się do potrzeb i wymogów Zamawiającego. Osoba odpowiedzialna za dostawy: Mariola Wojtak, tel. 607 849 275, 082 572 56 62..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 15.33.41.70-9, 15.22.10.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • dla części 1 6.1.1.1 wykaz wykonanych głównych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30. 000,00 zł brutto każda załącznik nr 5 wraz z załączeniem dowodów, że zostały wykonane należycie 6.1.1.2 dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia dysponuje sprawnym pod względem technicznym samochodem z działającą prawidłowo zabudową izotermiczną lub chłodnią oświadczenie wg załącznika nr 2, dla części 2 i 9 6.1.1.1 wykaz wykonanych głównych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30. 000,00 zł brutto każda załącznik nr 5 wraz z załączeniem dowodów, że zostały wykonane należycie, dla części 11 6.1.1.1 wykaz wykonanych głównych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie minimum 2 dostaw artykułów żywnościowych o wartości równej lub większej niż 30. 000,00 zł brutto każda załącznik nr 5 wraz z załączeniem dowodów, że zostały wykonane należycie,

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, z zastrzeżeniem ust. 2 2. Strony przewidują możliwość wprowadzenia następujących zmian w umowie: 1 zmiana stawki i kwoty podatku Vat. 2 zmiana terminu realizacji przedmiotu zamówienia, w przypadku: a działania siły wyższej, uniemożliwiającej wykonanie umowy w określonym pierwotnie terminie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubelska.ohp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Lublin 20-704, ul. Wojciechowska 7 pok 216.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Lublin 20-704, ul. Wojciechowska 7 pok 216.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ryby przetworzone i konserwowane,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa, opis produktu J.m. Ilość 1. Kostka mrożona filet z morszczuka bez lodu kg 100 2. Płaty śledziowe SEKO lub równoważny kg 40 3. Śledź w pomidorach 170g GRAL lub równoważny Szt. 150 4. Śledź w oleju 170g Super Fisz lub równoznaczne Szt. 150 5. Sałatka pikantna z makreli Super Fisz lub równoważny kg 60 6. Filet mrożony tilapia bez lodu kg 100 7. Filet mrożony panga bez lodu kg 100 8. Kotlet rybny -burgery lub równoważny kg 50 9. Filety śledziowe w oleju SEKO lub równoważny kg 30 10. Leczo rybne SEKO (marchew, cebula ,pietruszka, seler, ryba, ) lub równoważny kg 20 11. Śledzie w śmietanie SEKO lub równoważny kg 15 12. Paprykarz szczeciński NEPTUN lub równoważny kg 30 13. Tuńczyk w oleju roślinnym Super Fisz lub równoważny kg 5,55 14. Tuńczyk w sosie własnym Super Fisz lub równoważny kg 5,55.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: owoce, warzywa i podobne produkty,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa, opis produktu J.m. Ilość 1. Ogórek kiszony twardy kg 60 2. Ogórek małosolny kg 50 3. Ogórek szklarniowy kg 50 4. Sałata masłowa szt. 200 5. Kapusta kiszona kg 400 6. Jajka klasa A wielkość L jakość od 0 do 3 szt. 2000 7. Burak czerwony ćwikłowy kg 150 8. Cebula czerwona kg 30 9. Cebula biała zwyczajna kg 200 10. Fasola biała strączkowa kg 25 11. Fasola Jaś kg 100 12. Fasola szparagowa żółta kg 20 13. Fasola szparagowa zielona kg 20 14. Brokuł zielony kg 30 15. Groch łuskany połówki kg 40 16. Czosnek główka pospolity szt. 60 17. Kalafior biały szt. 50 18. Kapusta biała jesienna, zimowa kg 250 19. Kapusta biała młoda szt. 200 20. Kapusta czerwona kg 30 21. Kapusta pekińska kg 80 22. Koperek zielony pęczek szt. 80 23. Natka pietruszki pęczek szt. 80 24. Szczypior (pęczek) szt. 80 25. Marchew korzeń kg 500 26. Papryka czerwona kg 30 27. Papryka żółta kg 30 28. Pieczarki kg 70 29. Pietruszka korzeń kg 100 30. Pomidor klasa I kg 50 31. Pomidor klasa II kg 80 32. Por korzeń kg 30 33. Rzodkiewka pęczek szt. 150 34. Sałata lodowa szt. 30 35. Seler korzeń Kg 60 36. Soczewica strączkowa Kg 30 37. Ziemniaki jesienne i zimowe irga kg 2000 38. Ziemniak młody irysy 500 39. Brzoskwinia kg 40 40. Pomarańcze kg 40 41. Truskawka kg 50 42. Grapefruit czerwony kg 20 43. Kiwi kg 20 44. Jabłka Champion kg 50 45. Jabłka Jonagold kg 50 46. Jabłka Gloster kg 80 47. Jabłko Lobo kg 80 48. Mandarynka bezpestkowa kg 50 49. Śliwka węgierka kg 30 50. Winogron biały kg 30 51. Winogron ciemny kg 30 52. Banany kg 40 53. Cytryna kg 25.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa, opis przedmiotu J.m. Ilość 1. Bułka kajzerka 50 g szt. 5000 2. Bułka pszenna 60g szt. 5000 3. Bułka wrocławska 350g szt. 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: produkty mrożone..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa, opis produktu J.m. Ilość 1. Brokuł zielony Hortex lub równoważny kg 10 2. Brukselka Hortex lub równoważny kg 10 3. Fasolka szparagowa zielona Hortex lub równoważny kg 25 4. Fasolka szparagowa żółta Hortex lub równoważny kg 20 4. Groszek zielony Hortex lub równoznaczny kg 10 5. Kalafior Hortex lub równoważny kg 50 6. Marchew kostka Zavinex lub równoważny kg 100 7. Marchew z groszkiem Hortex lub równoważny kg 50 9. Mieszanka warzyw(marchew, pietruszka. seler, por Hortex lub równoważny kg 40 10. Mieszanka królewska marchew, kalafior, fasolka, brukselka, por Agram lub równoważna kg 40 11. Barszcz ukraiński Hortex lub równoważny kg 30 12. Zupa babuni Hortex lub równoważny kg 30 13. Zupa grzybowa z podgrzybkami Hortex lub równoważny kg 30 14. Zupa fasolowa Hortex lub równoważny kg 20 15. Zupa pieczarkowa Hortex lub równoważna kg 30 16. Zupa ogórkowa Hortex lub równoważna kg 20 17. Zupa jarzynowa Hortex lub równoważny kg 30 18. Śliwka drylowana mrożona Hortex lub równoważny kg 30 19. Truskawka mrożona Hortex Zavinx lub równoważny kg 120 20. Mieszanka owoców mrożonych wiśnia ,truskawka, porzeczka, aronia Hortex lub równoważny kg 50 21. Mieszanka kompotowa Agram lub równoważna kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.