eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Janowice Wielkie › Dostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-06

Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 125440 - 2010; data zamieszczenia: 06.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Instytucja ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 15 110000-2 mięso; 15 112130-6 kurczęta; 15 113000-3 wieprzowina; 15 114000-0 podroby; 15 131131-2 wędliny; 15 131310-1 pasztety; 15 222000-0 filety rybne mrożone; 15 412000-tłuszcze ; 15 511700-0 mleko w proszku; 15 512100-1 śmietana chuda; 15 540000-5 produkty serowarskie; 15 613300-1 produkty zbożowe; 15 831000-2 cukier; 15 851000-8 produkty mączne;15 863000herbata; 15 871000-4 przyprawy; 15 981000-8 woda mineralna; 15 331170-9 warzywa mrożone: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2, 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.82.00.00-2, 01.24.20.00-5, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5, 15.61.33.00-1, 15.83.10.00-2, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.98.10.00-8, 15.87.10.00-4, 15.33.24.10-1, 15.22.20.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wynmaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zpir.sisco.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z., ul. Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie ,Sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z., ul. Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie ,Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo i wyroby piekarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb baltonowski krojony - 6000 kg, chleb razowy krojony - 5000 kg , bułka zwykła mała - 1000 szt., bułka słodka -500 szt., bułka tarta 280 kg, kawiarka - 30 szt., pączki -120 szt.,babki - 20 szt, makowiec - 10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso ,produkty mięsne wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży - 1400 kg, karczek z/k - 1300 kg, mięso mielone- 770kg, schab z kością - 30 kg , kiełbasa jarmarczna -620 kg, kiełbasa szynkowa - 140 kg, kiełbasa podwawelska - 20 kg, kiełbasa żywiecka - 140 kg, kiełbasa białóa 10 kg, mortadela- 100 kg, pieczeń rzymska - 240 kg,szynka wieprzowa -140 kg, parówka śląska- 600kg,pasztetowa- 170 kg,salceson -340kg,szynka indycza-140 kg,wątroba wieprzowa 150 kg,pasztet z drobiu -1300 szt. słonina -400 kg, boczek wędzony 10 kg, udko z kurczaka -30 kg, szynka tyrolska -100kg, blok mięsny 140 kg, szynka konserwowa -140 kg,pasztet zapiekany - 170 kg, kości wedzone -20 kg, porcja rosołowa -300kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1, 15.22.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa,owoce i ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone- 1600kg,cebula-400kg,marchew-2100kg,pietruszka korzeń- 20kg,seler korzeń-20kg, kapusta biała -960 kg,kapusta czerwona -570 kg,kapusta pekińska -50 kg, por- 20 kg, fasola ziarno-380 kg,groch ziarno- 53 kg,ogórki świerze-500kg, pomiodory -300kg, pietruszka zielona- 450 p., sałata 1000 szt.,koper zielony -500p., szczypiorek 450p.,rzodkiewka-600p.,jabłka-400 kg,banany-100kg,pomarańcze - 50 kg, kapusta kiszona- 720 kg,ogórki kiszone-820 kg, ziemniaki- 19000kg, papryka czerwona - 20 kg,pieczarki -20kg,botwina-40 p., kalafior-100 szt., fasola szparagowa- 20 kg, brokuły -20 szt., cytryny - 10kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: suchary zwykłe -8 kg, herbatniki -50 szt, wafle -100szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka - 20000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem wysokosłodzony - 150 kg, Dżem n.s. - 100kg, kompot -750 kg, Ketchup - 330 kg, koncentrat pomidorowy 110 kg , ogórek konserwowy -500 kg,groszek konserwowy -100 kg, kukurydza konserwowa- 100 kg,chrzan tarty biały -300 kg,olej rzepakowy -600 l, ocet- 50 l.,sałatka szwedzka-20 kg, sałatka babuni 20 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku -430 kg.,śmietana-500l.,masło mix - 900 kg.,jogurt- 1000 szt., ser topiony - 330 kg, ser twardy-480 kg, ser biały -380 kg, serki smakowe - 100 szt, margaryna -100kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna -1000 kg, kasza jęczmienna -500 kg, kasza manna -250 kg, ryż- 620 kg, płatki kukurydziane - 250 kg, płatki owsiane - 250 kg, makaron - 650 kg, makaron zacierka - 50 kg kleik ryżowy - 5kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier - 1500 - kg, cukier puder -2kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Herbata, kawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Herbata granulowana - 37kg, kawa zbożowa - 10 kg, Kawa rozpuszczalna -2kg,kawa mielona - 2kg, herbata ekspresowa- 4 szt,mleko zagęszczone niesłodzone - 10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Woda mineralna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana- 600 szt., woda mineralna gazowana -600 szt, soki owocowe 20 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przyprawy kuchenne, warzywa suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pietruszka zielona sucha -10 kg, koper suchy-4kg,szczypior suchy-1kg, czosnek granulowany-2kg,musztarda -240 kg, majeranek -2kg.,przyprawa do zup w płynie -8kg, papryka mielona słodka- 2kg,pieprz naturalny mielony -8kg,pieprz ziołowy -8 kg, sul kuchenna -400kg,liść laurowy - 4 kg, ziele angielskie-4 kg, kwasek cytrynowy - 6kg, jarzynka-80 kg, majonez - 50 kg, kminek- 2kg, cukier waniliowy - 10 szt. proszek do pieczenia -10 szt. , żelatyna wieprzowa -2 kg,aromaty -10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Owoce suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzynki -2kg, śliwki suszone 1kg, mieszanka owocowa 1kg, mak 6kg, grzyby suszone 5kg, mieszanka bakaliowa 1 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona -300kg, ryba wędzona - 40 kg, śledź- 20 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka warzywna -20 kg, kalafior -20 kg, fasola szparagowa -20kg, brokuły -20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.