Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-05-18
Wałbrzych: Ogłoszenie na dostawę przypraw, konserw i innych art. żywnościowych
Numer ogłoszenia: 126693 - 2010; data zamieszczenia: 18.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Wałbrzychu , ul. Juliusza Słowackiego 10 A, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8877000, faks 0-74 8877002.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Ogłoszenie na dostawę przypraw, konserw i innych art. żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Pierwsza część oferty: Lp. NAZWA KOD CPV Ilość w kg lub litr WYMAGANIA DLA PRODUKTU 1 CUKIER BIAŁY 15831200-4 5 500,00 W opakowaniach tylko 1kg 2 CYNAMON MIELONY 15872200-3 5,00 W opakowaniach do 1kg 3 DŻEM 15332290-3 1 500,00 W opakowaniach do 6 kg 4 FASOLA SUSZONA 03221210-1 1 200,00 W opakowaniach do 30 kg 5 GROCH SUSZONY 03221220-4 1 200,00 W opakowaniach do 30 kg i tylko groch suszony łuskany 6 HERBATA 15863200-7 400,00 W opakowaniach do 30kg 7 KASZA JĘCZMIENNA 03211900-2 250,00 W opakowaniach do 30kg 8 KASZA MANNA 03211900-2 200,00 W opakowaniach do 30kg 9 KAWA ZBOŻOWA 15860000-8 400,00 W opakowaniach do 30kg 10 KMINEK 15893000-4 15,00 W opakowaniach do 5kg 11 KONCENTRAT POMIDOROWY 15331427-6 800,00 koncentrat pomidorowy 30% w słoikach do 900 ml 12 KOPER SUSZONY 15893000-4 50,00 W opakowaniach do 5kg 13 KRAJANKA SOJOWA 15331000-7 400,00 W opakowaniach do 30kg 14 LIŚĆ LAUROWY 15890000-3 40,00 W opakowaniach do 5kg 15 MAJERANEK 15872300-4 60,00 W opakowaniach do 5kg 16 MAJONEZ 15871273-8 400,00 W opakowaniach do 0,9kg 17 MAKARON 15851100-9 5 000,00 w skład makaronu wchodzą jajka, dostarczany makaron - tylko typ (świderki) 18 MUSZTARDA 15871250-1 500,00 W opakowaniach do 1kg 19 OCET 15871000-1 250,00 W opakowaniach do 1 litra 20 OREGANO 15872000-1 30,00 W opakowaniach do 5kg 21 PAPRYKA MIELONA 15872000-1 50,00 W opakowaniach do 5kg; tylko papryka mielona słodka 22 PIEPRZ MIELONY CZARNY 15872100-2 80,00 W opakowaniach do 5kg 23 PŁATKI OWSIANE 15613380-5 200,00 W opakowaniach do 30 kg 24 PRZYPRAWA W PŁYNIE 15871200-6 1 000,00 W opakowaniach do 1 litra 25 MIESZANKA WARZYWNA 15871270-7 800,00 zawiera w swoim składzie min. 15% suszu warzywnego oraz bulion mięsny 26 RYŻ 15614100-6 2 000,00 W opakowaniach do 30 kg 27 SOCZEWICA SUSZONA 03212211-2 400,00 W opakowaniach do 30 kg 28 SOS BOLOŃSKI 15871260-4 80,00 W opakowaniach do 10 kg 29 SOS PIECZARKOWY 15871260-4 50,00 W opakowaniach do 10 kg 30 SOS PIECZENIOWY 15871260-4 80,00 W opakowaniach do 10 kg 31 SOS POMIDOROWY 15871260-4 50,00 W opakowaniach do 10 kg 32 SÓL 15872400-5 1 500,00 W opakowaniach do 1kg 33 ZIELE AGIELSKIE 15890000-3 200,00 W opakowaniach do 5kg 34 ZUPA BARSZCZ BIAŁY 15891400-4 40,00 W opakowaniach do 10kg 35 ZUPA BARSZCZ CZERWONY 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 36 ZUPA PIECZARKOWA 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 37 ZUPA POMIDOROWA 15891400-4 80,00 W opakowaniach do 10kg 38 ZUPA ŻUREK 15891400-4 40,00 W opakowaniach do 10kg 2. Druga część oferty: 1 KONSERWA MIĘSNA 15131000-5 1 000,00 o gramaturze jednostkowej 300 g; przez określenie (konserwa mięsna) rozumiane jest konserwa do której produkcji użyto m.in. mięsa wołowego i/lub wieprzowego; 2 KONSERWA RYBNA 15240000-2 800,00 o gramaturze jednostkowej od 300g do 330 g 3 PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI 15240000-2 800,00 w opakowaniach jednostkowych od 300g do 341 g 4 PASZTET DROBIOWY 15131310-1 700,00 przez określenie (pasztet drobiowy) rozumiane jest pasztet do którego produkcji użyto m.in. mięsa drobiowego; o gramaturze jednostkowej od 290g do 300g. Pasztet drobiowy gramatura ok.130g w opakowaniach łatwootwieralnych (folia aluminiowa) będą stanowić ok. 20% zamówienia (ilościowego) ogólnego asortymentu. 5 PASZTET KONSERWOWY 15131310-1 700,00 przez określenie (pasztet konserwowy) rozumiane jest pasztet do którego produkcji użyto m.in. mięsa wołowego i wieprzowego; o gramaturze jednostkowej od 290g do 300g * Podane ilości są ilościami szacunkowymi. * Wszystkie artykuły z pierwszej części zamówienia powinny mieć termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy. Natomiast konserwy wszystkie powinny mieć termin przydatności do spożycia minimum 10 miesięcy od daty dostawy. Podane ilości są ilościami szacunkowymi uwzględniające maksymalne zaludnienie jednostki, dlatego też ze względu na różne zaludnienie jednostki ilości mogą być mniejsze. Z tego tytułu Dostawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Odbiorcy. 1)Ilość i termin dostawy: Dostawa towaru odbywać się będzie w dni wyznaczone przez Odbiorcę przy złożeniu zamówienia telefonicznie podając ilości i rodzaje artykułów. 2)Miejsce i czas dostawy: Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul Słowackiego 10a, 58-300 Wałbrzych. Dostawa powinna odbywać się w godzinach od 8.00 do 14.30 w dni wyznaczone przez Odbiorcę przy złożeniu zamówienia. 3)Warunki dostarczenia towaru: Transportem Dostawcy i na jego koszt. Pojazdy do przewozu artykułów żywnościowych muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 4)Wymagania jakościowe: Artykuły bez oznak zachodzących niekorzystnych zmian biochemicznych i mikrobiologicznych, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie powinno spełniać wszystkie normy sanitarne wymagane przez Rozporządzenie Komisji (WE) nr 450/2009 z dnia 29 maja 2009 r. w sprawie aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 5)Odbiór jakościowy - wydanie produktu musi być poprzedzone kontrolą jakościową , którą przeprowadzą przedstawiciele odbiorcy w obecności Dostawcy. Wydanie produktów następować będzie obok magazynu żywnościowego Odbiorcy. Samochód dostawczy ma obowiązek wjechać na teren Aresztu. Jeżeli samochód nie jest w stanie wjechać na teren jednostki dostawę traktujemy jako nienależycie wykonanie umowy. Prześwit bramy wjazdowej to: szerokość 3,20m wysokość 3,30m. 6)Warunki płatności - płatność przelewem na konto Dostawcy w terminie 30 dni od daty otrzymania faktury..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O wykonanie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy spełniający warunki art. 22 ust. 1 i nie podlegają wykluczeniu zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia wymaganych warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na zasadzie: (spełnia - nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte: a)oświadczenie o spełnieniu warunków oraz nie podleganiu wykluczeniu zgodnie z załączonym wzorem oświadczenia (Załącznik nr 2) na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych, b)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c)wypełniony wzór oferty (Załącznik nr 1do SIWZ), d)podpisany wzór umowy (Załącznik nr 3do SIWZ).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wypełniony wzór oferty (Załącznik nr 1do SIWZ), podpisany wzór umowy (Załącznik nr 3do SIWZ).
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: tak
- nie należy przedkładać oświadczenie wykonawcy o zatrudnianiu ponad 50% osób niepełnosprawnych w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego - jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul. Słowackiego 10a 58-300 Wałbrzych.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WAŁBRZYCHA
- "Wałbrzych - dzielnice z sercem" - wykonanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej oraz pełnienie nadzoru autorskiego
- Budowa bazy magazynowo-transportowej wraz z zagospodarowaniem terenu przy ul. Beethovena w Wałbrzychu
- Remont istniejących i wykonanie nowych balustrad drewnianych na tarasach kompleksu Zamek Książ
- Najem długoterminowy fabrycznie nowych samochodów dla floty ZDKiUM w Wałbrzychu
- Dostawa nowych kosiarek z podziałem na trzy części
- Kompleksowa dostawa energii elektrycznej obejmująca sprzedaż i dystrybucję dla Specjalistycznego Szpitala Ginekologiczno - Położniczego im. E. Biernackiego w Wałbrzychu
więcej: przetargi w Wałbrzychu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 20 w Chorzowie, ul. Czempiela 49 - I/2024
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina - PIECZYWO"
- Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i nabiału
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina"
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina"
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.