eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubsko › Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-01-17

Lubsko: Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
Numer ogłoszenia: 12514 - 2008; data zamieszczenia: 17.01.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Zamkowa 27, 68-300 Lubsko, woj. lubuskie, tel. 068 4574111, fax 068 4574110.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin i drobiu..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szacunkowa całkowita w skali roku ilość dostawy w podziale na części i asortymenty: część 1: dostawa mięsa i wędlin L.p Nazwa produktu Masa orientacyjnie w skali 1 roku w kg 1 Łopatka b/k 960 2 Karkówka b/k 670 3 Boczek surowy 800 4 Boczek wędzony parzony 90 5 Słonina bez skóry 350 6 Kości zwykłe 1200 7 Kiełbasa śląska 660 8 Kiełbasa szynkowa 250 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa 600 10 Kiełbasa grillowa 600 11 Kiełbasa biała parzona 240 12 Parówki wieprzowe cienkie 600 13 Blok drobiowy 120 14 Pieczeń wieprzowa 480 15 Kaszanka / krupniok 500 16 Szynka tyrolska 360 17 Pasztet drobiowy 500 18 Salceson 400 19 Szynka wieprzowa 100 20 Mięso gulaszowe I kat. 400 21 Schab bez kości 250 22 Nogi wieprzowe 100 23 Golonka 100 część 2: dostawa drobiu L.p Nazwa produktu Masa orientacyjnie w skali 1 roku w kg 1 Porcja rosołowa 300 2 Kurczak 500 3 Udko z kurczaka 1080 4 Filet drobiowy 200

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art.22 ust.1-4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz spełniają warunki określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia . Sposób dokonywania oceny spełnienia warunków metodą -spełnia, nie spełnia. Niespełnienie któregokolwiek z warunków udziału w postępowaniu spowoduje wykluczenie wykonawcy.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1. wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik 1, 2. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 oraz o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie i art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik 2, 3. parafowany przez wykonawcę projekt umowy- załącznik 3, 4. aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 5. pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów, 6. koncesje, zezwolenia lub licencje, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem, 7. aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczanie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 8.Zaświadczenia podmiotu uprawnionego do kontroli jakości, potwierdzającego, iż wykonawca spełnia określone wymogi jakościowe w zakresie świadczenia usług będących przedmiotem zamówienia , lub równoważnych dokumentów potwierdzających jakość świadczonych usług, jeżeli wykonawca nie może w terminie uzyskać wymaganego zaświadczenia. 9.Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatzary.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 68-300 Lubsko, ul. Zamkowa 27, Pokój Kadr..

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.01.2008 godzina 10:00, miejsce: 68-300 Lubsko, ul. Zamkowa 27 , Pokój Kadr..

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i wędlin.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 1: dostawa mięsa i wędlin L.p Nazwa produktu Masa orientacyjnie w skali 1 roku w kg 1 Łopatka b/k 960 2 Karkówka b/k 670 3 Boczek surowy 800 4 Boczek wędzony parzony 90 5 Słonina bez skóry 350 6 Kości zwykłe 1200 7 Kiełbasa śląska 660 8 Kiełbasa szynkowa 250 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa 600 10 Kiełbasa grillowa 600 11 Kiełbasa biała parzona 240 12 Parówki wieprzowe cienkie 600 13 Blok drobiowy 120 14 Pieczeń wieprzowa 480 15 Kaszanka / krupniok 500 16 Szynka tyrolska 360 17 Pasztet drobiowy 500 18 Salceson 400 19 Szynka wieprzowa 100 20 Mięso gulaszowe I kat. 400 21 Schab bez kości 250 22 Nogi wieprzowe 100 23 Golonka 100.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-9, 15.11.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa drobiu..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: część 2: dostawa drobiu L.p Nazwa produktu Masa orientacyjnie w skali 1 roku w kg 1 Porcja rosołowa 300 2 Kurczak 500 3 Udko z kurczaka 1080 4 Filet drobiowy 200.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.