eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grudziądz › Dostawy różnych artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-06-06

Grudziądz: Dostawy różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 123253 - 2014; data zamieszczenia: 06.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne-OISW w Bydgoszczy-Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: cz.1 ARTYKUŁY ZBOŻOWE - przedmiot zamówienia: Lp.Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości 15612100-2 PN-A-74022 7 000 kg 4780 kg 11780 kg 2.Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; 15623000-1 PN-A-74710 30 kg ___ 30 kg 3.Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 7 000 kg 1360 kg 8360 kg 4.Makaron: - typu nitki - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15851100-2 PN-A-74131 ____ 1300 kg 1300 kg 5.Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15613100-8 PN-887A-7403 2 000 kg 1850 kg 3850 kg 6.Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; 15613100-8 PN-88/A-74203 2 000 kg 650 kg 2650 kg 7.Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; 15614100-6 PN-A-74220 7 000 kg 1520 kg 8520 kg cz.2 BULIONY - przedmiot zamówienia: Lp. Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2 -OZ Razem 1. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-75980:1997 1 500 kg ____ 1 500 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15891500-5 PN-A-97052 1 000 kg ____ 1000 kg 3.Rosół grzybowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891500-5 PN-A-94050 10 kg ____ 10 kg 4.Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4 PN-A-94050:1996 200 kg ____ 200 kg 5.Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4 PN-A-94050 200 kg 320 kg 520 kg 6.Zupa pieczarkowa w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891400-4 PN-A-94050 ____ 68 kg 68 kg 7.Przyprawa jarzynka w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15890000-3 PN-A-94050 ______ 1190 kg 1190 kg 8.Przyprawa do zup w płynie - maggi: - opakowanie - 1 l - 5 l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15890000-3 PN-A-94052 2 000 l 640 l 2640 l 9.Bulion z kury w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15891500-5 PN-A-94052:1996 ____1620 kg 1620 kg cz. 3 CUKIER - przedmiot zamówienia Lp.Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg 15831200-4 PN-A-74850 3 000 kg 4700 kg 7700 kg cz. 4 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY - przedmiot zamówienia Lp.Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Cukier waniliowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15831000-2 BN-79-8133-01 50 kg___ 50 kg 2.Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15613311-1 PN-A-88036:1998 200 kg ___ 200 kg 3.Curry w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871200-6 PN-R-87022 40 kg 3 kg 43 kg 4.Biszkopty: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15882000-4 PN-A-88115:1998 250 kg ___ 250 kg 5.Budyń: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0 PN-A-94051 200 kg ------ 200 kg 6.Czosnek granulowany: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4PN-A-86967 30 kg 6 kg 36 kg 7.Galaretka niskosłodzona: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15833100-7PN-94/A-75104 100 kg ____ 100 kg 8.Herbata granulowana: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15863000-5PN-ISO 3720 800 kg 330 kg 1130 kg 9.Kawa zbożowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15861000-1 PN-A-94013 1 700 kg 580 kg 2280 kg 10.Kisiel: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15620000-0 PN-A-94051 200 kg 120 kg 320 kg 11.Kwasek cytrynowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-81/A-79734 50 kg 24 kg 74 kg 12.Liść laurowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-R-87022 40 kg 24 kg 64 kg 13.Majeranek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872000-1 PN-A-86958 40 kg 35 kg 75 kg 14.Majonez: - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871273-8 PN-A-86950:1995 900 kg _____ 900 kg 15.Musztarda; - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871250-1PN-A-86964 1 000 kg 153 kg 1153 kg 16.Ocet 10% 0,5 l 15871120-1 PN-72/A-79733 600 l 236 l 836 l 17.Papryka mielona ostra: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4PN-A-86955 40 kg 47 kg 87 kg 18.Papryka mielona słodka: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86955 ______ 47 kg 47 kg 19.Pieprz czarny mielony: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15872100-2 PN-A-86965 120 kg 59 kg 179 kg 20.Proszek do pieczenia: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15899000-6 PN-A-94017:1998 20 kg ____ 20 kg 21.Sól kuchenna: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy, 15872400-5 PN-C-84081 3 000 kg 1250 kg 4250 kg 22.Ziele angielskie: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 40 kg 24 kg 64 kg 23.Bazylia suszona: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7BN-67/8132-14 ___ 4 kg 4 kg 24.Chili w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy 15871000-4 PN-A-86955 ___ 3 kg 3 kg 25.Cynamon w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15871000-4 PN-A-86955 _____ 1 kg 1 kg 26.Kminek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 ___ 5 kg 5 kg 27.Oregano suszone: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 ____ 5 kg 5 kg 28.Przyprawa do mięsa mielonego: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 ____ 7 kg 7 kg 29.Zioła prowansalskie suszone: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15870000-7 BN-67/8132-14 ____ 2 kg 2 kg 30.Żelatyna spożywcza: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15892000-7 PN-A-82245:1993 50 kg ____ 50 kg cz. 5 PRODUKTY SOJOWE - przedmiot zamówienia Lp.Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 600 kg 100 kg 700 kg 2.Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3 PN-ISO 5506 ____ 94 kg 94 kg 3.Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15890000-3PN-ISO 5506 500 kg 100 kg 600 kg cz. 6 PRODUKTY STRĄCZKOWE - przedmiot zamówienia Lp.Nazwa artykułu CPV Norma ZK 1 ZK2-OZ Razem 1.Fasola JAŚ średni; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15331130-7 PN-75/R-65031 2 500 kg 1445 kg 3945 kg 2.Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; 15311133-8 PN-A-74220:1997 2 000 kg 800 kg 2800 kg cz. 7 PRZETWORY WARZYWNE - przedmiot zamówienia Lp.Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2 Razem 1.Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331400-1 PN/R-75520 50 kg 105 kg 155 kg 2.Fasolka konserwowa: - op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331464-7 PN-V-74016:2001 200 kg ___ 200 kg 3.Groszek konserwowy: - op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331462-3 PN-76/A-77803 900 kg 485 kg 1385 kg 4.Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie - puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331427-6 PN-75/A-77601 3 000 kg 1790 kg 4790 kg 5.Kukurydza konserwowa: - op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331470-2 PN-A-77807 600 kg 120 kg 720 kg 6.Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331135-2 PN-A-86951:2006 1 500 kg 1075 kg 2575 kg 7. Papryka czerwona mrożona: - op. do 5 kg - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331170-9 PN-A-94001:1999P ____ 472 kg 472 kg 8.Ogórki konserwowe całe: - op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych; 15331500-2 PN-A-77801 400 kg ___ 400 kg cz. 8 PRZETWORY OWOCOWE - przedmiot zamówienia Lp. Nazwa artykułu CPV Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1. Dżem: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3 PN-A-75100 10 kg 127 kg 137 kg 2.Miód: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15831600-8 PN-88/A77626 20 kg 400 kg 420 kg 3.Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3 PN-A-75100 4 000 kg 755 kg 4755 kg 4.Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332230-5 PN-93/A-75103 4 000 kg 1080 kg 5080 kg 5.Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; 15332100-5 PN-75/A-75953 800 l ____ 800 l 6.Mieszanka owocowa mrożona: - op. do 5 kg - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 15331100-8 PN-A-78652:1997/:A z 1:2002 ____ 395 kg 395 kg 7.Dżem truskawkowy - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 15332290-3 PN-A-75100 ____ 650 kg 650 kg 8.Kompot śliwkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu śliwkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; 15332100-5 PN-75/A-75953 200 l ___ 200 l.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6, 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.20-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl-link zamówienia publiczne-OISW w Bydgoszcy-Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz - Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.06.2014 godzina 07:50, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości PN-A-74022 7 000 kg 4780 kg 11780 kg 2. Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 30 kg ___ 30 kg 3.Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 7 000 kg 1360 kg 8360 kg 4.Makaron: - typu nitki - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 ____ 1300 kg 1300 kg 5.Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 2 000 kg 1850 kg 3850 kg 6.Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 2 000 kg 650 kg 2650 kg 7.Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 7 000 kg 1520 kg 8520 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Buliony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2 -OZ Razem 1.Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-75980:1997 1 500 kg ____ 1 500 kg 2.Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 1 000 kg ____ 1000 kg 3.Rosół grzybowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 10 kg ____ 10 kg 4.Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050:1996 200 kg ____ 200 kg 5.Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 200 kg 320 kg 520 kg 6.Zupa pieczarkowa w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 ____ 68 kg 68 kg 7.Przyprawa jarzynka w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94050 ______ 1190 kg 1190 kg 8.Przyprawa do zup w płynie - maggi: - opakowanie - 1 l - 5 l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052 2 000 l 640 l 2640 l 9.Bulion z kury w proszku - opakowania od 5 - 35 kg - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-94052:1996 ____ 1620 kg 1620 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg PN-A-74850 3 000 kg 4700 kg 7700 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Różne artykuły spożywcze i przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Cukier waniliowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 50 kg ___ 50 kg 2.Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-88036:1998 200 kg ___ 200 kg 3.Curry w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 40 kg 3 kg 43 kg 4.Biszkopty: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 250 kg ___ 250 kg 5.Budyń: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 200 kg ------ 200 kg 6.Czosnek granulowany: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 30 kg 6 kg 36 kg 7.Galaretka niskosłodzona: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 100 kg ____ 100 kg 8.Herbata granulowana: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 800 kg 330 kg 1130 kg 9.Kawa zbożowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 1 700 kg 580 kg 2280 kg 10.Kisiel: - smak - różne smaki; - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 200 kg 120 kg 320 kg 11.Kwasek cytrynowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 50 kg 24 kg 74 kg 12.Liść laurowy: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 40 kg 24 kg 64 kg 13.Majeranek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 40 kg 35 kg 75 kg 14.Majonez: - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-86950:1995 900 kg _____ 900 kg 15.Musztarda; - opakowanie - wiaderka do 5 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-86964 1 000 kg 153 kg 1153 kg 16.Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 600 l 236 l 836 l 17.Papryka mielona ostra: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 40 kg 47 kg 87 kg 18.Papryka mielona słodka: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 ______ 47 kg 47 kg 19.Pieprz czarny mielony: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 120 kg 59 kg 179 kg 20.Proszek do pieczenia: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-94017:1998 20 kg ____ 20 kg 21.Sól kuchenna: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-C-84081 3 000 kg 1250 kg 4250 kg 22.Ziele angielskie: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 40 kg 24 kg 64 kg 23.Bazylia suszona: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14 ___ 4 kg 4 kg 24.Chili w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy PN-A-86955 ___ 3 kg 3 kg 25.Cynamon w proszku: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 _____ 1 kg 1 kg 26.Kminek: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14 ___ 5 kg 5 kg 27.Oregano suszone: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14 ____ 5 kg 5 kg 28.Przyprawa do mięsa mielonego: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14 ____ 7 kg 7 kg 29.Zioła prowansalskie suszone: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;BN-67/8132-14 ____ 2 kg 2 kg 30.Żelatyna spożywcza: - opakowanie - do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-82245:1993 50 kg ____ 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.62.00.00-0, 15.89.00.00-3, 15.87.10.00-4, 15.87.20.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.20-1, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.89.90.00-6, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty sojowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-ISO 5506 600 kg 100 kg 700 kg 2.Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-ISO 5506 ____ 94 kg 94 kg 3.Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-ISO 5506 500 kg 100 kg 600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty strączkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK 1 ZK2-OZ Razem 1.Fasola JAŚ średni; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-75/R-65031 2 500 kg 1445 kg 3945 kg 2.Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-74220:1997 2 000 kg 800 kg 2800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.30-7, 15.31.11.33-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2 Razem 1.Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN/R-75520 50 kg 105 kg 155 kg 2.Fasolka konserwowa: - op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-V-74016:2001 200 kg ___ 200 kg 3. Groszek konserwowy: - op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-76/A-77803 900 kg 485 kg 1385 kg 4.Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie - puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-75/A-77601 3 000 kg 1790 kg 4790 kg 5.Kukurydza konserwowa: - op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-77807 600 kg 120 kg 720 kg 6.Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-86951:2006 1 500 kg 1075 kg 2575 kg 7.Papryka czerwona mrożona: - op. do 5 kg - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; PN-A-94001:1999P____ 472 kg 472 kg 8.Ogórki konserwowe całe: - op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych; PN-A-77801 400 kg ___ 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.14.64-7, 15.33.14.62-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.11.35-2, 15.33.11.70-9, 15.33.15.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp.Nazwa artykułu Norma ZK1 ZK2-OZ Razem 1.Dżem: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 10 kg 127 kg 137 kg 2.Miód: - opakawania jednostkowych 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-88/A77626 20 kg 400 kg 420 kg 3.Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 4 000 kg 755 kg 4755 kg 4.Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-93/A-75103 4 000 kg 1080 kg 5080 kg 5.Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 800 l ____ 800 l 6.Mieszanka owocowa mrożona: - op. do 5 kg - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy;PN-A-78652:1997/:A z 1:2002 ____ 395 kg 395 kg 7.Dżem truskawkowy - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-75100 ____ 650 kg 650 kg 8.Kompot śliwkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu śliwkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 200 l ___ 200 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.33.22.30-5, 15.33.21.00-5, 15.33.11.00-8, 15.33.22.90-3, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.