eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałbrzych › DKW - 220/1/12 OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ MIĘSA I WĘDLIN

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-04-25

Wałbrzych: DKW - 220/1/12 OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ MIĘSA I WĘDLIN
Numer ogłoszenia: 132290 - 2012; data zamieszczenia: 25.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Wałbrzychu , ul. Juliusza Słowackiego 10 A, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8877000, faks 0-74 8877002.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DKW - 220/1/12 OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ MIĘSA I WĘDLIN.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pierwsza część oferty: Lp.; Nazwa artykułu; Szacunkowa ilość w kg*; Kod CPV; Cechy produktu 1.; BLOK MIĘSNY lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 2.; KIEŁBASA KANAPKOWA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 3.; KASZANKA lub równoważny; 1000; 15131134-3; ------------------------------------- 4.; KIEŁBASA BIAŁA PARZONA lub równoważny; 200; 15131120-2; Wędlina z mięsem wołowym i/lub wieprzowym - parzona 5.; KIEŁBASA CODZIENNA lub równoważny; 2000; 15131120-2; Wędlina z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 6.; LANSZMIDT lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 7.; METKA ŁOSOSIOWA (wieprzowa) lub równoważny; 600; 15131120-2; Mięso wieprzowe - drobno zmielone z przyprawami (nadająca się łatwo do smarowania) 8.; MIELONKA KONSERWOWA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 9.; MIELONKA POZNAŃSKA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 10.; MIELONKA TYROLSKA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 11.; MORTADELA lub równoważny; 1800; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 12.; MORTADELA PIZZA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 13.; PARÓWKI lub równoważny; 1800; 15131120-2; Wędlina zmielona z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 14.; PASTA Z BOCZKU lub równoważny; 600; 15131120-2; Boczek mielony - drobno z przyprawami (nadający się łatwo do smarowania) 15.; PASZTETOWA lub równoważny; 600; 15131310-1; Pasztet gruby z mięsa wołowego i/lub wieprzowego 16.; PIECZEŃ RZYMSKA lub równoważny; 600; 15131700-2; Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 17.; PIECZEŃ WESELNA lub równoważny; 600; 15131700-2; Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 18.; PIECZEŃ SZYNKOWA lub równoważny; 600; 15131700-2; Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 19.; SALCESON CZARNY lub równoważny; 600; 15131700-2; Salceson gruby z dodatkiem krwi - salceson nie może posiadać kości 20.; SZYNKA MIELONA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 21.; SZYNKA MOZAIKOWA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 22.; SZYNKA ŚNIADANIOWA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 24.; KIEŁBASA PIWNA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 25.; PASZTET PIECZARKOWY lub równoważny; 600; 15131310-1; Pasztet gruby z mięsa wołowego i/lub wieprzowego o smaku pieczarkowym 25.; WĘDZONKA lub równoważny; 300; 15131200-7; Boczek wędzony bez kości ze skórą 2. Druga część oferty: Lp.; Nazwa artykułu; Szacunkowa ilość w kg*; Kod CPV; Cechy produktu 1; SZYNKA MIELONA Z INDYKA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z dodatkiem mięsa z indyka 3; KIEŁBASA ŚLĄSKA DROBIOWA lub równoważny; 2000; 15131135-0; Wędlina z dodatkiem mięsa drobiowego 3; PASZTET INDYCZY lub równoważny; 600; 15131310-1; Pasztet gruby z dodatkiem mięsa drobiowego 4; SZYNKA DROBIOWA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z dodatkiem mięsa drobiowego 5; MOZAIKA DROBIOWA lub równoważny; 600; 15131135-0; Wędlina gruba z dodatkiem mięsa drobiowego 3. Trzecia część oferty: Lp.; Nazwa artykułu; Szacunkowa ilość w kg*; Kod CPV; Cechy produktu 1.; MIESO MIELONE; 1000; 15110000-2; Mięso mielone wieprzowe świeże bez żadnych przypraw i soli, grubo zmielone, nie dopuszcza się produktów mrożonych, pakowane w opakowaniach do 1kg 2; MIĘSO MIELONE INDYCZE; 1000; 15112120-3; Mięso mielone tylko indycze, świeże, grubo zmielone, nie dopuszcza się produktów mrożonych bez żadnych przypraw i soli, pakowane w opakowaniach do 1kg 3; PORCJE ROSOŁOWE; 2000; 15112100-7; Korpusy z kurczaków bez skrzydeł, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 4; ĆWIARTKA Z KURCZAKA; 900; 15112000-6; Ćwiartki z kurczaka, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 5; SERCA KURZE; 400; 15112100-7; Serca z kur, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 6; ŻOŁADKI Z KURCZAKA; 400; 15131500-0; Żołądki z kurczaka, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 7.; WĄTRÓBKA WIEPRZOWA ; 1000; 15131400-9; Wątroba wieprzowa tylko świeża, nie dopuszcza się produktów mrożonych 8.; MIĘSO WIEPRZOWE ; 500; 15113000-3; Mięso wieprzowe gulaszowe krojone w kawałkach tylko świeże nie dopuszcza się produktu mrożonego bez skóry i tłuszczu *Podane ilości są ilościami szacunkowymi uwzględniające maksymalne zaludnienie jednostki, dlatego też ze względu na różne zaludnienie jednostki ilości mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Odbiorcy. * Wszystkie artykuły z pierwszej, drugiej oraz trzeciej części zamówienia muszą być świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych, termin przydatności do spożycia wędlin min. 10 dni od daty dostawy a dla mięs min. 5 dni od daty dostawy. Średnica dla wszystkich wędlin oraz pasztetów, metki łososiowej i pasty z boczku to minimum 5 centymetrów. 1) Ilość i termin dostawy: Dostawa towaru odbywać się będzie w dni wyznaczone przez Zamawiający przy złożeniu zamówienia telefonicznie podając ilości i rodzaje artykułów. Zamawiający składa do godz. 14:00 zamówienie telefoniczne, podając ilość i rodzaj asortymentu, termin realizacji dzień następny do godz. 10:30. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu oferty. 2) Miejsce i czas dostawy: Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul Słowackiego 10a, 58-300 Wałbrzych. Dostawa powinna odbywać się w godzinach od 7:30 do 10:30 w dni wyznaczone przez Zamawiający przy złożeniu zamówienia. 3) Warunki dostarczenia towaru: Transportem Wykonawcy i na jego koszt. Pojazdy do przewozu artykułów żywnościowych muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 4) Wymagania jakościowe: Artykuły bez oznak zachodzących niekorzystnych zmian biochemicznych i mikrobiologicznych, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie powinno spełniać wszystkie normy sanitarne wymagane przez Rozporządzenie Komisji (WE) nr 450/2009 z dnia 29 maja 2009 r. w sprawie aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 5) Odbiór jakościowy - wydanie produktu musi być poprzedzone kontrolą jakościową , którą przeprowadzą przedstawiciele zamawiającego w obecności wykonawcy. Wydanie produktów następować będzie obok magazynu żywnościowego zamawiającego. Samochód dostawczy ma obowiązek wjechać na teren Aresztu. Jeżeli samochód nie jest w stanie wjechać na teren jednostki dostawę traktujemy jako nienależycie wykonanie umowy. Prześwit bramy wjazdowej to: szerokość 3,20m wysokość 3,30m. 6) Warunki płatności - płatność przelewem na konto Wykonawcy w terminie 30 dni od daty otrzymania faktury..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formuły spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formuły spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formuły spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formuły spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymaganych w postępowaniu, według formuły spełnia/ nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul. Słowackiego 10a 58-300 Wałbrzych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.05.2012 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul. Słowackiego 10a 58-300 Wałbrzych.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pierwsza część oferty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pierwsza część oferty: Lp.; Nazwa artykułu; Szacunkowa ilość w kg*; Kod CPV; Cechy produktu 1.; BLOK MIĘSNY lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 2.; KIEŁBASA KANAPKOWA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 3.; KASZANKA lub równoważny; 1000; 15131134-3; ------------------------------------- 4.; KIEŁBASA BIAŁA PARZONA lub równoważny; 200; 15131120-2; Wędlina z mięsem wołowym i/lub wieprzowym - parzona 5.; KIEŁBASA CODZIENNA lub równoważny; 2000; 15131120-2; Wędlina z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 6.; LANSZMIDT lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 7.; METKA ŁOSOSIOWA (wieprzowa) lub równoważny; 600; 15131120-2; Mięso wieprzowe - drobno zmielone z przyprawami (nadająca się łatwo do smarowania) 8.; MIELONKA KONSERWOWA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 9.; MIELONKA POZNAŃSKA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 10.; MIELONKA TYROLSKA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 11.; MORTADELA lub równoważny; 1800; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 12.; MORTADELA PIZZA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 13.; PARÓWKI lub równoważny; 1800; 15131120-2; Wędlina zmielona z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 14.; PASTA Z BOCZKU lub równoważny; 600; 15131120-2; Boczek mielony - drobno z przyprawami (nadający się łatwo do smarowania) 15.; PASZTETOWA lub równoważny; 600; 15131310-1; Pasztet gruby z mięsa wołowego i/lub wieprzowego 16.; PIECZEŃ RZYMSKA lub równoważny; 600; 15131700-2; Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 17.; PIECZEŃ WESELNA lub równoważny; 600; 15131700-2; Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 18.; PIECZEŃ SZYNKOWA lub równoważny; 600; 15131700-2; Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 19.; SALCESON CZARNY lub równoważny; 600; 15131700-2; Salceson gruby z dodatkiem krwi - salceson nie może posiadać kości 20.; SZYNKA MIELONA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 21.; SZYNKA MOZAIKOWA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 22.; SZYNKA ŚNIADANIOWA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 24.; KIEŁBASA PIWNA lub równoważny; 600; 15131120-2; Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym 25.; PASZTET PIECZARKOWY lub równoważny; 600; 15131310-1; Pasztet gruby z mięsa wołowego i/lub wieprzowego o smaku pieczarkowym 25.; WĘDZONKA lub równoważny; 300; 15131200-7; Boczek wędzony bez kości ze skórą.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Druga część oferty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 2. Druga część oferty: Lp.; Nazwa artykułu; Szacunkowa ilość w kg*; Kod CPV; Cechy produktu 1; SZYNKA MIELONA Z INDYKA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z dodatkiem mięsa z indyka 3; KIEŁBASA ŚLĄSKA DROBIOWA lub równoważny; 2000; 15131135-0; Wędlina z dodatkiem mięsa drobiowego 3; PASZTET INDYCZY lub równoważny; 600; 15131310-1; Pasztet gruby z dodatkiem mięsa drobiowego 4; SZYNKA DROBIOWA lub równoważny; 600; 15131410-2; Wędlina gruba z dodatkiem mięsa drobiowego 5; MOZAIKA DROBIOWA lub równoważny; 600; 15131135-0; Wędlina gruba z dodatkiem mięsa drobiowego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Trzecia część oferty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.; Nazwa artykułu; Szacunkowa ilość w kg*; Kod CPV; Cechy produktu 1.; MIESO MIELONE; 1000; 15110000-2; Mięso mielone wieprzowe świeże bez żadnych przypraw i soli, grubo zmielone, nie dopuszcza się produktów mrożonych, pakowane w opakowaniach do 1kg 2; MIĘSO MIELONE INDYCZE; 1000; 15112120-3; Mięso mielone tylko indycze, świeże, grubo zmielone, nie dopuszcza się produktów mrożonych bez żadnych przypraw i soli, pakowane w opakowaniach do 1kg 3; PORCJE ROSOŁOWE; 2000; 15112100-7; Korpusy z kurczaków bez skrzydeł, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 4; ĆWIARTKA Z KURCZAKA; 900; 15112000-6; Ćwiartki z kurczaka, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 5; SERCA KURZE; 400; 15112100-7; Serca z kur, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 6; ŻOŁADKI Z KURCZAKA; 400; 15131500-0; Żołądki z kurczaka, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych 7.; WĄTRÓBKA WIEPRZOWA ; 1000; 15131400-9; Wątroba wieprzowa tylko świeża, nie dopuszcza się produktów mrożonych 8.; MIĘSO WIEPRZOWE ; 500; 15113000-3; Mięso wieprzowe gulaszowe krojone w kawałkach tylko świeże nie dopuszcza się produktu mrożonego bez skóry i tłuszczu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.