eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brzeg › Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w mięso, wędliny.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-19

Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w mięso, wędliny.
Numer ogłoszenia: 128399 - 2010; data zamieszczenia: 19.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w mięso, wędliny..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w w mięso, wędliny w ilości: I Grupa MIĘSO 1.Boczek surowy wędzony w ilości 600 kg, 2.Żeberka wędzone paski w ilości 1 200 kg, 3.Kaszanka w ilości 1 800 kg, 4.Kurczak świeży w ilości 5 000 kg, 5.Mięso mielone wieprzowe nieprzetworzone w ilości 3 200 kg, 6.Łopatka wieprzowa bez kości w ilości 3 500 kg, 7.Karczek wieprzowy bez kości w ilości 200 kg, 8.Łopatka wołowa ekstra bez kości w ilości 1 300 kg, 9.Wątroba wieprzowa w ilości 1 500 kg, II Grupa WĘDLINY WIEPRZOWE 1.Kiełbasa śląska w ilości 1 800 kg, 2.Kiełbasa toruńska w ilości 1 500 kg, 3.Kiełbasa zwyczajna w ilości 2 000 kg, 4.Kiełbasa biała parzona w ilości 900 kg, 5.Szynka mielona wieprzowaw ilości 1 800 kg, 6.Lunch meat w ilości 1 600 kg, 7.Mortadela w ilości 1 000 kg, 8.Pieczeń rzymska w ilości 1 500 kg, 9.Kiełbasa podwawelska w ilości 1 900 kg, 10.Pasztetowa w ilości 1 500 kg, III Grupa WĘDLINY DROBIOWE 1.Mortadela drobiowa w ilości 500 kg, 2.Pieczeń drobiowa w ilości 900 kg, 3.Serdelki drobiowe w ilości1 600 kg, 4.Szynka drobiowa w ilości 800 kg, 5.Baleron drobiowy w ilości 200 kg, 6.Blok z indyka w ilości 500 kg, 7.Kiełbasa senatorska drobiowa w ilości 800 kg, 8.Kiełbasa śląska drobiowa w ilości 900 kg, 9.Mielonka drobiowa w ilości 1 100 kg, 10.Parówki drobiowe w ilości 1 200 kg, 11.Polędwica drobiowa w ilości 500 kg, 12.Salceson drobiowy w ilości 600 kg, 13.Rolada drobiowa w ilości 1 200 kg, Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w III grupach. Oferta musi obejmować całość zamówienia w danej grupie. Każda grupa będzie rozpatrywana osobno..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00-7, 15.13.11.34-3, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.11.40.00-0, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.35-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia -nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3; 2.aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4.oświadczenie wykonawcy o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - załącznik nr 5.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Boczek surowy wędzony w ilości 600 kg, 2.Żeberka wędzone paski w ilości 1 200 kg, 3.Kaszanka w ilości 1 800 kg, 4.Kurczak świeży w ilości 5 000 kg, 5.Mięso mielone wieprzowe nieprzetworzone w ilości 3 200 kg, 6.Łopatka wieprzowa bez kości w ilości 3 500 kg, 7.Karczek wieprzowy bez kości w ilości 200 kg, 8.Łopatka wołowa ekstra bez kości w ilości 1 300 kg, 9.Wątroba wieprzowa w ilości 1 500 kg,.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00-7, 15.13.11.34-3, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.11.40.00-0.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: WĘDLINY WIEPRZOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kiełbasa śląska w ilości 1 800 kg, 2.Kiełbasa toruńska w ilości 1 500 kg, 3.Kiełbasa zwyczajna w ilości 2 000 kg, 4.Kiełbasa biała parzona w ilości 900 kg, 5.Szynka mielona wieprzowa w ilości 1 800 kg, 6.Lunch meat w ilości 1 600 kg, 7.Mortadela w ilości 1 000 kg, 8.Pieczeń rzymska w ilości 1 500 kg, 9.Kiełbasa podwawelska w ilości 1 900 kg, 10.Pasztetowa w ilości 1 500 kg,.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: WĘDLINY DROBIOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mortadela drobiowa w ilości 500 kg, 2.Pieczeń drobiowa w ilości 900 kg, 3.Serdelki drobiowe w ilości 1 600 kg, 4.Szynka drobiowa w ilości 800 kg, 5.Baleron drobiowy w ilości 200 kg, 6.Blok z indyka w ilości 500 kg, 7.Kiełbasa senatorska drobiowa w ilości 800 kg, 8.Kiełbasa śląska drobiowa w ilości 900 kg, 9.Mielonka drobiowa w ilości 1 100 kg, 10.Parówki drobiowew ilości 1 200 kg, 11.Polędwica drobiowa w ilości 500 kg, 12.Salceson drobiowy w ilości600 kg, 13.Rolada drobiowa w ilości 1 200 kg,.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.